TÜRK METAL ARTIK INDUSTRIALL AVRUPA ÜYESİ!
TÜRK METAL ARTIK INDUSTRIALL AVRUPA ÜYESİ!

IndustriALL Avrupa Sendikası 27 Kasım 2019 tarihinde Finlandiya’nın Başkenti Helsinki’de düzenlediği İcra Kurulu Toplantısı’nda Türk Metal Sendikası’nın üyeliğini onadı. Böylelikle sendikamız Türk Metal’in bir süredir IndustriALL Avrupa Sendikası ile devam ettirdiği üyelik süreci, sendikamızın üyeliğinin kabulü ile tamamlandı. Bilindiği üzere sendikamız IndustriALL Küresel Sendika’ya da 2019 yılının Mayıs ayında üye olmuştu. 

IndustriALL Avrupa Sendikası, 16 Mayıs 2012 tarihinde kurulan bir Avrupa Sendika Federasyonudur. Metal, tekstil, deri, kimya, maden ve enerji iş kollarında faaliyet gösteren Avrupa Metal İşçileri Federasyonu (EMF), Tekstil, Giyim, Deri İşçileri Federasyonu (ETUF-TCL) ve Avrupa Maden, Kimya, Enerji İşçileri Federasyonu’nun (EMCEF) bir araya gelmesi ile kurulmuştur. Çalışanların haklarını daha iyi korumak, ilerletmek ve güç birliği oluşturmak amacıyla kurulan IndustriALL Avrupa Sendikası, 38 Avrupa ülkesinde 180 ulusal sendikaya üye 7 milyondan fazla çalışanı temsil ediyor. IndustriALL Avrupa Sendikası, ayrıca Avrupa Sendikalar Konfederasyonu (ETUC) üyesi ve IndustriALL Küresel Sendika’nın ortağıdır.

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, sendikamız Türk Metal’in, IndustriALL Avrupa Sendikası’na üyeliği ile ilgili yaptığı açıklamada üyeliğimizin ülkemize ve sendikamıza hayırlı olmasını dileyerek; “Sendikamız Türk Metal bu yıl Mayıs ayında IndustriALL Global üyesi olmuştu. Bugün Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de IndustriALL Avrupa'nın İcra Kurulu toplantısındayız. Türk Metal olarak artık IndustriALL Avrupa'nın da üyesi olduk. Üyeliğimizin tüm Türkiye ve Avrupa işçi sınıfına çok büyük katkı sağlayacağından, son derece verimli işbirliklerini de beraberinde getireceğinden eminim. Üyeliğimizin başta Türk Metalli metal işçileri olmak üzere ülkemiz emekçilerine ve tüm Dünya emekçilerine hayırlı olmasını diliyorum.” dedi. 

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, Finlandiya’nın Başkenti Helsinki’de düzenlenen toplantı da Finlandiya Başbakanı Antti Rinne ile bir araya gelerek toplantı ve sendikamız Türk Metal’in IndustriALL Avrupa Sendikası’na üyeliği ile ilgili kısa bir sohbet gerçekleştirdi.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol