TÜRK-İŞ, İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE DİKKAT ÇEKMEK ÜZERE TOPLANDI!
TÜRK-İŞ, İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE DİKKAT ÇEKMEK ÜZERE TOPLANDI!

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu TÜRK-İŞ, “İklim Değişikliği İçin Küresel Eylem Haftası” kapsamında iklim değişikliğine dikkat çekmek üzere 26 Eylül 2019 Perşembe günü Ankara'da bir toplantı düzenledi. TÜRK-İŞ Genel Merkez Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıda Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu ITUC’un çağrısına ve “Küresel İklim Grevi” olarak adlandırılan kampanyaya destek verildi.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay da toplantıda bir konuşma gerçekleştirdi. Atalay, TÜRK-İŞ’in de üyesi olduğu Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu ETUC’un "İklim Değişikliği İçin Küresel Eylem Haftası" kapsamında dünyanın birçok bölgesinde etkinlikler düzenlediğini dikkat çekerek başladığı konuşmasında; “İklim değişikliği nedeniyle sıcaklık artıyor, fırtınalar dünyanın her yerinde daha sık görülüyor. Ülkemiz, 2016'da 4 bin ton plastik atık alıyordu gelişmiş ülkelerden, 2018'de 32 bin ton oldu, 2019'da 42 bin ton oldu. Plastik atık, zehirli atık. Biz de sokak atık toplayıcılarıyla ilgili son 5 yıldır ortaklaşa proje yürütüyoruz. Özellikle Türkiye'nin dünyanın çöplüğü olmaması gerektiğini, zehirli atıkların ülkemize gelmemesi gerektiğini, bunun insanlara, çevreye zarar verdiği konusunda çalışma yapılıyor." dedi

Atalay, TÜRK-İŞ’in daha önce Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde düzenlenen bir toplantıya katıldığını hatırlatarak;  "Özellikle yurt dışından katı ve zehirli atıkların ülkemize gelmemesi için gayret sarf ediyoruz." dedi.  Türkiye'nin su kıtlığı konusunda 164 ülke arasında 32'nci sırada olduğuna değinerek konuşmasına tamamlayan Atalay, TÜRK-İŞ'in gelecek dönemde iklim değişikliği konusunda farkındalık oluşturacak çalışmalar yürüteceğini de dile getirdi.

Toplantı ayrıca TÜRK-İŞ Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Baki Yüksel ile Tarım-İş Sendikası Genel Başkanı İlhami Polat’ta iklim değişikliği ile ilgili birer konuşma gerçekleştirdi.

Toplantıya, Ankara 3 Nolu Şube Başkanımız Nihat Zengin, Ankara Şube Başkanımız İbrahim Biçer ile şube yönetim kurulu üyelerimiz ve işyeri sendika temsilcilerimiz de katıldı. 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol