TÜRK-İŞ 1 MAYIS’I ANKARA DA KUTLADI
TÜRK-İŞ 1 MAYIS’I ANKARA DA KUTLADI

Ankara’da 1 Mayıs kutlamaları, TÜRK-İŞ’e bağlı sendikaların üyelerinin, Hipodrom Caddesi’nde toplanması ile başladı. Hipodrum Caddesi’nde toplanan on binlerce emekçinin katıldığı kortej, sloganlar eşliğinde Tandoğan Meydanında bulunan miting alanına ulaştı. TÜRK-İŞ Genel Sekreteri ve sendikamız Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Hipodrum caddesinden miting alanına kadar kortejin önünde yer aldı.

TÜRK-İŞ Teşkilatlandırma Sekreteri Eyüp Alemdar’ın kısa konuşması ile başlayan 1 Mayıs kutlamalarına, 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından hep bir ağızdan okunan İstiklal Marşı ile devam edildi. İstiklal marşının ardından Ankara Seğmenler Kulübü Derneği Ankara Oyun Havalarından derlediği gösteriyi sundu.

1 Mayıs kutlamalarına sendikamız Türk Metal’in Eskişehir Kadın Kolları Bölge Temsilcisi Fatma Özkır’ın, Türkiye’deki tüm kadın işçiler adına yaptığı konuşmasıyla devam edildi. Özkır, konuşmasında Türkiye’de kadın işçi olmanın zorluğuna değindi.

Fatma Özkır’ın ardından kürsüye, TÜRK-İŞ Genel Sekreteri ve sendikamız Genel Başkanı Pevrul Kavlak çıktı. Tandoğan Meydanı’nda toplanan binlerce emekçiye seslenen Genel Başkanımız Kavlak, konuşmasına meydanda bulunan tüm emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlayarak başladı. Genel Başkanımız Kavlak, konuşmasında 1 Mayıs’ın önemine değinerek şunları söyledi. “Bugün yoksulluğa, sömürüye, adaletsizliğe, sendikasızlaştırmaya karşı emekçilerin seslerini yükselttiği gündür. Sendikal örgütlenmenin önündeki engellerin kalktığı, işçilerin örgütlendikleri için işten atılmadığı, özgürlükçü bir demokrasi için mücadele günüdür. İnsan Onuruna yaraşır çalışma koşulları ve insanca bir yaşam için mücadele günüdür. 1 Mayıs tüm emekçilerin ortak mücadele günüdür.”

Genel Başkanımız Kavlak’ın ardından, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay bir konuşma gerçekleştirdi. Atalay, konuşmasında çalışma hayatı ile ilgili temel sorunları değerlendirirken “Kıdem tazminatı işçiler bakımından vazgeçilmez ve tartışılmaz bir haktır. Buna el uzatılması, ortadan kaldırılması ya da daraltılması yönündeki talepler gündeme dahi getirilmemelidir” dedi.

Tandoğan Meydanı’nda yapılan kutlamalara TÜRK-İŞ Genel Sekreteri ve sendikamız Genel Başkanı Pevrul Kavlak’ın yanı sıra Genel Başkan Yardımcımız Yücel Yücel, Genel Mali Sekreterimiz Uysal Altundağ, Genel Sekreterimiz Av. Taliphan Kıymaz ile sendikamızın Ankara ve Ankara’ya yakın şubelerinden gelen binlerce üyemiz katıldı.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol