SADECE YETKİLİ DEĞİL, ETKİLİ DE OLMALIYIZ
SADECE YETKİLİ DEĞİL, ETKİLİ DE OLMALIYIZ

Eskişehir 1 Nolu Şubemizin Genel Kurulunda konuşan Genel Başkan Yardımcımız Muharrem Aslıyüce işçilerin sendikalarından sadece yetkili olmalarını değil, etkili de olmalarını istediklerini belirtti.


Eskişehir 1 Nolu Şubemizin Genel Kurulunda Divan Başkanı olarak konuşan Genel Başkan Yardımcımız Muharrem Aslıyüce; İsdemir’de örgütlenme sürecimize atıfta bulunarak “Türk Metal bayrağı İsdemir'de dalgalanacak. Bu akışı kimse durduramayacak. Çünkü bizim için yetki belgesinin hiçbir önemi yoktur. Biz, yetkimiz olmasa da etkiliyiz” şeklinde konuştu.

Aslıyüce Eskişehir 1 Nolu Şubemizin delegelerine seslenerek; “Biz dün olduğu gibi bugün de sadece üyelerimizin değil, bütün işçinin, emekçinin, emeklinin, işsizin yanındayız.  Çünkü biliyoruz ki; işçi, yetkili olmanızı değil etkili olmanızı bekler, sizden bunu ister. Sizden hayatını kolaylaştırmanızı, Emeğinin karşılığını almanızı, İş güvencesi sağlamanızı, İşyerinde insan gibi davranılmasını ister. Her gün, kazasız belasız, sağ salim evine gitmek ister. Haklarına sahip çıkmanızı,  emanetine bekçilik yapmanızı bekler. İşte arkadaşlar,  üyelerimiz bizden ne bekliyorsa, bizden ne istiyorsa, Bizim görevimiz odur. Çünkü biz onlar için varız,Çünkü onlar var olduğu için sendika var, Biz, onların emanetini taşıyoruz” dedi.

Aslıyüce’nin konuşması sık sık alkışlarla kesilirken, konuşmasında örgütlenme ve sendikacılık mesleğine de değindi ve şunları söyledi:

Örgütsüz işçi, canı pahasına çalışmasına rağmen,İş güvencesi olmayan, geleceği, patronun iki dudağı arasında olan, emeğinin karşılığını alamayan, asgari ücrete mahkum olan, hiçbir sosyal haktan yararlanamayan işçi demektir. Vicdanı olan hiçbir sendikacının, bırakın sendikacıyı herhangi bir insanın buna göz yumması, izin vermesi mümkün değildir. Dedim ya, sizler bu sendikanın atan nabzı, çarpan yüreğisiniz. Ama siz aynı zamanda, İşçi sınıfının sızlayan vicdanısınız. Kalbiniz o sendikasız işçiler için çarpmalı, vicdanınız o güvencesiz, kötü koşullarda çalıştırılan emekçi için sızlamalı. İşte ancak o zaman, gerçek Türk Metalli oluruz.

Aslıyüce konuşmasının sonunda Şube Genel Kurulu için hayırlı uğurlu olsun dileğinde bulunarak; “Bu genel kurul sonunda görev alacak arkadaşların her zaman yanında yer alacağımızı belirtirken Genel Kurulumuzun Eskişehir'e, Türk Metal'e, Eskişehirli emekçiye, mücadelemize, bütün işçi sınıfı mücadelesine güç katması, hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. “ dedi.

Şube Genel Kurulumuz 28 Eylül’de Eskişehir 1 Nolu Şube Sosyal Tesislerinde gerçekleşti. Şube Genel Kurulumuza Genel Başkan Yardımcımızın Yanı Sıra Genel Sekreterimiz Yücel Yücel de katıldı ve delegeler tarafından Divan Başkan Yardımcılığına seçildi.

Genel Kurul’da Arçelik Buzdolabı İşletmesinden Erol Şahin, Ford Otosan İnönü Fabrikasından şule Eryılmaz işçiler adına bir konuşma yaptı. Metal çocukların adına da Gizem Çimen bir konuşma yaptı.

Eskişehir 1 Nolu Şubemizin Genel kuruluna siyasi parti temsilcilerinden, sendikacılık dünyasından ve işveren temsilcilerinden çok sayıda davetli katıldı. Bursa’dan, Ankara’dan ve Bozüyük’ten şube başkanlarımız da tam kadro yer aldı. 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol