TÜRK-İŞ 23. OLAĞAN GENEL KURULU BAŞLADI!
TÜRK-İŞ 23. OLAĞAN GENEL KURULU BAŞLADI!

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (TÜRK-İŞ) 23. Olağan Genel Kurulu, 5 Aralık 2019 Perşembe günü Ankara’da Anadolu Hotels Esenboğa Thermal başladı. TÜRK-İŞ’in 23. Olağan Genel Kurulu “Ne emeğimizden vazgeçeriz, ne vatanımızdan, Türkiye’de TÜRK-İŞ var.” sloganı ile 5-7 Aralık tarihleri arasında 3 gün sürecek.

Genel Kurula sivil toplum örgütlerinin yöneticileri ile TÜRK-İŞ’e bağlı sendikalara üye çok sayıda emekçi katıldı.  Genel Kurul salonunda işçiler en önde  yer alırken, TÜRK-İŞ yönetimi ve TÜRK-İŞ’e bağlı sendikaların yöneticileri işçilerin hemen arkasında oturdu.

Genel Kurulda Divan Başkanlığına TÜRK-İŞ Genel Sekreteri ve Genel Başkanımız Pevrul Kavlak seçilirken, Divan Başkanvekilliklerine Türkiye Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul ile Dok Gemi-İş Sendikası Genel Başkanı Necip Nalbantoğlu seçildi.

TÜRK-İŞ Genel Sekreteri ve Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, Divan Başkanı olarak TÜRK-İŞ 23. Olağan Genel Kurulu’nun açılış konuşmasını yaptı.  Konuşmasına farklı işkollarında çalışıp, TÜRK-İŞ çatısı altında toplanan emekçileri tek tek selamlayarak başlayan Genel Başkanımız Kavlak;  “Dostlarım, hoş geldiniz kavgamıza, insan gibi yaşamak çağrımıza… Hoş geldiniz, çarkların tıkırtısına, şalterin kıpırtısına, sabır taşına hoş geldiniz. Ne güzel şey kardeşlerim, omuz omuza yürümek yollarda, sarılmak hiç tanımadığın bir yoldaşa, gökyüzünde uçan güvercine, elleri karanfil kokan emekçiye, merhaba…” dedi.

Genel Başkanımız Kavlak’ın, gerçekleştirdiği açılış konuşmasının ardından Divan’daki yerini alırken, kürsüye TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay çıktı. TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, TÜRK-İŞ’in 23. Olağan Genel Kurulu’nun “Ne emeğimizden vazgeçeriz, ne vatanımızdan, Türkiye’de TÜRK-İŞ var” sloganını hatırlatarak, Barış Pınarı Harekâtında, Zeytin Dalı Harekâtında, 15 Temmuz’da, Kıdem Tazminatı konusunun gündeme geldiğinde, İş Cinayetlerine Karşı meydanlarda TÜRK-İŞ olduğunu dile getirerek konuşmasına başladı. TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay, konuşmasına çalışma hayatının temel sorunlarına ilişkin görüş ve çözüm önerilerini değinerek tamamladı.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay’ın konuşmasının ardından Türkiye’deki Suriyelerin sorunlarıyla ilgili gerçekleştirdiği anketi paylaşmak üzere Adil Gür, kürsüye çıktı. Genel Kurul Açılış Programı yabancı konukların konuşmalarından sonra tamamlandı.

TÜRK-İŞ 23. Olağan Genel Kurulu’na, TÜRK-İŞ’e bağlı 34 sendikanın, sendikaları adına yapacakları konuşmalar ile devam edilecek.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol