TÜRK-İŞ 1 MAYIS’I ÇANAKKALE’DE KUTLADI
TÜRK-İŞ 1 MAYIS’I ÇANAKKALE’DE KUTLADI

Türk-İş, 1 Mayıs İşçi Bayramını bu yıl şehitler diyarı Çanakkale’de kutladı.


Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu Türk-İş, Başkanlar Kurulu’nun aldığı kararla 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü bu yıl merkezi Çanakkale olmak üzere tüm Türkiye’de kutladı. Çanakkale’de kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne sendikamız, Çanakkale’ye yakın şubelerimizden 10 bine yakın üyemiz ile katıldı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Türk-İş Genel Sekreteri ve Sendikamız Genel Başkanı Pevrul Kavlak’ın,beraberindeki heyetle, 1 Mayıs 1977 yılındaki, 1 Mayıs olaylarında  hayatını kaybeden işçileri anma için Kazancı Yokuşu'na karanfil bırakması ve basın açıklaması yapması ile başladı. Merkezi Çanakkale olan 1 Mayıs kutlamaların da ise, Türk-İş’e bağlı sendikalar erken saatlerde Salı Pazarı mevkiinde toplanmayla başladı. On binlerce işçinin katıldığı kortej yürüyerek miting alanına ulaştı. İskele meydanında gerçekleştirilen tören Türk-İş Teşkilatlandırma Sekreteri Eyüp Alemdar’ın açış konuşması ile başladı. Daha sonra gerçekleştirilen İstiklal Marşı ve 1 dakikalık saygı duruşunun ardından Türk-iş Genel Sekreteri ve Sendikamız Genel Başkanı Pevrul Kavlak, on binlerce emekçiye seslendi. Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, konuşmasında Çanakkale’de verilen kurtuluş savaşına değinerek, Türk işçi hareketinin de verdiği mücadelelerden zaferle ayrılacağını ifade etti.

Genel Başkanımız Kavlak’ın ardından, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay bir konuşma gerçekleştirdi. Atalay, konuşmasında çalışma hayatı ile ilgili temel sorunları değerlendirirken, Türk-İş'in izlediği temel politikaları anlattı.

Olaysız ve amacına uygun bir şekilde kutlanan 1 Mayıs’a coşku, yoğun katılım, birlik ve beraberlik damgasını vurdu.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol