TÜRK METAL BOSNALI METAL EMEKÇİLERİYLE BULUŞTU
TÜRK METAL BOSNALI METAL EMEKÇİLERİYLE BULUŞTU

Genel Başkan Yardımcımız Yücel Yücel’in başkanlığındaki Türk Metal heyeti, “15 Kasım Bosna Hersek Metal İşçileri Günü” etkinliklerine katılmak üzere Saraybosna'ya gitti.


Genel Başkan Yardımcımız Yücel Yücel’in başkanlığındaki Türk Metal heyeti,  Bosna Hersek Federasyonu Metal Sendikası’nın (Sindikat Metalaca)'nın davetlisi olarak, “15 Kasım Bosna Hersek Metal İşçileri Günü” etkinliklerine katılmak ve Bosnalı metal emekçileri ile buluşmak üzere Saraybosna'ya gitti.

Bosna Hersek Federasyonu Metal Sendikası Sindikat Metalaca’nın düzenlediği 15 Kasım Bosna Hersek Metal İşçileri Günü etkinlikleri, Konfederasyon Başkanı İsmet Bajramoviç'in açılış konuşmasıyla başladı. 15 Kasım Metal İşçileri Günü resmi töreninde, Sendika Başkanı Bajro Melez'den sonra Genel Başkan Yardımcımız Yücel Yücel de bir konuşma gerçekleştirdi. Genel Başkan Yardımcımız, Yücel konuşmasında Bosna Hersek’in tarihine değinerek şunları söyledi: “Bosna Hersek ile Türkiye arasında derin bir tarih, insani ve kültürel bağlar mevcuttur. İki ülke arasındaki kardeşlik tarihinin yüzyıllar öncesine dayanması ve iki ülkenin köklü ilişkilerini her geçen gün kuvvetlendirmesi, iki ülke arasında ekonomik açıdan da etkileşim olduğunun da göstergesidir”. Yücel, konuşmasında devamında uluslararası sendikal harekete dikkat çekerek; “unutmayalım ki, hangi ülkeden olursak olalım, bizim kaderimiz ortaktır ve bizler, uluslararası alanda bir işçi sınıfı dayanışmasını örgütleyebilirsek, bu dayanışmayı kalıcı hale getirebilirsek, bu küreselleşme sürecine karşı başarılı olma şansımızı artırırız. Mücadelemizi ortaklaştırmak adına, sendikamız Türk Metal, üzerine düşen her türlü sorumluluğu yerine getirecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Metal İşçileri Gününüzü kutluyor bir kez daha aranızda bulunmaktan dolayı duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum” dedi.

Törende Bosna Hersek Federasyonu'nun ekonomi ve hukuktan sorumlu başbakan yardımcıları da yer aldı. 

15 Kasım Metal İşçileri Günü resmi töreninden sonra Bosna Hersek Federasyonu Metal Sendikası Sindikat Metalaca ile sendikamız Türk Metal arasında İşbirliği ve Dayanışma Protokolü imzalanarak her iki ülke arasındaki ilişkilerin karşılıklı saygı, anlayış ve sendikal ilkelere bağlılık temelinde gelişmesi arzusuna vurgu yapıldı. 

Türk Metal heyeti, 13 Kasım tarihinde başlayan Bosna-Hersek programın ilk gününde ülkenin ilk Cumhurbaşkanı rahmetli Alija İzetbegoviç'in kabrini ziyaret ederek çiçek bıraktı. Programın ikinci gününde ise heyetimiz, Sindikat Metalaca'nın ülkenin savunma sanayinde örgütlü olduğu işyerlerinden birisi olan İgman işyerini ziyaret ederek fabrikanın üretim süreçleri ile çalışma koşulları hakkında bilgi aldı. Heyetimiz, yine Sindikat Metalaca'nın örgütlü işyerlerinden birisi olan Energoinvest firmasını ziyaret ederek temsilcilik ofisinde sendika şube başkanları ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Sendikamızın Bosna-Hersek heyetinde, Çerkezköy Şube Teşkilatlandırma Sekreteri Murat Kırıl, İzmir Mali Sekreteri Yavuz Güleç, Bolu Şube Mali Sekreteri Hakan Pınar, Sakarya Şube Teşkilatlandırma Sekreteri Hüseyin Çetinkaya, Gemlik Şube Mali Sekreteri Doğan Yıldıran, Bursa 1 Şube Sekreteri Ali Noyan, Eskişehir 1 Şube Sekreteri Yaşar Ünal, Dış İlişkiler Sorumlumuz Devrim Duman ve sendikamız Dış İlişkiler Dairesi'nden Alper Erkan yer aldı.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol