“REXROTH DA BOSCH’UN ALDIĞINI ALACAK”
“REXROTH DA BOSCH’UN ALDIĞINI ALACAK”

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak Bursa’da Rexroth emekçilerine seslendi: Rexroth işçisi de, Bosch işçisinin aldığı alacak. Ne aldıysa onu alacak.


Ne bir kuruş eksik ne bir kuruş fazla olacak.

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak Bursa’da organize sanayi bölgesinde Bosch Rexroth iş yeri önünde konuştu. Rexroth emekçilerine seslendi:

Bizi bilenler bilir. Biz, suya yazı yazmayız, yalana yemin etmeyiz. Biz sözümüzden dönmeyiz. İşte yeniden er meydanındayız. Bu kez Rexorth işçisi için masaya oturuyoruz. Onun için direniyoruz, mücadele ediyoruz, kavga ediyoruz. Bütün dünya âleme buradan sesleniyorum. Bosch sözleşmesi bir zirvedir, Biz o zirveden inmeyiz, Onun için, Rexroth işçisi de, Bosch işçisinin aldığı alacak. Ne aldıysa onu alacak. Ne bir kuruş eksik ne bir kuruş fazla olacak. Hakkımızı istiyoruz, hakkımızı alacağız.

Genel Başkanımız Kavlak yaklaşık 2000 metal işçisinin toplandığı alanda yaptı konuşmasını. Büyük coşku ve heyecan içinde geçen mitingde tek bilek tek yürek oldu metal işçileri.

Rexroth emekçilerine seslenen Kavlak şunları söyledi:

Zaferden kuşkun olmasın. Sen ki, Aylardır, yıllardır bir kuruş bile zam almadan çalıştın, Sen ki eve ekmek, çocuğa süt götürmek için borçlandın, Sen ki

Çarşıya pazara çıkamaz oldun, Sen ki İcralık olup sıkıntıya düştün, O zaman,

Şimdi gülme sırası sende… Emin ol, Son gülen iyi gülecek. Sana borcu olanlar

Şimdi borcunu ödeyecek.

Kavlak konuşmasında Bosch işverenine de “İki yolumuz var. Birinci yol bizim tercihimizdir. Oturur, iki uygar taraf olarak masada anlaşırız. Bizim hakkımızı teslim eder, borcunun ödersin, bunun için Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek yok, Bosch sözleşmesinden ne verdiysen, Rexorth işçisine de onu verirsin. El sıkışır, tezgâhımıza geri döneriz” diye seslendi ve ikinci yol olarak da; “Ya da, işi yokuşa sürer, bizi eyleme, sokağa, alanlara inmeye mecbur edersin. Ama o zaman, şunu asla unutma: Biz, binlerce derecelik ateşin karşında çalışanlarız, Eksi 30’larda çadır kurup direnenleriz, biz alanlardan sokaklardan gelenleriz, biz mücadelenin sesi, işçinin gücü, eylemlerin çocuğuz, eylemlerin. Kimse bizimle oyun oynamaya kalkmasın. Kimse unutmasın, masadaki hak, işçinin alınteridir. Cefakâr vefakar Türk işçisinin emeğidir. O bize emanettir, bize. Biz emanete hıyanet etmeyiz” dedi.

Metal işçileri Kavlak’ın sözünü sık sık sloganlarla kesti. “güçlü başkan güçlü sendika”, “durma ilerle Rexroth seninle” işçilerle istese, dünya sallanır” sloganları atıldı. Meşaleler ve havai fişeklerle renklendirilen alanda çevredeki emekçilerin de mitingdeki metal işçilerine destek verildiği görüldü.

Mitinge Genel Başkan Yardımcımız Mesut Gezer, TÜRK-İŞ Bursa 8. Bölge Temsilcisi Sabri Özdemir, Bursa’daki Şubelerimizin başkanları basın mensupları ve çok sayıda metal işçisi katıldı. Metal işçileri üyelerimiz Genel Başkanımızı sloganlar eşliğinde uğurladılar.

 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol