TÜRK-İŞ İLE KADIKÖY’DE TAŞERONA HAYIR DEDİK
TÜRK-İŞ İLE KADIKÖY’DE TAŞERONA HAYIR DEDİK

Türk Metal Sendikası İstanbul Şubeleri TÜRK-İŞ bünyesinde Kadıköy’de düzenlenen Taşeron’a hayır, Soma Faciası Şehitlerine Saygı mitingine binlerce emekçi üyesiyle katıldı.  


Sendikamızın İstanbul 1 Nolu Şubesi ile İstanbul Anadolu Yakası Şubeleri TÜRK-İŞ ile birlikte Kadıköy’de “Taşerona Hayır, Soma Faciası Şehitlerine Saygı” mitingine katıldı. Binlerce üyemiz taşerona karşı tek bilek ve tek yürek bir duruş sergiledi. Diğer Konfederasyonlar ve bazı sivil toplum örgütlerinin TÜRK-İŞ ile birlikte düzenlediği mitinge TÜRK-İŞ’e bağlı diğer sendikalar da katıldı.

13 Mayıs’ta Soma’da 301 madenci emekçimizin toprak altında şehit olmasının ardından taşeronluk sistemine duyulan öfke devam ediyor. İş kazalarının ve meslek hastalıklarının daha fazla yaşandığı, sendikaların sokulmadığı, işçilerin hak ve çıkarlarına riayet edilmediği taşeronluk sistemi; sendikalar tarafından eleştirilirken, bu eleştiri toplumun da desteğini almaya devam ediyor.

Son olarak Kadıköy’de 25 Mayıs tarihinde binlerce Türk Metal üyesi diğer sendikalarla birlikte mitingte yer alarak Soma’da şehit olan emekçi arkadaşlarını andı, taşeronluk sistemine hayır dedi. 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol