TÜRK METAL, PAKİSTAN’DA
TÜRK METAL, PAKİSTAN’DA

Tüm Pakistan Sendikalar Federasyonu APFUTU'nun daveti üzerine, Genel Başkan Yardımcımız Yücel Yücel ve beraberindeki heyet 5-7 Ekim 2017 tarihleri arasında Pakistan’a giderek ikili temaslarda bulundu.

Sendikamız Türk Metal heyeti, “7 Ekim İnsana Yakışır İş İçin Küresel Eylem Günü” münasebetiyle Multan’da düzenlenen etkinliklere katılarak, Pakistanlı sendikacılarla bir araya geldiler. Tüm Pakistan Sendikalar Federasyonu (APFUTU) Genel Sekreteri Pirzada Imtiaz Syed tarafından karşılanan Genel Başkan Yardımcımız Yücel Yücel’in başkanlığındaki heyetimiz, iki ülke sendikaları arasındaki ikili ilişkilerin ve diyalogun artırılmasından duydukları memnuniyeti belirttiler. Bilindiği üzere sendikamız Türk Metal ile Tüm Pakistan Sendikalar Federasyonu (APFUTU) arasında 3 Mart 2017 tarihinde Ankara’da Dostluk ve İşbirliği Protokolü imzalanmıştı.

 “7 Ekim İnsana Yakışır İş İçin Küresel Eylem Günü” etkinlikleri kapsamında bugün (7 Ekim 2017) Multan’da düzenlenen seminerde bir konuşma gerçekleştiren Genel Başkan Yardımcımız Yücel Yücel, “7 Ekim, IndustriALL Küresel tarafından “İstikrarsız Çalışmayı Durdur” sloganıyla ‘Uluslararası Gün’ olarak ilan edilmiştir. Güvencesiz iş çalışanları maddi olarak sıkıntıya sokmakla beraber, maddi kaygılar nedeniyle sağlık sorunlarına yol açmaktadır. Çalışanların beklentisi iş güvenliği ve insani şartlarda yaşamaktır. Sendikalar, güvencesiz işçileri örgütleyerek, güvencesiz işi genişleten yasalarla savaşarak ve iyi ücretli çalışma koşullarıyla güvenli istihdamı destekleyerek seferberliğe gitmelidir. Bunun gerçekleşmesi için uluslararası işbirliği çok önemlidir” dedi.

Genel Başkan Yardımcımız Yücel Yücel’in başkanlığındaki heyette, Balıkesir Şube Sekreterimiz Fatih Uzan ile sendikamız Dış İlişkiler Uzmanı Alper Fatih Erkan’da yer aldı.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol