SÖZLEŞME TASLAĞIMIZ HAZIRLANIYOR
SÖZLEŞME TASLAĞIMIZ HAZIRLANIYOR

2014-2016 MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi taslak çalışmalarımız temsilcilerimiz ve şube kurullarımızın 3 gün süren istişarelerinin ardından tamamlandı. Sözleşmeyle ilgili yapılan anket çalışmaları rapor haline getirildikten sonra taslağa son şekli verilecek. 


Sendikamız ile MESS arasında yapılacak olan 2014-2016 Grup Toplu İş Sözleşmesi taslak çalışmalarımız temsilcilerimiz ve şube kurullarımız tarafından tamamlandı. Genel Merkez yöneticilerimiz şube şube ayrılan temsilcilerimiz ve kurullarımız ile bir araya gelerek nasıl bir sözleşme istediklerine yönelik toplantılar yaptılar. Yapılan toplantılarda tüm katılımcılar sözleşme ile ilgili söz aldılar, yapılan anket çalışması ile de kişisel görüşlerini bildirmiş oldular.  Yapılan anket çalışmaları genel merkez uzmanları tarafından değerlendirilerek bir rapor haline getirilecek ve Genel Yönetim Kurulumuza sunulacak. Rapor önümüzdeki hafta toplanacak olan Başkanlar Kurulumuzda gündeme getirilerek taslağın şon şekli verilmiş olacak.

Taslak çalışmalarının devam ettiği günlerde temsilcilerimiz ve şube kurullarımız iftar yemeğinde Genel Başkanımız Pevrul Kavlak ile bir araya geldi.

Kavlak; sözleşme taslağı toplantılarının sona ermesi ile birlikte bir kapanış konuşması yaptı. “Şube şube görüşlerinizi bildirdiniz, anketleri doldurdunuz, taslağımız bu anketler doğrultusunda hazırlanacak” diyen Kavlak; taslak sizin eseriniz olacak. Bu taslağın, size, bize, Türk Metal’e, temsil ettiğimiz yüzbinlerce işçiye yakışan bir taslak olacağından eminim” dedi.  Taslağın hazırlanma sürecine de değinen Kavlak; Şimdi şöyle bir takvim izleyeceğiz, hafta sonuna kadar anketlerle ilgili rapor tamamlanacak. Başkanlar Kurulu’nu toplayacağım, rapor o kurul toplantısına getirilecek. Son değerlendirmeyi orada yapacağız. Allah izin verirse, taslağa son şeklini vereceğiz” diye sözlerine ekledi.

Kavlak; Türk Metal’in daha güçlü bir sendika olabileceğini belirttiği konuşmasında bunu hep birlikte ancak başarılabileceğinin altını çizdi. Kavlak şunları söyledi:

Ben, daha iyi, daha büyük, daha güçlü olmanın arayışındayım. Ben, Türk Metal’i, Türk Metal bayrağını daha yukarı taşımanın gayreti içerisindeyim. Eleştirilerim, daha iyi daha güçlü bir Türk metal içindir. Güçsüz müyüz? Hayır. Türkiye’nin sadece en büyük sendikası değiliz, aynı zamanda en güçlü sendikasıyız. Ama daha güçlü olabilir miyiz? Evet! Olabiliriz. İşte ben, bunun yolunu arıyorum. Gelin hep birlikte bu yolu bulalım. Çünkü sizler bu yolu bulacak, o yolda yürüyecek, cesaretle sonuna kadar gidecek tecrübeye, birikime, deneyime, en önemlisi bu potansiyele sahipsiniz” dedi.

Kavlak; konuşmasının ardından bütün katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı.

3 gün süren toplantıya Genel Merkez Yöneticilerimizden Genel Başkan Yardımcılarımız Muharrem Aslıyüce, Süleyman Yıldırım ve Mesut Gezer ile birlikte Genel Sekreterimiz Yücel Yücel de katıldı.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol