SİEMENS TÜRKİYE SENDİKA TOPLANTISI
SİEMENS TÜRKİYE SENDİKA TOPLANTISI

25-26 Temmuz tarihleri arasında sendikamızın davetlisi olarak ülkemizde bulunan Almanya IG Metall Sendikası Siemens Uluslararası Sendikalar Koordinatörü Dirk Linder, Türkiye ziyaretinde ilk olarak Siemens işyerinde düzenlenen tanışma toplantısına katıldı. Linder toplantı da Siemens’e Genel bir Bakış ve Siemens Küresel Sendika Ağı” başlıklı sunum yaparak, işyeri sendika temsilcilerimize Siemens’in dünya genelindeki farklı faaliyetleri ve sendikal örgütlenmesi ile Siemens Küresel Çerçeve Anlaşması hakkında bilgi verdi.

Siemens Gebze tesislerinden yapılan tanışma toplantısına Siemens IK Müdürü Ali Rıza Akın Görmüş; Siemens Orta Gerilim Fabrikası Müdürü Veli Turgut, Siemens Alçak Gerilim Cihaz Fabrikası Müdürü Sebastian Herman, Siemens Orta Gerilim Fabrikası Üretim Müdürü Bülent Yazıcı, Orta Gerilim Fabrikası Sipariş Yönetimi Yöneticisi Ediz Gizlier ve işyeri sendika temsilcilerimiz katıldı. İşyeri Sendika Temsilciliğimizde, temsilcilerimizin sorularını da yanıtlayan Linder, daha sonra fabrika turu gerçekleştirdi.

Siemens Türkiye ve sendikası arasında gerçekleştirilen bu ilk toplantıda yapılan görüşmelerden sonra Siemens’in Avrupa İş Konseyi toplantılarına Türkiye’nin de misafir olarak katılımını sağlayabilmek için gerekli adımların atılması yönünde girişimlerin başlatılmasına karar verildi. Örgütlü olduğumuz işyerlerinden  Mercedez-Benz Türkiye (Daimler), M.A.N. Türkiye, Bosch ve Renault’dan temsilcilerimiz söz konusu işyerlerinin yıllık küresel iş konseyi toplantılarına hali hazırda misafir olarak katılıyorlar.

Siemens Gebze fabrikasındaki temaslarını tamamlayan Linder, daha sonra Genel Başkanımız Pevrul Kavlak ile akşam yemeğinde bir araya geldi. Yemekte, iki ülke arasındaki iletişim ve diyalog çalışmalarının artırılmasına yönelik fikir birliğine varıldı.

Türkiye ziyaretinin ikinci gününde İstanbul Anadolu Yakası Şubemizi ziyaret eden Linder, Şube Başkanımız Halil Erdal ile bir araya geldi. Sendikamız çalışmaları hakkında bilgi alan Linder, Türk ve Alman sendikalarının mevcut durumu ile ilgili değerlendirmeler yaptı. Almanya IG Metall Sendikası Siemens Uluslararası Sendikalar Koordinatörü Dirk Linder’a Türkiye ziyareti boyunca Dış İlişkiler Sorumlumuz Devrim Duman eşlik etti.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol