"SEYİRCİ KALMAYACAĞIZ"

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak BASİSEN Sendikası Genel Kurulunda yaptığı konuşmada kadınların ve tüm çalışanların sorunlarından bahsetti, "sendikal hareketin de darboğazdan geçtiğini" dile getirdi.


Genel Başkanımız Pevrul Kavlak İstanbul'da BASİSEN 10. Olağan Genel Kurulunda Divan Başkanı seçildi. Divan Başkanı olarak yaptığı konuşmada gündemdeki kadına şiddet konusuna değindi, "kadınların sorunlarına seyirci kalmayacağız" diyen Kavlak; 

"Şunu unutmayın, biz de, aynı tezgahta birlikte çalıştığımız kadınlarımızın sömürülmesine, şiddete uğramasına seyirci kalmayacağız... Onlarla birlikte, onların hakları için mücadele edeceğiz... Şiddetin ve nefretin değil, aşkın ve sevginin konuşulduğu bir ülkede yaşayacağız... Aydınlık... Yarınları güvende... Kadın erkek eşitliği sağlanmış, insanca, kardeşçe yaşanılan bir Türkiye umudu ile... Sizlerin şahsında, tüm kadın emekçilerimizi de sevgiyle, saygıyla selamlıyorum" dedi ve bu vesileyle de  Özgecan Aslan'a, erkek şiddeti nedeniyle hayatını kaybetmiş bütün kadınlara Allah'tan rahmet diledi.

Kavlak konuşmasında çalışma hayatımızın gündeminde yer alan temel sorunlara da değindi. "Çalışma hayatında çok önemli sorunlarla baş başayız" diyen Kavlak örgütlenme ve grev hakkı sorunlarına dikkat çekerek; konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

Çalışanlar örgütlenemiyor, örgütlenen işçiler sokağa atılıyor. Örgütlenme hakkı bu ülkede resmen kağıt üstünde. İşverenlerin iki dudağı arasında. Bırakın örgütsüzleri, örgütlü işçinin kendisi bile, anayasadan, yasalardan kaynaklanan haklarını kullanamıyor. Örneğin, emekçinin elindeki en güçlü silah olan grev hakkı, hukuken mümkün ama fiilen mümkün değil. Ülkemizde son 12 yılda, 8 grev, hiç ilgisi olmamasına rağmen, genel sağlık ve milli güvenlik gerekçesiyle ertelendi. Bu nedenle özellikle, üzerine basa basa söylüyorum. Ülkemiz sendikal hareketi, çok önemli bir darboğazdan geçiyor.  Zor günler yaşıyoruz. 

Kavlak konuşmasında birlik ve beraberliğin önemine de vurgu yaptı. Sınıf kardeşliğinden bahseden Kavlak; "nerede çalışırsak çalışalım, ister madende yerin altında, karanlık bir kuyuda... İsterse ışıl ışıl bir banka şubesinde... Nerede olursak olalım, hepimiz emekçiyiz... Sınıf kardeşiyiz... Sorunlarımız bir, kaderimiz ortak... O nedenle, sendikal mücadelede yaşadığımız sorunları hepimiz yakından bilmek zorundayız" dedi.

Kavlak Konuşmasının sonunda Genel Kurulun hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Genel Kurulu sendika ve iş dünyasından çok sayıda davetli katıldı. İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, Uni Finans Üst Yöneticisi Marcio Monzane, İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Şişecam Genel Müdürü Ahmet Kirman, Yapı Kredi Bankası Genel Müdürü Cihangir Kavuncu katıldı.

İstanbul 1 Nolu Şube Başkanımız Murat Salar, İstanbul Anadolu Yakası Şubesi Başkanı Halil Faki Erdal katıldı. 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol