SİDER VE EDE DEMİR ÇELİK DUYUN SESİMİZİ!
SİDER VE EDE DEMİR ÇELİK DUYUN SESİMİZİ!

Sider ve Ede Demir Çelik işyerlerinde uzun süredir ücretlerini alamayan üyelerimiz için İzmir 2 Nolu Şubemiz tarafından İzmir Konak Meydanı’nda basın açıklaması yapıldı, bir gün önce de direniş çadırı kuruldu.


Sider ve Ede Demir Çelik işyerlerinde çalışan ve uzun süredir ücretlerini alamayarak mağdur olan Sider ve Ede Demir Çelik emekçileri için İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Hayrettin Çakmak İzmir Konak Meydanı önünde bir basın açıklaması yaptı. TÜRK-İŞ’e bağlı sendikaların şube başkanlarının da destek verdiği açıklamada bir an önce emekçilerin mağduriyetlerinin giderilmesi istendi.

30.09.2015 tarihinde Sider Dış Tic. A.Ş. işyeri önünde direniş çadırı kurarak eylemini başlatan İzmir 2 Nolu Şubemiz; 1 Ekim itibariyle de konak Meydanından seslendi.

Biz Türk Metal olarak 2 temel ilkemizden asla ödün vermedik, her zaman bunları kendimize rehber edindik.

Birisi İnsana sevgi, emeğe saygı; diğeri de “Üretmek, kazanmak, kazandırmak istiyoruz”

Bugün burada toplanmışsak insana sevgi duyulmadığı, emeğe saygı gösterilmediği için toplandık, bugün burada toplanmışsak, ürettiğimiz, kazandırdığımız ama kazanamadığımız için buradayız.

Bunca zamandır emek verilmiş, alın teri dökülmüş ömürden ömür gitmiş, üretilmiş, işverene de kazandırılmış.

Hem de elverişsiz koşullar altında, yeterli iş sağlığı ve güvenliğinin bulunmadığı bir ortamda. Ama maalesef yaptığımız fedakârlığın, verdiğimiz emeğin karşılığını alamadık.

Evine, ocağına ekmek götürmek, borcunu ödemek, geçimini sağlamak için üzerine düşeni yapan emekçimiz karşılığını alamıyorsa

Çok net bir ifade ile söylüyorum burada zulüm var demektir, kul hakkı var demektir, vicdansızlık var demektir, gasp vardır, gasp…

Sider Demir’de alın teri döken 500 emekçimiz Temmuz ayından beri maalesef işine devam edememekte, geriye dönük 5 aydır da ücretlerini alamamaktadır.

Biz Türk Metal olarak emek sahibi arkadaşlarımızın hakları için görüşmelerimizi sürdürüyoruz.

Bize söylenen işyerini çalıştırmak ve tekrar eski günlerine döndürmek için gayret etmekte olduklarıdır. Ancak maalesef bu zamana kadar bir sonuç alınamadı.

Eğer fabrika resmen kapanacaksa, alacaklarımızı bilmeliyiz, hakkımızın derhal ve acilen daha fazla emekçilerimiz mağdur edilmeden almalıyız.

Bir diğer iş yerimiz Ede Demir’de alın teri döken 300 emekçimiz şubat ayından beri maalesef işine devam edememekte, geriye dönük neredeyse bir yıldır da ücretlerini alamamaktadır.

Biz Türk Metal olarak emek sahibi arkadaşlarımızın hakları için neredeyse bir yıldır mücadele sürdürüyoruz.

Valilik önünde eylem yaptık, Valilik ile görüştük, işyeri önünde eylemler yaptık, Çalışma Bakanlığına şikâyetlerde bulunduk, ama maalesef taleplerimizi görmezden geldiler. 

İş yerimiz, ekmek kapımız hala kapalı, biz ücretlerimizi, haklarımızı alamadığımız gibi, bu iş yerinin sahibi de şu anda cezaevinde bulunuyor.

Bir ailenin evine bir yıldır ücret girmemesi ne demektir? Nasıl izah edilebilir? Hangi akla mantığa sığdırılabilir?

Burada kazanılmış bir hak söz konusu. Türk Metal olarak biz bu hakkımızın peşini bu zamana kadar bırakmadık, bundan sonra da asla bırakmaya niyetimiz yok.

Şimdi sizlere soruyorum emekçi arkadaşlarım;

Bu mücadelenin peşini bırakacak mıyız?

…………

Bırakacak mıyız?

…………

Üyelerimiz için onların eş ve çocukları ile birlikte rahat ve huzur içinde yaşayabilmesi için ne yapılması gerekiyorsa onu yapacağız.

Yeter ki birliğimizi ve beraberliğimizi daim kılalım. Yeter ki hep birlikte bu hakkın peşine düşelim.

Değerli arkadaşlar

Bugün burada kazanılmış haklarımızın, emeğimizin ve alın terimizin karşılığını almak istediğimizi, bir kez daha belirtmek için toplandık.

Kapanma noktasında bulunan, mahkemece hacizli konumda olan iş yerimizde öncelikli olarak emekçilerin haklarının iade edilmesini istiyoruz.

Hastamıza ilaç, çocuğumuza süt, evimize ekmek ve su getirebilmek için mücadelemizi devam ettireceğiz, bu yoldan da geri dönmeyeceğiz.

Burada bizimle birlikte olduğunuz için sizlere teşekkür ediyor, davamıza omuz verdiğiniz için de minnettarlığımızı ifade etmek istiyorum. Hepinize teşekkür ediyorum…

Türk-İş 3.Bölge Başkanı Hasan Hüseyin Karakoç ve Türk-İş’e Bağlı olan Deri-İş Sendikası, Teksif Sendikası, Tek Gıda-İş Sendikası Şube Başkanlarının da katılımı ile gerçekleşen basın açıklamasına yoğun ilgi gözlendi. Emekçiler de bu mücadeleden vazgeçmeyeceklerini bildirerek seslerinin duyulmasını istedi.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol