TÜRK İŞÇİSİ, TÜRKİYE’NİN OTOMOBİLİ İÇİN HAZIR!
TÜRK İŞÇİSİ, TÜRKİYE’NİN OTOMOBİLİ İÇİN HAZIR!

Anadolu Ajansı'na yerli oto üretimi ile ilgili açıklamalarda bulunan Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, Türk işçisinin yerli oto üretimi için hazır olduğunu belirterek; “Dünya otomotiv devlerine üretim yapan Türk işçisi, milli mesele olarak gördüğü 'Türkiye'nin Otomobili' için gece gündüz alınteri dökmeye hazır" dedi.

Genel Başkanımız Kavlak, “Türkiye'nin Otomobili Ortak Girişim Grubu”nda yer alan BMC ve Karsan işyerlerinde çalışan üyelerimizin yerli oto üretimi için maddi ve manevi fedakârlıkta bulunmaya hazır olduğuna dikkat çektiği açıklamasının devamında; "Türkiye'nin Otomobili" projesi Türk insanının yıllardan beri özlemidir. Bu özlemin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın öncülüğünde ve Ortak Girişim Grubu'nun azmiyle mutlu bir şekilde sonuçlanacağına inanıyorum. Sanayicimizin de elini taşın altına koyduğu bu milli projede, Türk işçisi de bilgi birikimi ve yılların tecrübesi ile milli mesele olarak gördüğü 'Türkiye'nin Otomobili' üretiminde her türlü fedakârlığı gösterecektir. Kendi silahını, helikopterini, tankını ve insansız hava aracını üreten bir Türkiye, artık kendi otomobilini de üretmelidir” dedi.

Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamalarının devamında Türkiye'nin akaryakıtta dışa bağımlı bir ülke olduğunu değinen Genel Başkanımız Kavlak, Dünya’daki yönelimler göz önünde bulundurulduğunda üretilecek otomobilin elektrikli olması gerektiğini belirterek, içten yanmalı motorlarda kaçırılan fırsatların elektrikli motorlara yönelinmesiyle tekrar yakalanabileceğine dikkat çekti.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol