TÜRK- İŞ SÖZÜNÜN ARKASINDA DURUYOR
TÜRK- İŞ SÖZÜNÜN ARKASINDA DURUYOR

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak Türkiye Haber - İş Sendikası 12. Olağan Genel Kurulunda Divan Başkanı olarak yaptığı konuşmasında Türk-İş'in son dönemdeki çalışmalarına dikkat çekti.


Genel Başkanımız Pevrul Kavlak Haber - İş 12. Olağan Genel Kuruluna katıldı. Divan Başkanlığına oy birliği ile seçilen Kavlak; yaptığı konuşmasında Türk-İş'in çalışmalarına da değindi. "Kamuoyunun gündeminde yer almayan TÜRK-İŞ, yeniden söz söyleyen, söylediği sözün arkasında duran bir konfederasyon oldu" diyen aynı zamanda Türk-İş Genel Sekteteri olan Kavlak çalışma hayatına dair sorunların yaşandığını ve bu sorunların elbette aşılacağını, 

Mücadele ederek… Birlik olarak…Örgütlü olarak…Güçlü olarak…Nerede? Güç neredeyse orada…TÜRK-İŞ’te…Haber-İş’te mümkün olacağını ifade etti. 

Kavlak konuşmasında Haber - İş Sendikası'nın özelleştirme uygulamaları ile zor günler geçirdiğini ve sendikanın dik duruş sergilediğini ifade etti. 

Haber - İş Sendikasının tüm üyelerini takdir edilmesi ve mücadelelerinden dolayı alınlarından öpülmesi gerektiğinin de altı çizen Kavlak, Haber-İş delegelerine Ankara'ya gelecek olan Muğla'da direnişteki emekçilere destek olmaları konusunda da bir çağrı yaptı.

Haber-İş Sendikasının Genel Kuruluna Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ve çok sayıda sendika yöneticisi, siyasi ve misafir katıldı. Atalay kongrede yaptığı konuşmasında son dönemdeki gündemde yer alan konuları değerlendirdi. Türkiye'deki sendikal duruşa ilişkin de açıklamalarda bulundu. 

Haber -İş 12. olağan Genel Kurulu 18 Ocak'ta Ankara Büyük Anadolu Termal Hotel' de başlamış olup 2 gün sürecek. 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol