“SİZLERDEN METAL İŞÇİLERİ İÇİN FEDAKARCA ÇALIŞMA BEKLİYORUZ”
“SİZLERDEN METAL İŞÇİLERİ İÇİN FEDAKARCA ÇALIŞMA BEKLİYORUZ”

Türk Metal’in temsilcileri için düzenlediğimiz eğitim programında konuşan Genel Mali Sekreterimiz Uysal Altundağ; “Sizlerden en başta büyük fedakârlık bekliyoruz. Bu sendikayı, dünyanın en büyük sendikasını doğru okumanızı onu doğru anlatmanızı bekliyoruz” dedi.


Türk Metal’in yeni temsilcileri için ilk hafta gelen 24 kişilik gruptan oluşan ve 5 gün boyunca Ankara’da sürecek olan düzenlediğimiz eğitim programında Genel Mali Sekreterimiz Uysal Altundağ temsilcilerimize hitap etti: Tüm ayak oyunlarına rağmen büyüyen tek sendika olmaktan gurur duyuyoruz. Bu gurur metal işçilerinin ve onların temsilcileri olan sizlerindir… Sizlerden en başta büyük fedakârlık bekliyoruz. Bu sendikayı, dünyanın en büyük sendikasını doğru okumanızı onu doğru anlatmanızı bekliyoruz.

Genel Mali Sekreterimiz Altundağ; temsilcilik kavramına da değindi; “kavram bana göre “işyeri sendika temsilciliğidir” dedi. “Örgütlenme aşamasında sendikalaşma için öncülük eden emekçiler, mücadele eden emekçiler işçi temsilcileridir. Örgütlenmenin başarıya ulaşması halinde ise işçiler düzenlenen seçimlerle kendilerini temsil eden sendika temsilcilerini seçerler” diyerek temsilcilerin dikkatini çekti.

Altundağ; Türk Metal Sendikası işyeri sendika temsilciliğine aday olup seçildiklerini; Türk Metal Sendikası işyeri sendika temsilcileri olarak burada bulunduklarını hatırlattı, konuşmasını özetle şu sözlerle sürdürdü:

Bakın arkadaşlar sınıf mücadelesi deniliyor. Bahsedilen işçi sınıfını anlatırken, 180 bin üyesi olan, işkolunda örgütlü diğer iki sendikanın neredeyse 5 katı üyesi olan bir sendika olmadan işçi sınıfı düşünülemez.

Şubelerimizle, şubelerimizde genel merkezimizle, sürekli diyalog halinde olmalıdır. Niçin?  Çünkü bu üçlü mekanizma gücünü birbirinden alır. Türk Metalin bu kadar büyümesinin altında temsilcisinden Genel Başkanına kadar disiplinli ve örgütsel hiyerarşik yapı vardır” dedi.

Altundağ konuşmasına şu sözlerle son verdi:

Bu görevde önemli olan vicdanen rahat olmak. İyinin ölçüsü yoktur. Sizler arkadaşlarımızın teveccühünü kazanmış, koskoca Türk Metal’in yiğit kadrolarısınız. Gerçekçi olun, doğru olun yeter. Biz metal işçileri için her zaman en iyisini gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.

Genel Mali Sekreterimiz Uysal Altundağ’ın konuşmasının ardından eğitim programı Yard. Doç. Dr. Fikret Sazak’ın “Sınıf, Sendika, Bilinç” konulu dersiyle devam etti. Fikret Sazak; temsilcilerimize aynı sınıfın mensuplarının ortak özelliklerinden, sendikanın ne olduğu ve ne olmadığı konusundan, ayrıca örgütlenmenin çeşitlerinden bahsetti.  

Eğitim Programı Mete Muyan ve Mesut Ertugay’ın “Temsilci ve İletişim, Temsilci ve Liderlik, Tarihsel Deneyimler – Güncel Sendikal Meseleler – Türk Metal’in Konumu” başlıklı dersleri ile TÜRK-İŞ Genel Sekreter Yardımcısı Naci Önsal’ın “Temsilci ve Hukuk” dersiyle devam etti.  

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol