TEMSİLCİ SEÇİMLERİMİZ DEMOKRASİ ŞÖLENİ GİBİ
TEMSİLCİ SEÇİMLERİMİZ DEMOKRASİ ŞÖLENİ GİBİ

Sözde değil, gerçek ve özde bir demokrasi anlayışıyla yönetilen sendikamızın sendikacılık tarihine geçen temsilci seçimleri Ford Otomotiv San. AŞ Gölcük, Yeniköy ve İnönü fabrikalarında devam etti.


Türk Metal Sendikası’na bağlı yüzlerce iş yerinde temsilci seçimleri devam ediyor. Demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan gizli oy – açık sayım sistemi ile gerçekleşen seçimlerimiz iş yerlerinde adeta demokrasi şöleni haline geldi.

Temsilci olmak İsteyen üyelerimiz seçimde aday olurken, kendilerini temsil edecek olan çalışma arkadaşlarını belirlemek için de üyelerimiz sandığa gidiyor. Son derece demokratik bir zeminde ve herkesin özgür iradesiyle oy kullandığı seçimler tüm hızıyla devam ediyor.

Gölcük Şubemize bağlı Ford Otomotiv Sanayi Gölcük ve Yeniköy fabrikalarında işyeri temsilciliği için yapılan seçimler sona erdi. Genel Başkan Yardımcımız Yücel Yücel'in de katılımı ile 16 Kasım’da yapılan ve 17 Kasım tarihinde sonuçlanan seçimde 7 iş yeri temsilcisi Gölcük Fabrikasından, 1 iş yeri temsilcisi de Yeniköy fabrikasından seçildi. Sonuçlar Ford Otosan’lı üyelerimize ilan edildi. Genel Başkan Yardımcımız Yücel Yücel “seçimlerin son derece demokratik bir zeminde gerçekleştiğini” belirterek; “sonuçlar başta Gölcük Şubemiz olmak üzere tüm teşkilatımız için hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Ford Otomotiv San. AŞ. Gölcük fabrikasında 4440 üyemizin oy kullandığı temsilci seçiminde 1340 oyla en yüksek oyu Fadime Narin aldı. Yeniköy İşletmesinde yapılan seçimlerde ise kullanılan 766 oyun 250’sini alan Yasin Galyan en yüksek oyu alarak temsilci seçildi.

Eskişehir 1 Nolu Şubemize bağlı Ford Otosan İnönü Fabrikasında da yapılan seçimlere ilgi yoğun oldu. 1489 üyemizin oy kullandığı seçimde en yüksek oyu 686 oyla Hamza Çakır aldı. Burada yapılan seçimlerde ise en yüksek oy olan 6 üyemiz temsilci olmaya hak kazandılar.

Diğer bölgelerde de seçimler devam ederken Bolu Şubemize bağlı Ümran Boru iş yerimizde 16 Kasım’da yapılan seçimlerde en yüksek oyu 228 oyla Kadir Erkek aldı. Ümran Boru’dan da en yüksek oyu olan 3 üyemiz temsilci olmaya hak kazandılar.

Bir çok iş yerimizde temsilci seçimlerimiz sona ererken, iş yerlerimizde seçimler Aralık ayı sonuna kadar devam edecek. 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol