TÜRK METAL ÇOCUKLARINA SAHİP ÇIKIYOR
TÜRK METAL ÇOCUKLARINA SAHİP ÇIKIYOR

Türk Metal Sendikası Metal Çocuk Arkadaş Kulübü 15. Uluslararası Çocuk Meclisi 450 çocuk ile Ankara Büyük Anadolu Otel’de toplandı.


Türk Metal Sendikası Metal Çocuk Arkadaş Kulübü Geleneksel Çocuk Meclisi Toplantılarının 15.’si 28 Haziran – 5 Temmuz tarihleri arasında Ankara’da toplandı. Büyük Anadolu Otel’de düzenlenen Çocuk Meclisi toplantısına 33 şubemizden 350 metal işçisi çocuğu ile Avrasya ülkelerinden gelen yaklaşık 100 yabancı misafir metal işçisi çocuğu katıldı. Uluslararası bir nitelikle adeta zirveye dönüşen toplantıda gösteri yapanlar da konuşanlar da, toplantının sahipleri de çocuklar oldu.

Yaklaşık 1 hafta süreyle çeşitli kültürel, sportif ve sosyal etkinliklerle zaman geçirecek olan çocuklar 2 Temmuz tarihinde düzenlenen çalışma ile bir araya geldiler. Düzenlenen toplantıda aynı gün bir örgütlenme çalışması nedeniyle son anda programını iptal eden Genel Başkanımız Pevrul Kavlak yerine Genel Başkan Yardımcımız Muharrem Aslıyüce bir konuşma yaptı.

Genel Başkan Yardımcımız Aslıyüce konuşmasında çalışmanın, bilgili olmanın, sevgi ve saygı duymanın, millete olan bağlılığın önemine vurgu yaptı.  Çocuklara hizmet etmenin de öneminin farkında olduklarını belirten Aslıyüce; Biz, sadece anne ve babalarınızın değil, sizlerin de geleceğinden sorumluyuz… Biz, sizlerin mutluluğu ve huzuru için de varız… Biz, bu sorumluluk duygusu ile Metal Çocuk Arkadaş Kulübü’nü kurduk… Sizlerin, sağlıklı, başarılı, mutlu ve huzurlu bir yaşama sahip olmanıza katkıda bulunmak için kurduk… Hayat yolculuğunda karşınıza çıkacak kapıları açacak anahtarları, sizlere sunmak için kurduk… Bugün toplanan Uluslararası 15. Çocuk Meclisi, işte bu yöndeki kararlılığımızın ifadesidir…

Aslıyüce daha sonra çocukların en çok şikâyet ettikleri eğitim ve sınav sistemimizin sorunlarına değindi. 2 Temmuz 1920 tarihinden bu yana geçen 94 yıllık süre zarfında, bu ülkede 70 bakan değişti. Yani her 15 ayda bir bakan değişmiş, son 10 yılı dikkate aldığımızda, Milli Eğitim’de 10 yılda 5 bakan değişti. Yine bu süre içinde, sınav sistemi 13 kez değişti. Ortaöğretimde ise sınav sistemi 5 kez değiştirildi, her gün yeni bir sistem, ne öğretmenler, ne de müdürler değişime yetişemiyor, sistem nerde, nasıl başlıyor, nerede ve nasıl bitiyor bilen yok, yani havuz problemi gibi, işin içinden ne öğrenciler, ne veliler çıkamıyor. Hatta öğretmenler bile çıkamıyor. 6,7 ve 8. Sınıftaki öğrenciler için 36 sınav haksızlıktır… Sınav sistemlerinde sık sık yapılan bu değişiklikler, öğrencilerin hem konsantresini, hem motivasyonunu hem de psikolojisini bozuyor… Öğrenci, acaba sınav sistemi değişecek mi diye doğru dürüst sınava hazırlanamıyor… Çocuklara yarış atı gözüyle bakılıyor. Sınav sayısı, sınav kaygısı derken bu çocukların ruh halini kimse düşünmüyor.  Çocuklar, sosyal bir varlık olmaktan uzaklaştırılıyor. Bize göre, eğitim sistemi yazboz tahtası olmamalı, netleşmeli ve değişmemelidir.

 

Muharrem Aslıyüce’nin bu konuda yaptığı konuşması çocuklar tarafından büyük bir coşkuyla ve tezahüratla alkışlandı. Öğleden sonra Anıtkabir’i, ziyaret ederek Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün huzurunda saygı duruşunda bulunmasıyla birlikte çocuk meclisi çalışmalarını tamamladı.

15. Çocuk Meclisi’nde program, sihirbaz gösterileri, Aşuk ile Maşuk’un dansı, halk dansları, şiir okumaları, yabancı çocukların konser ve dansları ile devam etti. Programı gerçekleştiren ekibin tamamı Metal Çocuk Arkadaş Kulübü üyelerinden oluştu. 3 günlük verilen eğitim ve provalardan sonra yapılan gösteriler salonda büyük alkış aldı.

Gösterilerden sonra divan kurulu üyelerine plaketleri takdim edildi. Genel Başkan Yardımcımız Süleyman Yıldırım da gerçekleştirilen bu programla çocukluk yıllarına döndüklerini ve Türk Metal’in bu programına katılarak üyelerimizin çocuklarını mutlu görmekten kendisinin de çok mutlu olduğunu ifade etti. 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol