SİZ BİTTİ DEMEDEN BİTMEYECEK
SİZ BİTTİ DEMEDEN BİTMEYECEK

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, Kdz. Ereğli’de yapılan iftar programında Erdemir çalışanları ile bir araya gelerek önümüzdeki toplu sözleşme süreci değerlendirdi: “Erdemir’i tezgah tezgah dolaşacağız. Bütün arkadaşlarımızın fikirlerini alıp, taslağımızı böyle oluşturacağız. Siz bitti demeden bu iş bitmeyecek” dedi.


Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, Kdz. Ereğli Şubemizin 23 Haziran tarihinde Büyük Anadolu Ereğli Otel’de düzenlediği iftar yemeğine katılarak 800’ü aşkın Erdemir çalışanına hitap etti. Genel Başkanımız Kavlak, konuşmasında “Bu sözleşme taslağını siz hazırlayacaksınız. Anket yapacağız. Tezgah tezgah, bölüm bölüm dolaşacağız. Bütün arkadaşlarımızın fikirlerini alacağız. Ne istediklerini saptayacağız. Taslağımızı böyle oluşturacağız. Siz tamam demeden bu iş bitmeyecek. Biz bitti demeden bu iş bitmeyecek” dedi.

İşte Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın konuşmasından satır başları:

Erdemir’de işçi sendikasına, sendikası işçisine güvendi

“Bir söz vardır hepiniz bilirsiniz. ‘Güven zor kazanılır, kolay kaybedilir’ diye. Doğrudur. Güven duygusu birden bire oluşmaz. Çok uzun sürede çetin sınavlardan sonra kazanılır. Ama kazanmak kadar korumak da zordur. En küçük bir yanlışta en küçük bir falsoda o güven kaybolur gider. Biz de burada, Erdemir’de bu güveni kolay kazanmadık. Zor kazandık. Birlikte çok çetin sınavlara girdik. Ağır bedeller ödedik. Ama ne olursa olsun birbirimize güvendik. İşçi sendikasına sendikası işçisine güvendi. Birbirimize güvendik. Birlikte mücadele ettik, birlikte direndik, birlikte kazandık. Kimse sesini çıkarmadı. Ne sınavlar verdik. Dar boğazı geçmek için ücretlerimizi düşürdük. Kimse sesini çıkarmadı. Ortalığı karıştırmak için 7 düvel buraya üşüştü kimse onlara prim vermedi. Erdemir işçisi sadece sendikasına inandı, sendikasına güvendi. Sonunda kazandık. Bugün eğer Erdemir işçisi Türkiye’nin açık ara en yüksek ücretini alan işçisiyle bedel ödediği içindir. Sonuna kadar hak ettiği içindir. Gözünü daldan budaktan esirgemediği sendikasına güvendiği sendikasına güven verdiği içindir.”

Erdemir Toplu Sözleşme sürecinde son sözü biz söyleyeceğiz

“Erdemir de bu ülkenin en önemli değerlerinden biridir. Bu ülkenin en stratejik kurumlarından biridir. Sahibinin kim olduğundan bağımsız olarak bu halkın ortak zenginliğidir. Onun için biz de Erdemir’de huzursuzluk istemeyiz. İş barışı bozulsun, üretim aksasın istemeyiz. Erdemir’de çıkarımız ortaktır. Bunun anlamı herkesin kazanmasıdır. Zor günlerde fedakârlığın hasını yapan üretirken bir gün olsun yoruldum demeyen çalışıp didinen Erdemir işçisinin bölüşürken de bunun karşılığını almasıdır. Üretmek, kazanmak, kazandırmak derken işte bunu kastediyoruz. Daha fazlasını değil hakkımızı istiyoruz. Ancak bugünün dünyası çıkar dünyası. Hakça paylaşmak, hakkını almak söylendiği kadar kolay değil. Yakında bir sınavımız olacak. Hep birlikte göreceğiz. Toplu iş sözleşmesi pazarlığına gireceğiz. Ama emin olun ne olursa olsun son sözü biz söyleyeceğiz. Erdemir işçisi söyleyecek. Siz tamam demeden bu iş bitmeyecek. Siz bitti demeden bu iş bitmeyecek.”

Toplu Sözleşme taslağını siz hazırlayacaksınız

“Haklı olarak hepiniz nasıl bir sözleşme olacak sorusunu soruyorsunuz. Cevabım basit: İyi bir sözleşme olacak. Çünkü bu sözleşmeyi, taslağı siz hazırlayacaksınız. Anket yapacağız. Tezgah tezgah, bölüm bölüm dolaşacağız. Bütün arkadaşlarımızın fikirlerini alacağız. Ne istediklerini saptayacağız. Taslağımızı böyle oluşturacağız. Yani görev sizde.  Sorumluluğun büyüğü sizde. Bu sorumluluk duygusuyla taslağı hazırlayın. Öyle bir denge oluşturun Öyle bir taslak hazırlayın ki sonuç herkesi mutlu etmeli. Bu mümkün mü? Çıkarlar dünyasında herkesin sonuçtan mutlu olması mümkün mü? Mümkün. Eğer Erdemir’in, bölgenin, ülkenin gerçeklerini göz önüne alırsanız, eğer üyemizin beklentisini bu gerçeklere göre oluşturursanız, eğer taslağı bu beklentiyle hazırlarsanız sonucun herkesi mutlu etmesi mümkün. Ben, bu konuda da size güveniyorum. Kısacası ayağı yere basan bir taslak hazırlayacağınıza inanıyorum. Size gözüm kapalı güveniyorum. O yüzden buradan açıkça ilan ediyorum: “Hazırlayacağınız taslağa dokunmayacağım. Ne yazarsanız onu savunacağım. Sonuna kadar savunacağım. Sonunda da kazanacağız. Başka yolu yok kazanacağız, kazanacağız, kazanacağız” dedi.

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’a yoğun ilginin olduğu program da konuşması da sık sık alkışlar ve sloganlarla kesildi. İftar programına Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve Genel Başkan Yardımcımız Yusuf Ziya Odabaş da katıldı.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol