"TÜRK İŞÇİSİ ONLARI BİLİYOR"
Genel Başkanımız Pevrul Kavlak Bursa 1 Nolu Şubemizin Genel Kurulunda Türk işçisinin "Sıfırcı Sendikayı tarihin çöplüğüne göndereceğinin altını çizerek bunların aramızda yeri olmadığını" belirtti.

\011
\011Genel Başkanımız Pevrul Kavlak Bursa 1 Nolu Şubemizin 2. Olağan Genel Kurulunda Divan Başkanı olarak delegelere hitap etti. Bosch emekçisini yıllardır oyalayanlara gereken cevabın verildiğini ifade ettikten sonra Kavlak "Bunların Türk işçisinin arasında yeri yok" diyerek konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
\011
\011Biz kıdem tazminatı için alanlara çıkarken,
\011İşçiyi kıdem tazminatsız attıranların,
\011Biz grev hakkımız için savaşırken,
\011Grevin ertelenmesi için bakana yalvaranların,
\011Biz taşeronla mücadele ederken,
\011Taşeron şirket sahibi olanların,
\011Biz bayrak için miting düzenlerken,
\011Bayrağa dil uzatanların,
\011Biz bu vatan için canımızı vermeye hazırken,
\011Vatana millete, edebiyat diyenlerin,
\011Biz her düşen şehit için ağıt yakarken,
\011Hendek kazanların aramızda yeri yok. Yok.
\011İnanıyorum ki Türk işçisi,
\011Onları, tarihin çöplüğüne gönderecektir.
\011İnanıyorum ki, Türk işçisi onları, açtığı hendeğe, eştiği çukura tıkacaktır.
\011
\011Bosch emekçilerinin büyük ilgi ve coşkuyla dinlediği konuşması sık sık alkışlarla ve sloganlarla kesildi.
\011
\011Genel Başkanımız Kavlak; Bosch emekçilerine "Biz Bosch’ta, bir tarihe imza attık. Yeni bir sözleşmeye değil, yeni bir döneme imza attık. Sizin 38 aylık mağduriyetinize son verirken, sizin yüzünüzü güldürürken, aslında, yüzbinlerin geleceğine imza attık. Türkiye işçi sınıfı için, daha iyi, daha güzel, daha mutlu bir geleceği, burada, Bosch’ta, sizinle birlikte inşa ettik. Direndik, mücadele ettik, kazandık. Burada tarih yazdık, tarih. Gitti, gidiyor denilen Bosch’ta tarih yazanlar, Bosch’u Türk Metal’in kalesi yapanlar, Türkiye işçi sınıfının cesur sizsiniz" diyerek seslendi.
\011
\011Sıfırcı sendikaya seslenen Kavlak; Türk Metal'i 3 yıllık sözleşme imzaladı diye eleştirenlerin 3 yıllık sözleşmeyi yaygın hale getirenler olduğunu, greve çıkıp sıfır zamma imza attıklarını, tazminatsız işten çıkarılan üyelerini anlattı. Bursa’da Şahinkul diye bir işyerini ise şu sözlerle örnek gösterdi.
\011
\011Örgütsüzdü. Örgütlendik, Türk Metal örgütlenmesini tamamlamak üzereydik. Ama Haziran olayları çıktı, her zaman olduğu gibi, devreye bu hendek aşıkları girdi, kolayca yalan söyleyebildikleri için de, bol keseden attılar. Saatlik ücrete 1,5 lira zam alacağız dediler. Tabii paranın yüzü sıcak, işçi kardeşlerim 1,5 liralık vaade inanıp, hendekçilerin peşine düştü. Ne oldu biliyor musunuz? Bunlar, sözleşmeyi bir gecede oldu bittiye getirip, 65 kuruşa imza attılar, 65 kuruşa.. Topu topu 65 kuruşa... Sakladıkları sözleşme ortaya çıkınca, işçiler toplandı, bunların inini bastı, protesto etti. Ama kimse duymadı. Neredeydi basın, neredeydi medya? Bizde olunca, pireyi deve yapan medya, bunlar deveyi hamuduyla götürürken susup kalır. Hepsinin derdi aynı... Para pul... Bunların meselesi aidat... İşte karşımızdaki zihniyet bu. Bu zihniyetin, bizim üye sayımızdaki artışı anlamaları mümkün değil. Onca kışkırtmaya rağmen niye üye sayımızın arttığını anlamaları mümkün değil. Her işleri yalan dolan... Hatırlayın, Bosch’taki sözleşmemizi bahane ederek üyelerimizi kışkırttılar. Onlarca işyeri etkilendi. Bunların yalanlarına inanan, binlerce işçi istifa etti. Sonra ne oldu? Gerçekleri gören, Bunların arkasındaki gerçek güçleri farkeden o işçilerin yüzde doksanı yeniden Türk Metal dedi. Türk Metal saflarına yeniden katıldı. Biri Renault olmak üzere, iki işyeri kaldı. Reno’yu da tutan ne biliyor musunuz? Bunların yalanları... Türk Metal geri gelirse, burada işçi kıyımı olur, istifa eden herkesi işten attırırlar. Kafa koparır diyorlar. Bunlar Bosch’ta da böyle dememiş miydi? Şimdi size soruyorum. Bunun en iyi şahidi sizsiniz.
\011
\011Kavlak'ın sözleri salonda geniş yankı buldu. Bosch Emekçileri sloganlarla verdikleri cevapla hiç bir işçinin işten atılmadı diyerek tek ses tek yürek oldular.
\011
\011Genel kurula çok sayıda davetli katıldı. Katılanlar arasında TÜRK-İş 8. Bölge Temsilcisi Sabri Özdemir, Genel Başkan Yardımcımız Mesut Gezer, MHP Bursa İl Başkanı Yüksel Yılmaz, MHP Bursa Il Başkan Yardımcısı Mehmet Yumak, Ülkücü İşçiler Derneği İl Başkanı Emin Uysal, Bosch Insan Kaynakları Müdürü Hakan Oktan, Componenta Insan Kaynakları Müdürü Cem Beyaz, Teksif Pilot Şube Başkanı Ekrem Saraçoğlu, Tarım İş Bursa Şube Başkanı Ayhan Gürçe, Kristal İş Bursa Şube Başkanı Ali Şıracı, Sağlık İş Bursa Şube Başkanı Hasan Dervişoğulları, Türk Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, Eski Genel Mali Sekreterimiz İsmail Dursun ile çok Sayıda Sendikamızın yönetim kurulu üyesi şube başkanı katıldı.
\011
\011Divan Başkan vekilliğini ise Genl Başkan Yardımcımız Yücel Yücel ile Genel Sekreterimiz Taliphan Kıymaz yürüttüler.
\011
\0112 liste ile gidilen seçim sonucunda
\011Recep Tan Şube Başkanlığı'na
\011Ali Noyan Şube Sekreterliği'ne
\011Remzi Yaşar Şube Mali Sekreterliği'ne
\011Sercan Şahin Teşkilatlanma Sekreterliği'ne
\011İsmail Eken Şube Eğitim Sekreterliği'ne seçildiler. 

 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol