TÜRK METAL 56 YAŞINDA!
TÜRK METAL 56 YAŞINDA!

TÜRK METAL SENDİKASI YÖNETİM KURULU:

“Sendikamız geliştirdiği “Yeni Nesil Sendikacılık” anlayışıyla tüm üyelerine insan onuruna yaraşır bir yaşam düzeyi sağlayacaktır.”

Türk Metal Sendikası Yönetim Kurulu, Sendikamızın kuruluşunun 56. yıldönümü nedeniyle bir açıklama yaptı. Yönetim Kurulu’nun açıklaması şöyledir:

“Türk Metal Sendikası, bundan tam 56 yıl önce bugün, 10 Temmuz 1963 günü, ülkemizin çeşitli bölgelerinden metal işçileri tarafından kuruldu. Fabrikalarda tezgahları başında, o yılların zor koşullarında Türk Metal’i kuranlara ve yaşatarak bugünlere getirenlere şükran duyuyoruz. Hayatta olmayanlara Allah’tan rahmet, yaşayanlara sağlık ve mutluluk diliyoruz.

Türk işçisi ve Türk Metal üyesi metal işçileri, işçi haklarını, sendikal hak ve özgürlüklerini, Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığına borçludur. Türk Metal Sendikası üyeleri ve Türk işçileri, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bizleri Cumhuriyete, özgürlüğe ve bağımsızlığa kavuşturanları da minnetle ve şükranla anmaktadır.

Türk Metal Sendikası, kurulduğu günden bugüne kadar, genel olarak ülkemizin ekonomik ve sosyal konuları ve çalışma hayatının temel sorunlarına çözüm bulmak, özel olarak da metal işçilerinin hak ve özgürlüklerini korumak ve geliştirmek için Anatüzüğü ve genel kurul kararları temelinde çalışmalarını sürdürmektedir. Türk Metal’in sendikal anlayışının ve mücadelesinin temelinde Anayasamızda da ifadesini bulan, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, temel insan hak ve özgürlüklerini esas alan, Atatürk ilkelerine bağlı sosyal hukuk devleti yer almaktadır.

Çalışmalarını bu temel üzerinde sürdüren Türk Metal, bugün iki yüz bini aşkın metal işçisini aynı çatı altında birleştirerek, hem demokrasinin gelişmesine ve yerleşmesine, hem de toplumumuzdaki farklılıkların aşılmasına büyük katkılarda bulunmuştur. Sendikamız bu yönüyle, metal işçilerinin büyük bir hoşgörü içinde birlikte bulunduğu, ortak çıkarlar için meşru ve demokratik çizgide çaba gösterdiği bir emek ocağıdır.

Türk Metal Sendikası, ülkemizde her dönemde huzuru, barışı ve kardeşliği ön planda tutmuştur. Ancak ülkemizin ve çalışanların hak ve çıkarlarının korunması, başta kıdem tazminatı hakkımız olmak üzere, kazanılmış haklarımızın korunması yolunda da mücadeleden hiçbir zaman geri kalmamıştır. Yasal ve demokratik tepkilerini ortaya koymaktan çekinmemiştir. Türk Metal’in tarihi bu amaç uğruna verilmiş mücadelelerin yer aldığı şanlı sayfalarla doludur. Türk Metal, demokrasi mücadelesiyle ekmek mücadelesini bir bütün olarak görmüştür. Çünkü Türk Metal’in mücadelesi daha güzel bir Türkiye içindir.

Geçtiğimiz ay dünyanın en büyük küresel işçi örgütü IndustriALL’a üye olan Türk Metal Sendikası, uluslararası düzeydeki her türlü gelişmeye açık olacak ve temel ilkelerini göz ardı etmeden, başta uluslararası sendikal hareket olmak üzere, her alandaki yeni gelişmelere ayak uyduracak, kendisini her zaman yenileyecektir. Bu amaçla geliştirdiği “Yeni Nesil Sendikacılık” anlayışıyla üyelerine insan onuruna yaraşır bir yaşam düzeyi sağlayacaktır.

Yönetim Kurulumuz, kuruluş yıldönümümüzün Türk Metal çatısı altındaki tüm işçilerimize, ülkemizin örgütlü-örgütsüz tüm metal emekçilerine ve ülkemize daha demokratik, refah içinde ve mutlu bir gelecek getirmesini dilemektedir.”

Kamuoyuna ve Teşkilatımıza saygıyla duyurulur.

 

                                                                                 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol