TÜRK-İŞ 1 MAYIS’I EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ’NÜ KOCAELİ’NDE KUTLADI!
TÜRK-İŞ 1 MAYIS’I EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ’NÜ KOCAELİ’NDE KUTLADI!

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü, merkezi Kocaeli olmak üzere tüm Türkiye’de kutladı. Bu yıl 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü, “Kıdemime Dokunma, Krizin Bedelini Ödemem, Vergide Adalet Sağlansın, Taşeronda Ayrımcılık Yapılmasın, Emeklikte Yaşa Takılmak İstemiyorum Diyorsan, Bize Omuz Ver Güç Ver! sloganları ile kutlayan TÜRK-İŞ, on binlerce emekçinin katılımıyla tarihin en kapsamlı 1 Mayıs Mitingini gerçekleştirdi.

Kocaeli’nde gerçekleştirilen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarına TÜRK-İŞ’e bağlı sendikalara üye işçilerin Doğu Kışla Gençlik Parkı’nda toplanması ile başladı. Toplanma alanında toplanan on binlerce emekçinin katıldığı kortej, slogan ve tezahüratlar eşliğinde Rafet Karacan Bulvarı üzerinden Milli İrade Meydanı’nda yer alan miting alanına ulaştı. TÜRK-İŞ Genel Sekreteri ve sendikamız Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Rafet Karacan Bulvarı’ndan miting alanına kadar kortejin önünde yer aldı.

1 Mayıs kutlamaları sendikamız Türk Metal’in Çerkezköy Şubesi Sosyal ve Kültürel Kulüpleri Metalin Sesi Müzik Gurubunun sahne alarak kendi besteledikleri şarkılarla seslendirmesi ile başladı. Metalin Sesi müzik grubunun ardından Kocaeli Belediyesi Folklor grubu bir gösteri sundu.

1 Mayıs kutlamalarına 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın hep bir ağızdan okunması ile devam edildi. Kutlamalarda kürsüye ilk olarak TÜRK-İŞ Teşkilatlandırma Sekreteri Eyüp Alemdar çıkarak kısa bir konuşma gerçekleştirdi. TÜRK-İŞ Teşkilatlandırma Sekreteri Alemdar’ın ardından kürsüye TÜRK-İŞ  Genel Sekreteri ve Genel Başkanımız Pevrul Kavlak çıktı.

Genel Başkanımız Kavlak, konuşmasına Türkiye’nin dört bir tarafından gelerek meydanları dolduran işçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlayarak başladı. Konuşmasına bütün dünyada küresel hareketin daha çok kar için daha çok zengin olabilmek için emekçilere dayattığı sömürü düzenine karşı bugün alanlarda toplandığımız belirterek devam eden Genel Başkanımız Kavlak; “Bize dayatılanlara, yoksulluğa, sömürüye, adaletsizliğe karşı özgürlükçü bir demokrasi, insan onuruna yaraşır bir yaşam, insanca, hakça bir düzen için buradayız. İşte 1 Mayıs bütün bunlara karşı, tüm emekçilerin seslerini yükselttiği birlik ve mücadele günüdür.” dedi.

Genel Başkanımız Kavlak, yüzbinlerce üyesi ile TÜRK-İŞ’in sömürüye, yokluğa, yoksulluğa, karın tokluğuna çalışmaya, kayıt dışılığa, taşeronlaşmaya, düşük ücret politikasına ve iş cinayetlerinin son bulmasına yönelik mücadele ettiğine dikkat çektiği konuşmasına şu şekilde devam etti: “Ne yazık ki sorunlarımız bitmiyor. Her fırsatta emeğe ve emekçiye yönelik politikalar uygulanmak isteniyor. Ekonomik krizlerin faturası emekçilere ödetilmeye çalışılıyor. Son açıklanan ekonomik programda, düzenlemeler de krizin bedeli bize çıkıyor. Buradan 1 Mayıs alanından sesleniyoruz. Biz bu krizin bedelini ödemeyeceğiz. Haklarımız için, özgürlüklerimiz için, çocuklarımızın geleceği için, sonuna kadar direneceğiz. Ekonomik programdaki bir başka düzenleme kıdem tazminatımızla ilgili. 1936 yılından bu yana sahip olduğumuz bu hakkımız budanmak, küçültülmek isteniyor. Kararlıyız. Buna da direneceğiz. Kıdem Tazminatı hakkımızdaki bir geri gidişe asla izin vermeyeceğiz. Asla izin vermeyeceğiz.”

Konuşmasına çalışma hayatının gündeminde olan konulara değinerek devam eden Genel Başkanımız Kavlak; “Biz emeklilikte yaşa takılanlar için mücadele edeceğiz. Esnek, kuralsız ve güvencesiz çalışmanın her türlüsüne karşı mücadele edeceğiz. Sendikasızlaştırmaya karşı sesimizi yükselteceğiz. Adil bir vergi düzeni talep etmekten vazgeçmeyeceğiz.” dedi.

Genel Başkanımız Kavlak’ın ardından kürsüye TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay çıktı. Atalay, konuşmasına 1 Mayıs kutlamalarını daha önce başka illerde kutlamayı düşündüklerini fakat çalışma hayatı gündemine giren Kıdem Tazminatı Reformu nedeniyle bugün Kocaeli’nde, emek en yoğun olduğu illerden birinde olduklarını söyledi. TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay, bu yıl 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü, “Kıdemime Dokunma” sloganı ile kutladıklarına dikkat çekerek; “Kıdem tazminatımızda kırmızıçizgimiz 30 gündür.” dedi.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay’ın konuşmasının ardından 1 Mayıs kutlamaları ile sona erdi.

TÜRK-İŞ’in Kocaeli’nde kutladığı 1 Mayıs kutlamalarına, Kocaeli halkıda büyük destek verdi. Kocaeli Milli İrade Meydanı’nda düzenlenen kutlamalara TÜRK-İŞ Genel Sekreteri ve sendikamız Genel Başkanı Pevrul Kavlak’la birlikte Genel Başkan Yardımcılarımız Mesut Gezer ile Yusuf Ziya Odabaş, Genel Mali Sekreterimiz Uysal Altundağ ve Genel Sekreterimiz Av. Taliphan Kıymaz’da katıldı.

Bu yıl Kocaeli Milli İrada Meydanı’nda gerçekleştirilen kutlamalara Kocaeli, İstanbul, Tekirdağ, Bursa, Çanakkale, Balıkesir, Bolu, Eskişehir, Ankara ve Kırıkkale’den gelen 30 binin üzerinde üyemizle katıldık.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol