TERÖR ÖRGÜTLERİYLE BİRLİKTE HAREKET EDENLERİ İŞYERLERİMİZDE İSTEMİYORUZ.
TERÖR ÖRGÜTLERİYLE BİRLİKTE HAREKET EDENLERİ İŞYERLERİMİZDE İSTEMİYORUZ.

Kadın metal işçileri Türk Metal Sendikası Kadın İşçiler 21. Büyük Kurultayı sonuç bildirgesinde “bölücülerle, terör örgütü yandaşlarıyla birlikte olan, toplantılarında onlara yer veren sözde sendikacıları işyerlerinde istemediklerini” ilan ettiler.







TÜRK METAL SENDİKASI
21. KADIN İŞÇİLER BÜYÜK KURULTAYI
SONUÇ BİLDİRİSİ
9 Mart 2016 - Ankara
 

Türk Metal Sendikası Kadın İşçiler 21. Büyük Kurultayı, 8 Mart 2016 günü Ankara Büyük Anadolu Otel’de toplanmıştır. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı Kurultay’da, kadınlarımızın toplumsal yaşamda ve iş hayatında yaşadığı sorunlar ele alınmış ve aşağıdaki kararların kamuoyuna açıklanmasına karar verilmiştir.

- Ülkemizin dört bir yanından gelerek bu Kurultayı oluşturan ve üretimin her aşamasında, evde, işte, tezgah başında, sendikal mücadelede erkeklerle birlikte, omuz omuza mücadele veren kadın işçiler olarak, ülkemizde yıllardır atılan birçok adıma rağmen hala önemli sorunlar yaşıyoruz.

- Günlük yaşam koşullarından eğitim sistemine, istihdamdan sosyal güvenlik ve sağlık haklarına, analığın korunmasından eşit ücret düzeyine kadar hala birçok sorunla baş etmeye çalışıyoruz.

- Küresel neoliberal ekonomik düzenin dayattığı işsizlik, esnek ve güvencesiz çalışma koşullarından en çok biz kadın emekçiler etkileniyor. Ekonomik krizlerde, özelleştirme uygulamalarında toplu işten çıkarmalarda en çok biz kadınlar mağdur ediliyor.

- Çalışma yaşamında ortaya çıkan bu durumdan daha vahimi de, biz kadınlara uygulanan şiddetin, cinsiyete dayalı istismarın ve kadın cinayetlerinin ne yazık ki önlenememesidir. Ülkemizde her yıl onlarca kadının cinayete, binlerce kadının şiddete, yüz binlerce kadının cinsel istismara uğramasının utancını yaşıyoruz.

- Ancak biz bütün bu olumsuzluklara rağmen, yaşamın ve sendikal mücadelenin her aşamasında daha iyiye, daha güzele ulaşmanın, insan olmanın onuru korumanın mücadelesini veriyoruz. Temel insan hak ve özgürlüklerinin sağlanması ve geliştirilmesinde, sosyal devlet anlayışının yerleştirilmesinde, ön saflarda yer alıyoruz.

- Bizler, kurduğu “Kadın İşçiler Büroları” ile kadın emekçilere verdiği değeri kanıtlayan, bu alamda bir kez daha örnek sendika olan sendikamız Türk Metal’in neferleriyiz. Emeğin cinsiyeti olmaz diyen Sendikamızın, işçi hak ve özgürlükleri ve kadın emekçilerin eşitliği ve özgürlüğü için verdiği mücadelenin yılmaz savaşçılarıyız.

- Kadın emekçilerin potansiyel gücünü toplum kalkınması için harekete geçiren, kadınların çalışma hayatında, ekonomik ve toplumsal alanlarda daha çok yer almalarını savunan sendikamız Türk Metal’le gurur duyuyoruz.

- Bizler anayız, bacıyız, eşiz, sevgiliyiz. Her gün yavrumuz, kardeşimiz, eşimiz olan Mehmetçiklerin şehit haberlerini duymaktan yüreğimiz yanıyor. Terörü, şiddeti ve her türlü bölücülüğü lanetliyoruz. Terörü yok etmek için devletimizin verdiği amansız mücadeleyi sonuna kadar destekliyoruz.

- Sendikal çıkarları için bölücülerle, terör örgütü yandaşlarıyla birlikte olan, toplantılarında onlara yer veren, gerçekdışı vaatlerle işçileri kandırarak onları mağdur eden sözde sendikaları işyerlerimizde istemiyoruz. Bu amaçla, işyerlerimizde, ülkesine, milletine yürekten bağlı, birliğimiz ve bütünlüğümüz için mücadele eden Türk Metal Sendikası’nın bayrağını dalgalandıracağımıza söz veriyoruz. Bu sözde sendikaların yetkili olduğu işyerlerindeki, ülkesine, milletine bağlı tüm emekçileri, Türk Metal’in çatısı altında toplanmaya çağırıyoruz. 

- Türk Metal Sendikası 21. Kadın İşçiler Büyük Kurultayı delegeleri olarak sözümüz şudur ki: Hayatın her alanı biz kadınlarla güzelleşiyor, daha fazla anlam kazanıyor.

- Bu anlayış ve umutla dünyadaki ve ülkemizdeki tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyoruz.

Saygılarımızla.

21. Kadın İşçiler Büyük Kurultayı Delegeleri

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol