TÜM EMEKÇİLER İÇİN SORUMLULUK DUYMALIYIZ
TÜM EMEKÇİLER İÇİN SORUMLULUK DUYMALIYIZ

Yeni otelimizde gerçekleştirilen eğitim programlarımızın 3. Haftasında konuşan Genel Başkanımız Pevrul Kavlak; Biz, "komşusu açken, tok yatan bizden değildir” diyen bir Peygamberin ümmetiyiz” diyerek “güvende olmayan işçiler için, kendimizi güvende hissedemeyiz” dedi. 


Yeni hizmete açılan Anadolu Down Town Ankara otelimizede gerçekleştirilen şube kurullarımızın ve temsilcilerimizin eşleri ile birlikte katıldığı eğitim seminerlerimizin üçün grubuna İstanbul 1 Nolu, İstanbul Anadolu Yakası, Biga, Aksaray, Bozüyük şubelerimizden 160 kişi katıldı.  Eğitim Programının açılışı Genel Başkanımız Pevrul Kavlak tarafından yapıldı.

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak açılışta yaptığı konuşmada geride bıraktığımız beş yılı değerlendirdi. “Göreve geldiğinde bir söz verdiğini ve bu sözle metal işkolunda sendikasız tek bir işçinin bile kalmayacağını” kaydeden Kavlak; “Tek bir işçinin bile, geleceğinden, işinden, aşından, ekmeğinden endişesi olmayacak. Çok şükür, emin adımlarla bu yolda ilerliyoruz. Göreve geldiğimde 100 bin dolayında olan üyemiz, bugün 180 bine ulaştı. Her geçen gün büyüyoruz.  Yalnızca Türkiye’de değil, bütün dünyada istikrarlı biçimde büyüyen tek sendikayız” dedi.

Kavlak konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

Peki,  hedefe ulaştık mı? Hayır. Daha yürüyecek çok yolumuz var. Örgütlenilecek çok işyeri, örgütleyecek çok sendikasız işçi var. Bu yolda,  kendime olduğu kadar, size de güveniyorum. Bunda benim sorumluluğum olduğu kadar, sizin de sorumluluğunuz var. Biz, "komşusu açken, tok yatan bizden değildir” diyen bir Peygamberin ümmetiyiz. İşi, aşı,  güvende olmayan tek bir işçi bile varsa, bizim, kendimizi güven içinde hissetme hakkımız yoktur. Her kademedeki Türk Metal üyelerine sesleniyorum: örgütlenmek, bizim birinci görevimizdir. Örgütlenmek, Türk Metalli için, ahlaken vazife, vicdanen yükümlülüktür. Herkes bu taşın altına elini koymalıdır. Örgütlenme faaliyetlerine katılmalıdır.  Öncü olmalı,  yol açmalı,  gerekirse mücadelesini vermelidir. Size güveniyorum, güvenimi boşa çıkarmayacağınıza inanıyorum. Allah hepimizin yolunu açık etsin.

Konuşmasının ardından toplu fotoğraf çekimi yapıldı. Açılışa Genel Sekreterimiz Yücel Yücel ile Eğitim Müdürümüz Halime Aydın da katıldı. 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol