TÜRK ADALETİNDEN BİRLEŞİK METAL İŞ’E OSMANLI TOKADI…
TÜRK ADALETİNDEN BİRLEŞİK METAL İŞ’E OSMANLI TOKADI…

Türk Adaleti, iki yıldan bu yana sürdüren ve bu duyarsızlığı ‘sendikacılık’ olarak göstermek isteyenlere okkalı bir Osmanlı Tokadı vurarak, “BOSCH İŞLETMESİNDE TÜRK METAL SENDİKASI YETKİLİDİR” dedi.


BOSCH A.Ş’de çalışan arkadaşlarımızın hem emekleri hem de ekmekleriyle oynamayı, mahkeme mahkeme dolaşarak iki yıldan bu yana sürdüren ve bu duyarsızlığı ‘sendikacılık’ olarak göstermek isteyenlere Türk Adaleti, okkalı bir Osmanlı Tokadı vurarak, “BOSCH İŞLETMESİNDE TÜRK METAL SENDİKASI YETKİLİDİR” dedi.

BOSCH İşletmesinde ‘yetkili oldukları’ yönünde  komik bir iddiayı öne sürerek dava açan Birleşik Metal İş Sendikası,hatırlanacağı gibi mahkemeye sunduğu dava dilekçesinde 4 Mayıs 2012 tarihinde Birleşik Metal İş Sendikası’nın ‘yetkili olduğunu’, 10 Eylül 2012 tarihinde de Türk Metal Sendikası’nın ‘yetkisiz’ olduğunu öne sürmüştü. Ancak, bugün Bursa 3.iş  Mahkemesinin verdiği kararla, Birleşik Metal İş’in öne sürdüğü tüm iddiaların da gerçek dışı olduğu ortaya çıkmış oldu.

Bursa 3. İş Mahkemesi tarafından atanan Bilirkişi de yaptığı incelemelerden sonra BOSCH İşletmesinde çoğunluğun(dolayısıyla yetkinin) Türk Metal Sendikası’nda olduğunu tespit etmiş ve bu yönde hazırladığı raporunu mahkemeye ibraz etmiş yine Birleşik Metal İş Sendikası, o tarihlerde yine ‘itiraz etme’ alışkanlığını sürdürmüş, ancak  iddiaları ciddiyetten yoksun bulunmuştu.

Bilindiği gibi, 31 A\304\236USTOS 2012 Tarihinde yürürlükteki önceki dönem toplu iş sözleşmesi  sonuçlanmış olmasına rağmen, yeni dönem toplu sözleşmeden Bosch çalışanlarının faydalanması, Birleşik Metal İş’in, konuyu sürekli olarak mahkemelere taşımasıyla engellendi. Bosch İşletmesinde çalışan arkadaşlarımızın 2 yıldan bu yana mağdur olmasına yol açan, bu hukuk sürecini başlatan da Birleşik Metal İş Sendikası oldu.

Kararın, BOSCH A.Ş’de çalışan arkadaşlarımız için, Sendikamız için ve İşletme için hayırlı olmasını diliyoruz…

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol