TÜRK-İŞ 1 MAYIS’I HATAY’DA KUTLADI!
TÜRK-İŞ 1 MAYIS’I HATAY’DA KUTLADI!

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), bu yıl 1 Mayıs kutlamalarını merkezi Hatay olmak üzere tüm Türkiye’de kutladı.

Hatay’da 1 Mayıs kutlamaları, TÜRK-İŞ’e bağlı sendikalara üye işçilerin Hatay Şükrü Balcı Caddesi’nde bulunan 75. Yıl Bulvarı Kavşağı’nda toplanması ile başladı. Toplanma alanında toplanan binlerce işçinin katıldığı kortej, sloganlar eşliğinde Antakya İtfaiye Meydanı’nda bulunan miting alanına ulaştı.

Hatay’da düzenlenen 1 Mayıs kutlamalarında sahneye ilk olarak Akhad Mehteran Grubu ile Antakya Medeniyet Korosu çıkarak kısa bir gösteri sergiledi. 1 Mayıs kutlamalarına 1 dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşı ile devam edildi.

Antakya İtfaiye Meydanı’nı dolduran binlerce işçinin hep bir ağızdan okuduğu İstiklal Marşı’nın ardından kürsüye açılış konuşmasını yapmak üzere TÜRK-İŞ Genel Sekreteri ve sendikamız Genel Başkanı Pevrul Kavlak çıktı. Genel Başkanımız Kavlak, konuşmasına Türkiye’nin dört bir tarafında meydanları dolduran işçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlayarak başladı. Konuşmasına 1 Mayıs’ın önemine değinerek devam eden Genel Başkanımız Kavlak, on binlerce işçinin bugün taşeronlaşmaya, düşük ücret politikalarına, kıdem tazminatının kaldırılmak istenmesine, sendikasızlaştırmaya karşı sesini yükseltmek ve mücadelesini pekiştirmek için meydanlarda toplandığına dikkat çekerek şunları söyledi: “Sendikal örgütlenmenin önündeki engellerin kalktığı, işçilerin örgütlendikleri için işten atılmadığı bir Türkiye istiyoruz.” dedi.

Türk işçisinin emeği ve ekmeği için mücadelesini geliştirerek, çelikten bir birliği inşa edebileceğini inandığını belirterek konuşmasını tamamlayan Genel Başkanımız Kavlak; “Bu 1 Mayıs’ta bir kez daha ilan ediyoruz. Emeğimiz için, ekmeğimiz için, mücadelemizi geliştireceğiz. Çelikten birliğimizi inşa edeceğiz. Biz, bu adaletsiz düzeni, insanı ezen, sömüren bu kara düzeni değiştirebiliriz.  Çözüm bizim elimizde, eşitlikçi, özgürlükçü, bağımsız, çoğulcu ve demokratik bir Türkiye hayal değil. Ezenin ve ezilenin olmadığı, insanca, hakça bir düzeni kurmak bizim ellerimizde. İnsan yaşamı için en büyük nimet olan,  ekmek için, mutluluk ve erdemin ana ilkesi barış için, kardeşçe yaşamanın koşulu özgürlük için yaşasın 1 Mayıs, yaşasın mücadelemiz.” dedi.

Genel Başkanımız Kavlak’ın ardından kürsüye TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay çıktı. Atalay, konuşmasına Türkiye’nin en büyük işçi konfederasyonu TÜRK-İŞ’in bu yıl 1 Mayıs’ı Hatay’da kutlama nedeninin önemine değinerek; “Yıllardır terör belasıyla mücadele eden bu güzel kentimizde vatanımızın bölünmez birliği ve bütünlüğü için bir aradayız.” dedi.

Atalay, çalışma hayatı ile ilgili temel sorunları değerlendirdiği konuşmasında, Türk işçisinin yıllardır zorlu mücadelelerle elde ettiği hakların yoğun bir saldırı altında olduğunu belirterek; “Haksız işten çıkarma, sendikasızlaştırma, kıdem tazminatına müdahale, özelleştirme, esneklik, kuralsız ve kayıt dışı çalıştırma, vergide adaletsizlik yıllardır mücadele ettiğimiz sorunlar. İnsanı insan yapan değerleri ülkemizde egemen kılmadıkça bu sorunlarımız devam edecek. Şimdi de gündemde Şeker Fabrikalarının özelleştirilmesi var. Cumhuriyetin ilk dönemlerinden bu yanan kurulan işletmeler tek tek satılıyor. Alın terimizle kazandığımız ekmeğimiz bizden çalınıyor.” dedi.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay’ın konuşmasının ardından 1 Mayıs kutlamaları ile sona erdi. TÜRK-İŞ’in Hatay’da ilk kez kutladığı 1 Mayıs kutlamalarına, Hatay halkıda büyük destek verdi.

Antakya İtfaiye Meydanı’nda yapılan kutlamalara TÜRK-İŞ Genel Sekreteri ve sendikamız Genel Başkanı Pevrul Kavlak’ın yanı sıra İskenderun 1 Nolu Şube Başkanımız Çakır Varan, İstanbul Anadolu Yakası Şube Başkanımız Halil Erdal ile  binlerce üyemiz katıldı.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol