SOMAYI UNUTMADIK
SOMAYI UNUTMADIK

Manisa’nın Soma ilçesindeki kömür madeninde 13 Mayıs 2014 tarihinde çıkan yangın nedeniyle 301 madenci toprağın altında hayatını kaybetti. Tüm ülkeyi yasa boğan maden faciasında 486 işçi yaralandı, 432 çocuk da yetim kaldı. Bu olay Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en çok can kaybı ile sonuçlanan “iş ve maden kazası” olarak tarihe geçti.

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, Soma maden faciasının yıldönümü nedeniyle yayımladığı anma mesajında, kazanın 7. yıldönümünün Ramazan Bayramı ile aynı tarihe geldiğine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı: “Onlar bu bayram maalesef aileleri ile birlikte değil. Onlar Soma'da ekmek parası için mücadele ederken amansız bir maden faciası yüzünden hayatlarını kaybeden 301 kişi, emek şehitleri… Bu vesile ile iş kazalarında can veren tüm emekçilerimize bir kez daha Allah'tan rahmet, sevenlerine başsağlığı dilerim. Mekânları cennet olsun...”

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol