TAT METAL GREVİMİZ DE ZAFERLE SONUÇLANDI!
TAT METAL GREVİMİZ DE ZAFERLE SONUÇLANDI!

Bilindiği üzere sendikamız Türk Metal ile Tat Metal işyeri arasında 12 Şubat 2018 tarihinde başlayan toplu sözleşme görüşmeleri uyuşmazlıkla sonuçlanmıştı. Uyuşmazlığın ardından başlayan arabulucu sürecinde de anlaşma sağlanamayınca, sendikamız Türk Metal 20 Haziran 2018 tarihinde greve çıkma kararı almıştı. Bunun üzerine işveren tarafı grev oylaması talep etti. 18 Haziran 2018 tarihinde yapılan grev oylamasında üyelerimizin tamamı “GREVE EVET” demişti.

20 Haziran 2018 Çarşamba günü büyük bir coşku ve kararlılıkla başlayan grevimizin ikinci gününde işveren tarafından gelen davet üzerine taraflar bir kez daha bir araya geldiler. 21 Haziran 2018 Perşembe günü yapılan son görüşme TAT METAL emekçilerinin zaferiyle sonuçlandı.

Yapılan anlaşmaya göre 273 üyemizin çalıştığı Tat Metal işyerinde işçilerin ücretlerine ilk yıl için sosyal yardımlara birlikte ortalamada %35 oranında zam alındı.

Yapılan anlaşmaya göre diğer detaylar ise şöyle;

  • Daha önce ikramiye olmayan işyerinde ilk kez ikramiye alındı. Üyelerimize ilk yıl için 30 gün, 2. yıl için 60 gün ikramiye alındı.
  • İşyerinde daha önce yıllık 800 TL olan Sosyal Yardım Paketi ilk yıl için 1500 TL’ye çıkarıldı. İkinci yıl için ise Sosyal Yardım Paketi’ne enflasyon oranında zam alındı.
  • Ulusal Bayram ve Genel Tatillerde üyelerimizin çalışması durumunda 2,5 yevmiye ücret alınması kararlaştırıldı.
  • Fazla mesailerde %70 oranında ücret alınması kararlaştırıldı.
  • Hafta Tatili çalışmalarında 2,7 yevmiye ücret alınması kararlaştırıldı.
  • Saat 00.30 ile 08.30 saatleri arasında çalışan üyelerimize %5 oranında “gece çalışma tazminatı” ödenmesi kararlaştırıldı.
  • Anlaşmada, greve çıkan işçilerin grevde oldukları iki günlük ücret ve diğer haklarındaki kayıplarının telafi edilmesine karar verildi.
  • Kayınvalide ve kayınpeder ölümünde 4 gün izin hakkı üyelerimizin yeni kazanımları arasında yer aldı.

Sözleşmemizin Türk Metal Ailesine ve Tat Metal işyerinde çalışan üyelerimize hayırlı olmasını dileriz.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol