PUTZMEİSTER’DE ZAFERE YAKLAŞTIK
PUTZMEİSTER’DE ZAFERE YAKLAŞTIK

Metal işçileri, Türk Metal çatısı altında toplanmaya devam ediyor. Sendikamız Türk Metal, örgütlenme çalışmalarına Çerkezköy’de faaliyet gösteren Putzmeister işyerindeki mücadelesiyle devam ediyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın son istatistiklerine göre, üye sayısını 194 binin üzerine çıkaran sendikamız Türk Metal, Türk işçisinin umudu olmaya devam ediyor. İşverenin hukuksuz engelleme çabalarına rağmen, sendikamız Türk Metal, Putzmeister’de yetkiyi almaya çok yaklaştı. Putzmeister işyerinde, bir yandan sendikal sebeplerle işten atılan işçilerin hukuk mücadelesini yürüten sendikamız Türk Metal, diğer yandan örgütleme faaliyetlerine de devam ediyor.

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, Putzmeister işyeri için hazırlanan Vardiya Gazetesi’nde yer alan yazısında “Emin olun, bugün ya da yarın Putzmeister’e Türk Metal bayrağı çekilecek” dedi. Genel Başkanımız Kavlak, Vardiya Gazetesi’nde yayınlanan yazısında Putzmeister işçisinin anayasal hakkını kullanarak, örgütlenmek için sendikamız Türk Metal’i seçtiğini belirterek: “Bir grup Putzmeister işçisi şubemize gelerek, kendi iradeleri ve özgür tercihleriyle Türk Metal’e üye olmak istediklerini bildirdi. Gelenlerin işlemleri yapıldı. Üye oldular. Ama… Üye olan kardeşlerimizden bazılarının iş akdi feshedildi.” dedi.

Genel Başkanımız Kavlak, yazısının son bölümünde ise Putzmeister işçilerine çağrıda bulunarak: “Hiçbir şeyden korkmayın ve hiçbir şeyden endişe etmeyin. Türk Metal 200 bin kişilik dev bir sendikadır, ama bundan daha önemlisi: Türk Metal birbirine sımsıkı bağlı kardeşler ocağıdır. Bakın, işten çıkarılanlar aç açıkta mı kaldı? Elbette hayır. Burada kimse aç açık kalmaz. Kimse ele güne muhtaç olmaz. Kardeşlerimizden isteyenlere örgütlü olduğumuz yerlerde iş bulundu. Emin olun bugün ya da yarın Putzmeister’e Türk Metal bayrağı çekilecek. O gün, Çerkezköy'lü işçilerden bir grup daha sendikal güvenceye, insanca yaşama, insanca çalışma koşullarına kavuşmuş olacak. Ve kavgamız, sendikasız tek bir yer bırakmayıncaya kadar devam edecek” dedi.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol