TÜRK METAL İŞÇİLERİN YANINDA, KIŞKIRTICILARIN KARŞISINDADIR
TÜRK METAL İŞÇİLERİN YANINDA, KIŞKIRTICILARIN KARŞISINDADIR

Yönetim Kurulumuz, 14 Temmuz 2016 Perşembe günü Cumhuriyet Gazetesinde, bugün de diğer bazı gazetelerde yer alan asılsız haberlerle ilgili olarak bu açıklamayı yapmayı zorunlu görmüştür.


TÜRK METAL SENDİKASI

YÖNETİM KURULU’NDAN ZORUNLU AÇIKLAMA

Değerli Renault Emekçileri,

Yönetim Kurulumuz, 14 Temmuz 2016 Perşembe günü Cumhuriyet Gazetesinde, bugün de diğer bazı gazetelerde yer alan asılsız haberlerle ilgili olarak bu açıklamayı yapmayı zorunlu görmüştür.

Haberde, Sendikamızın Renault işverenine mektup yazarak, işçilere müdahale etmesini istediği şeklinde, gerçek dışı ve Türk Metal düşmanı odaklar tarafından yönlendirildiği açık olan bazı ifadeler yer almaktadır.

TÜRK METAL İŞÇİLERİN YANINDA, KIŞKIRTICILARIN KARŞISINDADIR

Renault Emekçisi Arkadaşlarımız,

Hepinizin bildiği süreci yeniden anlatmak istemiyoruz. Geçen yıldan bu yana yaşanan olaylar ve gelinen nokta hepimizin malumudur. Renault işçisi, amaçları herkesçe bilinen bazı odaklar tarafından kışkırtılmış, Türk Metal’den istifa ettirilmiş, yasadışı olaylara teşvik edilmiş, sonrasında da yalnız bırakılmıştır.

Bunları biz söylemiyoruz, Renault’tan işten çıkarılan, sonra da yalnız bırakılan arkadaşlarımız söylüyor. Dün Bursa 5. İş Mahkemesi’nde işe iade davaları görülen arkadaşlarımız, kendilerini çeşitli vaatlerle kandıran sendikanın ve hangi mihraklara bağlı olduğu devletimiz tarafından da bilinen internet sitesinin, kendilerini nasıl sattıklarını anlatıyorlar. Bütün bunlar Bursa yerel basınında ayrıntılarıyla yayımlandı. Ancak herkes bilsin ki, her şeye rağmen, evlerine icra gelen, işsiz kalan arkadaşlarımızın yanında onlar değil, yine Türk Metal olacak, onlara yine Türk Metal sahip çıkacak.

İŞÇİYİ TÜRK METAL DE\304\236İL, ONLAR SATTI, TÜRK METAL İŞİNE, ÜYESİNE, EKME\304\236İNE SAHİP ÇIKTI

Değerli arkadaşlarımız,

Geçen yıl Mayıs ayında Renault işyerinde başlayan olayların bu noktaya gelmesinde, dönemin fabrika yöneticilerinin payı büyüktür. Asıl amaçları Renault’u sendikasızlaştırarak dikensiz gül bahçesine çevirmek isteyen eski yönetim, işyerinde her türlü provakasyona, kışkırtmaya, yasadışılığa göz yummuş, kardeş Renault işçisini birbirine düşürmüştür.

İşverenin bu yaklaşımını fırsat bilen kışkırtıcılar, işyerinde her şeye rağmen Türk Metal diyen üyelerimize saldırmış, mobbing uygulamış, baskı ve şiddetle Türk Metal’den istifaya zorlamıştır. Renault’un karışmasından medet uman işveren ise, bunları engellemek yerine, sessiz kalmış, sözde sendikal eşitlik diyerek Türk Metal üyelerinin gördüğü baskıya ve zulme izin vermiştir.

Yönetim Kurulumuz, bu olaylar ve üyelerimizden gelen şikayetler üzerine, işverene bir mektup yazarak bu yasadışılığa izin vermemesini, üyelerimize uygulanan baskıya ve şiddete engel olmasını talep etmiştir.

İşte bazı basının mal bulmuş mağribi gibi üzerine atladığı, gerçek dışı bir şekilde haberleştirdiği mektup budur. Bursa 5. İş Mahkemesinde devam eden davada sunulan belgeler, işte bu mektuptan ibarettir.

TÜRK METAL ÜYESİNİ KORUMAK ADINA ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMIŞTIR, YAPMAYA DEVAM EDECEKTİR

Değerli arkadaşlarımız,

Gerçekler budur. Sendikamız bu gerçek dışı haberleri yapan gazeteler nezdinde girişimlerde bulunmaktadır. Yasal tekzip hakkımızı kullanmak için hukuk büromuz gerekenleri yapmaktadır. Sonuç alınamaması halinde de, Sendikamız yasal yollara başvuracaktır.

RENAULT İŞÇİSİ, SAHTE SENDİKALARA DE\304\236İL, İŞÇİNİN ÖRGÜTLÜ GÜCÜ TÜRK METAL’E İNAN

Türk Metal Sendikası Yönetim Kurulu

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol