TÜRK İŞÇİSİNİN YÜZÜ GÜLDÜKÇE TÜRKİYE’NİN YÜZÜ GÜLECEKTİR.
TÜRK İŞÇİSİNİN YÜZÜ GÜLDÜKÇE TÜRKİYE’NİN YÜZÜ GÜLECEKTİR.

Sendikamızın örgütlü olduğu Man Türkiye işyeri, Ankara da bulunan fabrikasında 19 Ağustos 2017 tarihinde “MAN Türkiye Aile Günü” adında bir etkinlik düzenledi. Etkinliğe Genel Başkanımız Pevrul Kavlak eşi Hatice Kavlak ile birlikte katıldı.

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, MAN Türkiye Aile Günü’nde üyelerimize hitaben yaptığı konuşmasında, “MAN işvereniyle, işçisiyle nasıl mutlu olunacağına en güzel örnektir. MAN örneğini çoğalttığımız sürece mutlu işçi sayısı artacaktır. Türk işçisinin yüzü gülecektir. Ve emin olun Türk işçisinin yüzü güldükçe Türkiye’nin yüzü gülecektir. Bizim mücadelemiz işte bunun içindir” dedi. Üyelerimizin aileleri ile katıldığı etkinliğe 10 bine yakın kişi katıldı.

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın Man Türkiye Aile Günü’nde yaptığı konuşmadan satırbaşları;

Şimdi kazanma sırası bize geldi.

“Burada koşuşan yavrularımızı görüyorum. Yalnızca bizim değil bu ülkenin geleceği olan çocuklarımızı görüyorum. Hepimizin amacı onlara iyi bir gelecek, mutlu ve huzurlu bir yaşam kurmaktır. İyi bir eğitim almalarını garanti etmek ve onurlu birer insan olarak yetişmelerini sağlamaktır. Hepimizin ortak amacı, davası, kavgası inanın bunun içindir. Bunun için çalışıyoruz. Bunun için didiniyoruz. Üretiyoruz, kazandırıyoruz. Şimdi sıra kazandıranların kazanmasına geldi. Yani bize geldi. Şimdi de biz kazanmak istiyoruz. Çoluğumuz çocuğumuz için ailemiz için ve bize inanan yüzbinler için kazanmak istiyoruz.”

Ailelerimiz için kazanmak istiyoruz.

“Bugün bu toplantımızı bozkırın ortasında yıldız gibi parlayan bir işletmede gerçekleştiriyoruz. Bu yıldızı parlatan Türk Metal emekçisinin yüreğinde yanan ateştir. Biz yüreği vatan sevgisiyle yanan üyelerimiz için emekçiler için Türk Metal’liler için kazanmak istiyoruz. Örgütlü olduğumuz bütün işyerleri birer yıldız gibi parladıkça Türkiye geleceğine daha güvenle, umutla bakacaktır.  İşte bunun için kazanmak istiyoruz. Türkiye’yi ayakta tutan kadınlarımız, Türkiye’yi geleceğe taşıyacak çocuklarımız için kazanmak istiyoruz. Yani ailelerimiz için kazanmak istiyoruz. Onlar için yola çıktık. Hepinize söz veriyoruz: Kazanmadan dönmeyeceğiz. Çünkü kazanmak mutlu olmak demektir. MAN işvereniyle, işçisiyle nasıl mutlu olunacağına en güzel örnektir. MAN örneğini çoğalttığımız sürece mutlu işçi sayısı artacaktır. Türk işçisinin yüzü gülecektir. Ve emin olun Türk işçisinin yüzü güldükçe Türkiye’nin yüzü gülecektir. Bizim mücadelemiz işte bunun içindir.”

Biz Man Türkiye’de işimize, aşımıza, ekmeğimize, tezgâhımıza sahip çıktık

“Biz işine, ekmeğine, işyerine namusu gibi sahip çıkan Türk Metal’cileriz. Örnek mi arıyorsunuz o zaman MAN Türkiye’ye bakın. Biz işçisiyle, işvereniyle el ele verdik. İşimize, aşımıza, ekmeğimize, tezgâhımıza sahip çıktık. MAN Türkiye’yi varlığı sorgulanan bir işyerinden geleceği parlak bir işletmeye dönüştürdük. Kalitede, üretimde, verimlilikte öncü, yeni projelerde en güçlü aday olduk. Bu başarının adı mucizedir. Ve bu mucizenin mimarları da sizlersiniz. Bu başarıya tüm MAN çalışanları ortaktır. Bu sizin, hepimizin eserinizdir. MAN Türkiye’nin hikâyesi Bir başarı öyküsüdür. Bu öykünün kahramanları bugün buradadır. Bu başarıda en yeni çalışandan en kıdemlisine kadar bütün emekçilerin, en alt kademedeki beyaz yakalısından Genel Müdüre kadar tüm MAN ailesinin katkısı vardır. Hepinizi bu başarıdan ötürü kutluyorum.”

Biz ürettikçe işletmeler büyüyecek. İşletmeler büyüdükçe Türkiye güçlenecektir.

“Buradan işçisiyle, işvereniyle, akademisiyle, hükümetiyle Türk ekonomisinin bütün üretici güçlerine sesleniyorum. Bir amaç mı arıyorsunuz? O zaman MAN Türkiye’ye bakın. Başarı için bir yöntem mi arıyorsunuz? O zaman bizim burada hep birlikte başardıklarımıza bakın. Bir hedef mi arıyorsunuz? O zaman 2017 Toplu İş Sözleşmesine bakın. Bu sözleşmeyle daha şevkle üreteceğiz. Biz ürettikçe işletmeler büyüyecek. İşletmeler büyüdükçe Türkiye güçlenecektir.”

***

Man Türkiye Aile Günü’ne Genel Başkanımızla birlikte Almanya Büyükelçisi Martin Erdmann, Man Türkiye CEO’su  Münür Yavuz ile Man Kamyon Satış Ceo’su Tuncay Bekiroglu birer konuşma yaptılar. Etkinliğe Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Uluslararası Avrasya Metal İşçileri Federasyonu Genel Sekreteri İsmail Dursun, Ankara 3 Nolu Şube Başkanımız Nihat Zengin ile Man Türkiye işyerinde çalışan üyelerimiz katıldı.

 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol