TÜRK METAL ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU
TÜRK METAL ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü’nden gelen talep üzerine sendikamız Türk Metal, üniversite öğrencileri ile buluşarak onlara sendikamızı tanıttı. Sendikamızın ev sahipliğinde Anadolu Hotels Downtown Söğütözü’nde 27 Kasım 2021 Çarşamba günü düzenlenen etkinliğe Hacettepe Üniversitesi İİBF Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Hicran Atatanır, Genel Sekreterimiz Av. Taliphan Kıymaz, Türk Metal Sendikası Araştırma ve Eğitim Merkezi (TAEM) Başkanı Dr. Naci Önsal ile Türk Metal Sendikası Toplu İş Sözleşmeleri Dairesi Başkanı Mahsun Turan konuşmacı olarak katıldı. Etkinliğe 100’e yakın Sosyal Hizmet Bölümü 2. ve 4. Sınıf öğrencisi katıldı.

Etkinlik, Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Hicran Atatanır’ın açılış konuşması ile başladı. Atatanır, gençleri sosyal hayata alıştırmanın önemli bir basamağının sivil toplum kuruluşları ve sendikaları tanıtmak olduğunu ifade ederken gerçekleştirilen toplantının önemine değindi.

Atatanır’ın konuşmasının ardından Türk Metal Sendikası Araştırma ve Eğitim Merkezi (TAEM) Başkanı Dr. Naci Önsal, Türkiye Sivil Toplu Kuruluşları ve Sendikalar başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Sunumunda sivil toplum kuruluşlarının ileri demokrasinin göstergesi olduğunu vurgulayan Önsal, sendikal örgütlenme hakkının da İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinde yer alan temel insan hakları arasında yer aldığını belirtti. Sendikaların, işçilerin hak ve çıkarlarını korumak ve geliştirmek amacıyla işçiler tarafından kurulan tüzel kişilikler olduğunu ifade eden Naci Önsal, ülkemizde sendikal hakların gelişim sürecinden bahsetti. Yine sendikaların kuruluş ve yapılanmasına dair de bilgiler vererek uygulamada yaşanan sorunları dile getirerek sözlerini sonlandırdı.

Etkinlik Genel Sekreterimiz Taliphan Kıymaz’ın, “Türkiye’de Sendikal Durum ve Türk Metal Örneği” başlıklı sunumu ile devam etti. Sunumuna öncelikle ülkemizdeki ve metal işkolundaki sendikal tabloya değinerek başlayan Genel Sekreterimiz, örgütlenme zorluklarından bahisle güncel durum hakkında değerlendirmelerde bulundu. Sendikamız Türk Metal’in son dönemde gerçekleştirdiği yoğun örgütlenme faaliyetleri ile birlikte üye sayısını hızla artırdığına dikkat çeken Kıymaz, imzaladığımız toplu iş sözleşmeleri sayesinde Türk Metalli emekçilerin yaşam standartlarını koruma konusunda sendikamızın gösterdiği başarıya dikkat çekti.  Sendikamızın üyelerine sunduğu sosyal imkânlara da değinen Genel Sekreterimiz Kıymaz, sendikal faaliyetlerimiz, etkinliklerimiz ve yürüttüğümüz projeler hakkında da bilgiler vererek sunumunu tamamladı.

Etkinliğin son sunumunu Toplu İş Sözleşmeleri Dairesi Başkanı Mahsun Turan yaptı. Turan’ın “Toplu Pazarlık ve Toplu İş Sözleşmesi” başlığını taşıyan sunumunun ardından, öğrencilerden gelen çok sayıda sorunun cevaplanması ve toplu fotoğraf çekiminin ardından etkinlik sona erdi.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol