SENDİKAMIZDAN KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ’NDE SÖYLEŞİ
SENDİKAMIZDAN KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ’NDE SÖYLEŞİ

Genel Sekreterimiz Taliphan Kıymaz, Kırklareli Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri  Bölümü Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi tarafından düzenlenen Kariyer Söyleşine katılarak “Türkiye’de Sendikacılık” konusunu anlattı.


Genel Sekreterimiz Taliphan Kıymaz ve Kurumsal İletişim Sorumlumuz Mustafa Kemal Şen’in katıldığı kariyer söyleşisi Kırklareli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşti. Konferansa; Sosyal Bilimler MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. İskender GÜMÜŞ,  Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ramazan TİYEK, akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Konferansta konuşan Genel Sekreterimiz Taliphan KIYMAZ, sorunların üstesinden gelmede sendikaların hangi stratejileri seçeceği ve ne şekilde uygulanacağının her ülkenin kendi bir takım koşullarına bağlı olduğunu söyledi.

Genel Sekreterimiz KIYMAZ,Türkiye’de sendikal süreçleri ve mevcut durumu özetleyerek başladığı konuşmasında  “Ülkelerin sosyal koruma sistemleri ve ekonomik özellikleri sendikal yapının güçlenmesinde göz önüne alınması gereken önemli bir etkendir. Mevcut koşullarda Türkiye’de sendikal yapının geleceği ekonomik ve toplumsal yaşamda belirleyicilik taşımalarına bağlı olarak değişecektir. Dolayısıyla mikro düzeyde örgütlenme stratejilerinden, makro düzeyde ekonomik ve sosyal kararların alınma süreçlerine katılımı artırmaya kadar yenilikçi stratejiler geliştirme zorunluluğu gelinen süreçte sendikacılık için kaçınılmazdır. Günümüz sendikal hareketinin gelişimi, sendikaların geleneksel faaliyet alanı olan ücret ve çalışma süreleri gibi çalışma koşullarının korunması ve düzenlenmesi kadar, işgücünün eğitimi, aktif işgücü piyasaları ve uyuşmazlık yönetimi gibi örgütlü/örgütsüz tüm işgücü gruplarını ilgilendiren konuları da kapsayıcı şekilde bir sendikal anlayışı geliştirebilmesine bağlıdır.” ifadelerini kullandı.

Kariyer planlamada sosyal medya kullanımının önemli bir yere sahip olduğunu belirten Sendikamızın Kurumsal İletişim Sorumlusu Mustafa Kemal Şen ise, birçok insanın sosyal medyayı iş bulmak için kullandığını dile getirdi.

Günümüzde iş bulmak için rekabet ortamının daha zor hale geldiğini aktaran Şen; şunları kaydetti; “Sosyal medya kullanımına dikkat edilmelidir. İş başvurusunda bulunduğunuz şirket, kişinin kullandığı sosyal medyayı incelemektedir. Sosyal medyadaki paylaşımlara, fotoğraflara, videolara, siyasi konulara ve toplumsal tepkilere sebep olabilecek paylaşımlardan kaçınmak gerekir. İş aramak ve kariyer planlarınız için Linkedin’ den faydalanabilirsiniz. Linkedin kullanıcıların profesyonel anlamda iş ve kariyer ortamında paylaşımlarının bulunduğu bir sosyal sitedir. Linkedin, iş ve kariyer fırsatları dışında Bilgi Teknolojisi'ne de büyük katkı sağlamaktadır. Birçok kurum, kuruluş, şirket ve firma linkedine üye olduğu için iletişime geçmeniz daha kolay olacaktır.”

Daha sonra soru ve cevaplarla ilerleyen konferansa ilgi büyük oldu. Konferans, MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Gümüş ve Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tiyek’in katılımcılara plaket takdim etmesiyle sona erdi.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol