TÜRK METAL BURSA KADIN KOLLARI’NDAN ÖRNEK FAALİYET
TÜRK METAL BURSA KADIN KOLLARI’NDAN ÖRNEK FAALİYET

Bursa Kadın Kollarının faaliyetleri kapsamında “Kadının Çalışma Hayatında Örgütsel Ve Kişisel Dayanıklılığı” temalı eğitim semineri 23-27 Kasım tarihlerinde Türk Metal Sendikası Bursa Şubeleri Sosyal Tesislerinde yapılacak.


01 Eylül 2015 tarihinde kurulan ve hızla çalışmalara başlayan Bursa Kadın Kolları’nın faaliyetleri tüm hızıyla devam ediyor. 

Bursa genelinde çalışan kadın metal işçilerini bünyesine katarak kadın emekçilere yönelik organizasyonlar gerçekleştiren Bursa Kadın Kolları “Kadının Çalışma Hayatında Örgütsel Ve Kişisel Dayanıklılığı” temalı eğitim semineri verdi. 23-27 Kasım tarihleri arasında Türk Metal Sendikası Bursa Şubeleri Sosyal Tesislerinde verilen eğitimin açılışına Genel Başkan Yardımcımız Mesut Gezer de katıldı. 

Mesut Gezer burada yaptığı konuşmasında “Türkiye’de kadın emekçilerin sorunlarına dikkat çekme ve bu sorunların çözümüne yönelik girişimlerde bulunma adına Türk Metal olarak çok ciddi çalışmalar yaptık” dedi.  “Bu konuda sendikamız tarafından çok sayıda proje üretildi ve hayata geçirildi. Bu eğitim organizasyon da bunlardan bir tanesi” diyen Gezer;  konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

Metal iş kolu oransal olarak kadın istihdamının düşük olduğu bir iş kolu. Ancak sendikamızın üye sayısının yüksek olmasından dolayı Türkiye’de en fazla sendikalı kadın işçi Türk Metal’e üye durumunda. Üyelerimizin yaklaşık % 10’u kadınlardan oluşuyor. Bu da yaklaşık 17 bin kadın metal işçisi demektir. Bu sayı Türkiye’deki pek çok sendikanın üye sayısından fazladır. Bu da bizi sorumluluk sahibi yapıyor. Bizler kadınların aktif iş hayatında ve sonrasında daha huzurlu daha mutlu ve daha sağlıklı bir hayata sahip olması için, sosyal sendikacılık anlayışının da verdiği bilinçle kadın emekçilerimizi unutmuyoruz ve onların taleplerine, sıkıntılarına tercüman olmaya çalışıyoruz. Buradaki en önemli sorunlardan ve bizim de çözmeye çalıştığımız konulardan biri de kadınların sendikal organizasyonlarda temsil sorunu. Kadınların sendika yönetimlerinde söz sahibi olması için de teşvik edilmeleri, önünden engellerin kaldırılması ve buna hazır hale getirilmeleri gerekiyor.

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın da ifadesiyle “başarılı olan her erkeğin arkasında bir kadın vardır sözünü doğru bulmuyoruz. Bize göre kadın başarılı olan erkeğin arkasında değil, yanı başında olmalıdır” her alanda kadın erkek eşitliğini savunan sendikamıza kadın emekçilerin bağlılığı herkes tarafından bilinmektedir. Zaten burdaki derslerden biri de sendikal aidiyet ve bağlılık… Bu kapsamda kadın ve sendikal faaliyetler ile ilgili konular uzman hocalarımız tarafından ayrıntılarıyla anlatılacaktır. Eğitimlerimiz Bursa’da bu salonda başladı ama 7 bölgede devam ederek mümkün olan en yüksek sayıdaki kadın metal işçilerine ulaşacak. Hedefimiz 2000 kadın metal işçisine ulaşmak. Bursa Kadın Kolları yönetimine bu organizasyonu tertipledikleri ve bizlere burda söz verdikleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Bursa Kadın kolları tarafından organize edilen ve Kişisel Gelişim Uzmanları Ayla Şimşek ve Gül Ayşe Yetmez tarafından verilecek eğitimlerde ders konuları şu şekilde oluşturuldu:

Etkin İletişim – Çatışmaları Yönetme, Örgütlenme Bilinci ve Toplumsal Yansımaları, Etkin İletişim– Çatışmaları Yönetme, Aidiyet – Mesuliyet,  Algılama – Algı Yönetimi, Stres Yönetimi Ve Öfke Kontrolü, Güvenen Toplum- Güvenli Aile, Stres Yönetimi Ve Öfke Kontrolü, Ekip Çalışması Ve Uygulamaları, Propaganda Ve Türleri, Kara Propaganda, Mobbing…

Eğitim programından memnun olduğu gözlenen Türk Metal’e üye kadın metal işçileri; “Kadın İşçiler Kurultayları ile kadın emekçilerin sorunlarını ülke gündemine taşıyan; Cumhurbaşkanına, Başbakana, ülkenin en yetkili mercilerine ulaştıran sendikamız, bununla da yetinmeyerek böyle bir organizasyon düzenledi. Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’a ve programda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi. 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol