TOYOTA’DA ÖRGÜTLENECEĞİZ
TOYOTA’DA ÖRGÜTLENECEĞİZ

Sakarya Şubemizin 11. Olağan Genel Kurulunda konuşanGenel Başkanımız Pevrul Kavlak, Sendikanın “S”sinin konuşulmadığı Toyota Fabrikasında artık Türk Metal konuşuluyor” dedi.


Sakarya Şubemizin 11. Olağan Genel Kurulu 15 MartPazar günüSerduvan Belediyesi KongreMerkezinde gerçekleştirildi. Genel Kuruldaaçılış konuşmasını yapan Genel Başkanımız Pevrul Kavlak,Çalışma hayatımızın temel sorunlarından ve örgütlenme çalışmalarını yürüttüğümüz Sakarya bölgesindeki işyerlerden bahsetti. AkpaAlimünyum ile ilgili “Çok yakında aranıza yeni arkadaşlarınız katılacak. Akpa Alüminyum işçileri bizlerle olacak’ dedi. Kavlak konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

Bu işyerinde Temmuz 2012’de örgütlenmeye başladık. Dosyamız hala Yargıtay’da, karar aşamasında.B Plas Plastik AŞ işçileri bizlerle olacak. Bu işyerinde de Ağustos 2014’de örgütlenmeye başladık.28 Kasım 2014’de başladığımız sözleşme görüşmeleri halen devam ediyor. Başka? Toyota emekçileri katılacak bizlere… Toyota emekçileri… Allah’ın izniyle o da olacak. Biz bu örgütlenme için gerekenleri yaptık. Sadece Toyota çalışanlarının örgütlenme çalışmaları için burada bir büro açtık. Eğitim faaliyetlerine başladık.Sendikanın “S”sinin konuşulmadığı Toyota Fabrikasında artık Türk Metal konuşuluyor.İşverenin örgütlenmenin önünü kesmek için yaptığı bütün çalışmalara rağmen, oradaki örgütlenme çalışmalarımız devam ediyor.

Kavlak, konuşmasının devamında Toyota örgütlenmesi sadece Türk Metal’in değil Türk-İş’in meselesi ve mücadelesi kabul edilmeli diyerek şunları ifade etti; “Toyota örgütlenmesi, yalnızca Türk Metal’in meselesi değildir. Bu örgütlenme TÜRK-İŞ’in meselesidir… TÜRK-İŞ’in… Bu mücadele, TÜRK-İŞ’in Adapazarı’nda verdiği onur mücadelesidir… Biz, Adapazarlı olan genel başkanımızla, Değerli ağabeyim, dostum Ergün Atalay ile gurur duyuyoruz. Onun yalnızca Adapazarı’nda değil, bütün Türkiye’de ne kadar güçlü olduğunu biliyoruz. Onun isteyip de çözemeyeceği bir sorunumuz olamaz. Ergün Başkana güveniyoruz. Yalnızca o da değil… Adapazarı, Türk sendikacılık hareketine çok değerli isimler yetiştirmiştir. TÜRK-İŞ’in eski Genel Başkanı Sayın Salih Kılıç ağabeyimiz, Adapazarlıdır, Değerli dostum, mesai arkadaşım, Eyüp Alemdar, Adapazarlıdır, Daha niceleri vardır. O halde, Toyota’nın Türk Metal’li olması… TÜRK-İŞ topluluğuna katılması, kaçınılmazdır. Bu iş yalnızca bizim değil, onların da meselesidir… Sizin de meselenizdir… Biz Toyota’da örgütleneceğiz… Türk Metal’in bayrağını Toyota’ya dikeceğiz.Buna yürekten inanıyorum…”

Sakarya Şubemizin11. Olağan Genel Kuruluna Genel Başkan Yardımcımız Muharrem Aslıyüce Divan Başkanlığını yürütürken, Genel Sekreterimiz Yücel Yücelve Kocaeli Şube Başkanımız Yakup Yıldız Divan Başkan Yardımcılığını yürüttü.Türk-İş Eski yöneticilerinden Ak Parti Adapazarı Milletvekili Adayı Enver Toçoğlu, Türk-İş 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak, Türk-İş İl Temsilcisi Cemal Yaman. Sendikamız Eski Mali Sekreterlerinden Recep Demir ve Türk Traktör işyeri İnsan Kaynakları Müdürü Ali Katipoğlu ileile çok sayıda davetli genel kurula katıldı.

Sakarya Şubesi 11. Olağan Genel Kurulunda mevcut Şube Başkanı Şahin Kaya aday olmazken, Arma Filtre işyerinden Olcay Meriç ve Otokar işyerinden Erol Bülbül şube başkanlığına aday oldu.

Yapılan seçim sonucu oyların çoğunluğunu alan Olcay Meriç şube başkanlığı görevine seçildi:.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol