SANPAN EMEKÇİLERİ DİRENİYOR
SANPAN EMEKÇİLERİ DİRENİYOR
SANPAN emekçileri anayasal haklarını kullandıkları için işverenin zulmüne ve haksızlığına uğraması sonucu Türk Metal Öncülüğünde direniş çadırı kurarak 18 gündür direnmeye devam ediyor. Mücadele hukuki yollarla ve eylemlerle sürüyor. 
 
\342\200\213\342\200\213\342\200\213\342\200\213Manisa 1 Nolu Şubemize bağlı Sanpan İşyerinde 18.07.2012 tarihinde sendikamız çoğunluğu sağlayarak yetki tespitine başvuruldu. Bakanlık da yetki belgesini 13.11.2012 tarihinde sendikamıza gönderdi. İşveren bu süreçte çoğunluğa itiraz ederek çoğunluk tespit davası açtı. Ancak; İşveren bu dava süreci ile birlikte önce 9 üyemizin iş akdini fesh ederek sendikalaşmayı engellemeye çalıştı. Manisa şubemiz ise çoğunluk sendikamızda olduğundan dolayı yasal zeminde arkadaşlarımızın haklarını aramak için dava açtı. Fakat SANPAN yöneticileri işten çıkarmalara devam ederek yerine yeni işçiler aldı. Şubemiz de yaşanan baskılara tepki olarak kitlesel bir eylem gerçekleştirdi.
 
Ağustos ayından itibaren mahkeme süreci devam ederken işyerinde çalışan üyelerimiz üzerinde baskıyı artıran işveren üyelerimizi istifaya zorladıl. Baskı ve tehditle üyelerimizi istifa ettiren, istifa etmeyeni Anayasal haklarını kullanmalarına rağmen bir anayasal suç işleyerek işten atan Sanpan yöneticilerinin bu baskıları sonucunda kalan üyelerimizle mücadele etme kararı verildi. 
 
Sendikamızın bu iş yerinde kalıcı ve yetkili olması için iş yerinde üretimden gelen gücümüzü zorunlu ve sürekli yapılan fazla mesaiiye kalmayarak kullanmaya ve kapı önünde temsilcilerimizle 11 kasım 2013 tarihinden itibaren direniş yapmaya karar verdik.
 
Bu süreçte işe iade davası açarak sendikal davaları kazandık. Bu eylem sürecinde bir çok arkadaşımız sendikamıza tekrar dönerek aramıza katıldı. İşverenin yapılan eylemler sonrası yaptığı baskıları durdurmasına rağmen mücadelemiz bütün SANPAN emekçileri haklarına kavuşuncaya kadar devam edecek. 
 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol