TÜRK-İŞ SENDİKACILIK AKADEMİSİ 5. DÖNEM MEZUNLARI VERDİ
TÜRK-İŞ SENDİKACILIK AKADEMİSİ 5. DÖNEM MEZUNLARI VERDİ

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu Türk-İş ve Uludağ Üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘Sendikacılık Akademisi’ 5. Dönem mezunlarını verdi.


Türk-İş Sendikacılık Akademisi’nin 5. Dönem Mezuniyet töreni 25 Mayıs tarihinde Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsünde gerçekleştirildi. Törene Türk-İş Genel Sekreteri ve sendikamız Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ile çok sayıda akademisyen ve sendika temsilcisi katıldı.

 

Sendikacılık Akademisi mezuniyet töreninde bir konuşma yapan Türk-İş Genel Sekreteri ve sendikamız Genel Başkanı Pevrul Kavlak, sendikacılık hayatına başladığı ilk günden itibaren böyle bir projenin hayalini kurduğunu söyledi.

 

İşte Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın konuşmasından satır başları:

 

Bizler Sendika ve Üniversite İş Birliğini Önemsiyoruz

 

“Biz, sözü de söz vereni de unutmayan bir toplumuz. Bakın, şimdi size bir konuşmadan kısa bir bölüm okuyacağım: "Bilindiği gibi bir zamanlar Türk-İş'in kurduğu bir sendikacılık koleji vardı. Bu kolej bir süre faaliyet gösterdikten sonra kapandı. Ama bu kolejden yetişenler, işçi hareketine yön veren sendikacılar oldu. Gelin şimdi hep birlikte yeniden Türk-İş Koleji'ni faaliyete geçirelim. Genel kuruldan sonra somut adımlar atalım. Eğer bu adımlar atılırsa biz Türk Metal'in tüm tesislerini bu kutsal amacın hizmetine sunmaya hazırız. Türk-İş Koleji ile Sosyoloji, psikoloji, ekonomi, dış politika, endüstriyel ilişkiler alanında uzman hocaların yönetimi ve denetiminde emek üniversitesine doğru yol alırız. Türk-İş olarak, çağdaş sendikacı yetiştirme konusunda üzerimize düşeni yaparız. Çalışma hayatında bilimsel sendikacılık dönemini başlatırız”. Bu sözler, 10 Aralık 2011’de Türk-İş Genel Kurulu'nda yaptığım konuşmadan alıntılardır. Yapılan eleştirilere cevap verirken, projelerimizi de açıklamış ve sendika koleji müjdesini vermiştim.

 

Üniversitelerin desteğini ve yardımını alamayan, bilimsel metodlardan uzak hiçbir oluşumun tam olarak başarıya ulaşamaz. Bu teoriden hareketle de bizler sendika ve üniversite iş birliğini önemsiyoruz. Üniversitelerle çok sayıda projeye işbirliğine imza attık. Çok da verimli sonuçlar elde ettik. Aynı anda Türkiye’nin farklı bölgelerinden çok sayıda üniversite ile iletişim halindeyiz. Ancak burada Uludağ Üniversitesinin önemine dikkat çekmek istiyorum. Uludağ Üniversitesi sanayide çalışan yaklaşık 250 bin emekçinin istihdam edildiği bir şehirde kuruludur. Bu anlamda Türkiye’de İstanbul’dan sonra ikinci sırada geliyor. Biz sendikacılar için Bursa da, Uludağ Üniversitesi de çok önemlidir, yeri ayrıdır. Bu akademiden mezun olan arkadaşlarım, sizleri gönülden kutluyorum. Başarılar diliyorum. Ancak şunu unutmayın; burada öğrendikleriniz size yetmemeli, daha çok okumalı, daha çok öğrenmeli, kendinizi daha fazla geliştirmelisiniz. Ancak bu şekilde güçlü olursunuz”.

 

Mezuniyet Töreninde Sendikacılık Akademisi Program Koordinatörü Prof. Dr. Yusuf Alper ve Uludağ Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serpil Aytaç da program ve verilen eğitimler hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Törende konuşan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, ise 3. Nesil Üniversite sloganı ile çıktıkları yolda üniversite ile sektörleri buluşturmak adına çalışmalar yürüttüklerini vurguladı. Konuşmaların ardından protokol tarafından sertifika takdimi gerçekleştirildi. 

 

Türk-İş ile Uludağ Üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlenen Türk-İş Sendikacılık Akademisi 5. Dönemi 14 Mart - 31 Mayıs 2015 tarihleri arasında sendikamızın Bursa Sosyal Tesislerinde yapıldı. 14 öğretim üyesi, 18 ayrı konuda, 24 sendika üyesine, 144 saat eğitim verdi.

 

Türk-İş Sendikacılık Akademisi daha önce iki kez İstanbul Aydın Üniversitesi ile birer kez de Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi ve İzmir Dokuz Eylül üniversitesinde gerçekleştirildi. Eğitim dönemini içerisinde hayatını kaybeden Bursa Şubemizin Mali Sekreteri Ersoy Yenizağra’nın sertifikasını Uludağ Üniversitesi Rektörü Yusuf Ulcay daha sonra bizzat ailesine teslim edeceğini söyledi.

 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol