TÜRK-İŞ’TEN ŞEKER FABRİKALARININ ÖZELLEŞTİRMESİNE TEPKİ!
TÜRK-İŞ’TEN ŞEKER FABRİKALARININ ÖZELLEŞTİRMESİNE TEPKİ!

TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu 1 Mayıs’ın Hatay’da düzenlenmesi ve bugün (13.04.2018) Etimesgut Şeker Fabrikası önünde düzenlenecek basın açıklaması konularını görüşmek üzere Ankara’da toplandı. Başkanlar Kuruluna TÜRK-İŞ Genel Sekreteri ve Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın da yer aldığı toplantıya Genel Başkan Yardımcılarımız Mesut Gezer ile Yusuf Ziya Odabaş’ta katıldı. TÜRK-İŞ Genel Başkanı ve Başkanlar Kurulu üyeleri toplantının ardından Etimesgut Şeker Fabrikası önünde Şeker-İş Sendikası tarafından düzenlenecek mitinge katılmak üzere miting alanına hareket etti.

Şeker-İş Sendikası tarafından Etimesgut Şeker Fabrikası önünde gerçekleştirilen eylemde konuşan TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, şeker fabrikalarının özelleştirilmesinin sadece burada çalışan şeker işçilerini değil tüm Türkiye’yi ilgilendirdiği belirterek; “Bu mesele Türkiye'yi ilgilendiriyor. Sıradan bir iş yerinde özelleştirme diye bakamazsınız. Çünkü bir slogan var Türkiye'de; 'şeker vatandır, vatan satılmaz'. Vatan satıldıktan sonra herkes toprağın altına girsin, bir kıymeti yok ki.” dedi. Konuşmasına şeker fabrikalarının kapatılmasının ardından nişasta bazlı şeker lobisine prim verileceğini dikkat çekerek, meydanı nişasta bazlı şeker lobisine bırakmamamız gerektiğini söyledi.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay, konuşmasında şeker fabrikalarının özelleştirilmesi için toplanan milyonlarca imzayı Başbakan Binali Yıldırım'a teslim ettiklerini hatırlatarak, bu karardan bir an önce geri dönülmesini istedi.

Yüzlerce şeker işçisinin katıldığı mitinge sendikamızın Ankara’da örgütlü olduğu işyerlerinden çok sayıda üyemiz de katılarak şeker işçilerine destek verdi. Mitinge Genel Başkan Yardımcımız Mesut Gezer ile Ankara Şube Başkanımız İbrahim Biçer, Ankara 2 Nolu Şube Başkanımız Halil İbrahim Alpoğlu ve Ankara 3 Nolu Şube Başkanımız Nihat Zengin de katıldı.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol