SÖZLEŞMEMİZ TARİHİMİZE ALTIN HARFLERLE YAZILDI
SÖZLEŞMEMİZ TARİHİMİZE ALTIN HARFLERLE YAZILDI

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak Bursa Şubemizin kongresinde imzalanan toplu sözleşmemizi değerlendirdi; “Türk Metal’in tarihine, bir ücret zammı daha altın harflerle yazılmıştır” dedi.


Genel Başkanımız Pevrul Kavlak Bursa Şubemizin 1. Olağan Genel Kurulu’na katıldı. Divan Başkanı olarak burada yaptığı konuşmasında Türk Metal’in tarihine, bir ücret zammı daha altın harflerle yazılmıştır dedikten sonra sözleşmenin 3 yıllık olmasına ilişkin de  “bu sözleşmeyi 2017 yılına kadar, yani 3 yıllık imzaladık. Sözleşmenin 2. yılı sona erdiğinde, yani, beşinci 6 aylık dilimde, enflasyon artı % 3,5 oranında ekstra bir zam daha aldık. Bu sözünü ettiğim  % 3,5'luk refah payı, şimdiden kazanım hanemize yazıldı” dedi. Kavlak;  “Masada bir damla alın terinizi, bir lokma ekmeğinizi bırakmadık. Neyi hak ettiyseniz hakkınızı son kuruşuna kadar aldık. Hepinize helal olsun.  Başlangıçta, enflasyon otomatiğine bağlanmış, üç yıllık bir sözleşmeye karşıydık. Ama karşılığı verilmiş bir 3 yıl için de imza atarız dedik. Karşılığını verdiler, biz de imzaladık” dedi, Kavlak ayrıca “Biz bu sözleşmeyle, daha 3 yılda, bakın altını çiziyorum daha 3 yılda% 11'lik refah payını yakaladık. Yani üç yıl, iki yıldan fazla getirdiği için kabul ettik” diyerek 3 yıl gerekçelerini ifade etti. Bundan sonraki süreçte sosyal sendikacılık faaliyetlerinin yoğunlaşacağını şu sözlerle ifade etti:

Bu üç yılın, cebimize getirdiği katkının yanı sıra, başka yararları da olacak. Biz bu zaman zarfında, sendikacılığa çağ atlatacak bazı projelerin altına da Türk Metal'in imzasını atacağız. Yani Türkiye'de bizim başlattığımız sosyal sendikacılık kavramını daha da geliştireceğiz.

Kavlak konuşmasını şu sözlerle sürdürerek bitirdi:

Gece vardiyasında alın terimiz, tüten bacada nefesimiz, yüksek fırında bizim yüreğimiz var. Tezgâhta bileğimiz, makinada çeliğimiz, kaynakta bizim ateşimiz var. Evde bebemiz, gönülde yârimiz, yürekte bizim inancımız var. Yemin ettik bir kere, hiçbir şeyi koymayız geride. Ne taşeronda hakkımızı, ne patronda alacağımızı, ne de devlette ah'ımızı... Kol kola çıkarız sokaklara. Ne zalime eyvallahımız, ne çakala merhabamız, ne de uğursuza sözümüz var. Omuz omuza geldik buraya.

Bursa Şubemizin genel kuruluna çok sayıda davetli katıldı. İşveren temsilcilerinin yanı sır, TÜRK-İŞ’e bağlı Bursa’daki pek çok şube başkanı, akademisyenler, sivil toplum örgütleri katılanlar arasındaydı.

Katılanlar arasında

Cenk Yöney -  MESS Başkan Vekili, Yasemin Şahin - Sabri Özdemir – TÜRK- İŞ 8. Bölge Temsilcisi, Dr Naci Önsal – TÜRK-İŞ Genel Sekreter Yardımcısı, İlhan Doğan - MESS Bursa Bölge Temsilcisi, Karsan Insan Kaynakları Müdürü, Metin Türk -Yazaki Genel Müdürü,  Cem Beyaz -  Compenanta İK Müdürü, Petek Açıkalım - Delphi İK Müdürü, Elif Aksoy - Yazaki İK Müdürü, Emel Derya Çoşkunöz Holding Personel Özlük İşleri,  Türkan Topal - Ti Oto İK Müdürü,  Selçuk Kocabıyık MESS Müşavir Avukat, Ersun Şahin - Karsan Endistüriyel İlişkiler Yöneticisi, Ömer Aydınlı - Karsan Endüstriyel İlişkiler Uzmanı, Serpil Aytaç -  Prof Dr Öğretim Üyesi, Gizem Akalp  - Öğretim Üyesi, Nurettin Yamankaradeniz  - Öğretim Görevlisi, Uludağ Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Topluluğu Yönetim Kurulu, Özgür Şahin - CHP Nilüfer İlçe Başkanı, Tahir Kahveci - AKP Nilüfer İlçe Bşk Yardımcısı, Fatih Ören - Osmangazi Belediye Meclis Üyesi, İbrahim Bulut - Türk Büro Sen Şub Başkanı, İsmet Terzi – Orman -İş Şub Başkanı, Hasan Dervişoğulları  -Sağlık İş Şube Başkanı, Ali Şıracı - Kristal-İş Bursa Şube Başkanı, ÖZDEMİR Aslan - TÜMTİS Şube Başkanı, Engin Şahin  - Bursa Kırıkkaleliler Derneği Bşk, Av. Güngör Hatemoğlu, Hüseyin Kurt -Şeker İş Bölge Örgütlenme Sorumlusu yer aldı.

Ayrıca Genel başkan Yardımcımız Mesut Gezer ve Genel Sekreterimiz Yücel Yücel ile çok sayıda şube başkanımız da katıldı.

Yapılan Genel Kurul seçimlerine tek liste ile gidildi.

Şube yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanlığına Yılmaz Özlütürk

Şube Sekreterliğine Adem Yılmaz

Mali Sekreterliğine Ersoy Yenizağra

Teşkilatlanma Sekreterliğine Yalçın Civan

Eğitim Sekreterliğine Selda Tekman seçildi. 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol