TÜRK METAL SENDİKASI 55 YAŞINDA!
TÜRK METAL SENDİKASI 55 YAŞINDA!

Metal işçilerinin hak ve özgürlük mücadelesinde onurla geçen bir tarih. Türk Metal Sendikası 55 Yaşında.

10 Temmuz 1963 günü, bir avuç yürekli, idealist metal emekçisinin Türkiye Metal-İş Federasyonu adıyla kurduğu sendikamız Türk Metal, bugün 55 yaşında.

55 yıldır, metal emekçisinin hak ve çıkarları için mücadele ederken, TÜRK-İŞ çatısı altında üstlendiğimiz görev ve sorumluluklarla, aslında bütün sektörlerdeki emekçilerin alın teri için elimizden geleni ardımıza koymadan hak ve emek çabamızı, her geçen gün biraz daha güçlendirerek sürdürüyoruz.

Türk ekonomisinin motor gücünü oluşturan 100 sanayi kuruluşunun metal sektöründe faaliyet gösteren 26’sında örgütlü olan Türk Metal Sendikası, bilgi, beceri, iş disiplini ve yüksek çalışma azmine sahip 200 bini aşkın üyesiyle, ülke ekonomisine yaptığı katkıdan onur duymaktadır. Bugüne kadar imzaladığımız toplu iş sözleşmeleri, üyelerimizin refahını ve hayat standartlarını yükseltmenin yanı sıra, diğer sektörlerdeki toplu iş sözleşmesi pazarlıklarına da örnek teşkil etmiştir.

Demir çelikten otomotive, otomotivden beyaz eşyaya kadar en çok üretim ve ihracat yapan işyerlerinin neredeyse tamamında örgütlü olan Türk Metal, sendikacılık kavramıyla hayatın aile, eğitim, sağlık, mutluluk, yaşam kalitesi gibi vazgeçilmez unsurlarını da bir araya getirip, ‘sosyal sendikacılık’ bilincini geliştirerek, özgün ve çok daha büyük sorumluluklar gerektiren bir sendikacılık anlayışının öncüsü olmuştur.

“İnsana sevgi, emeğe saygı” düsturuyla terimizin son damlasına kadar üretmek, kazanmak ve kazandırmak istiyoruz. İçimizde yaşattığımız vatan sevgisiyle, ülke çıkarlarını ve milletimizin refahını bütün değerlerin üzerinde tutarak emek mücadelemizi tüm gücümüzle sürdüreceğiz. Sendikal mücadelemiz, başta üyelerimiz olmak üzere, Türkiye işçi sınıfının hak ve çıkarları için, 55 yıldır olduğu gibi bundan sonra da aralıksız devam edecektir.

Kuruluş yıldönümümüz vesilesiyle, Türk Metal Sendikası’nı kuranları ve yaşatanları şükranla anıyoruz. Aramızdan ayrılanlara Allah’tan rahmet, hayatta olanlara esenlikler dileriz. Saygılarımızla.

Türk Metal Sendikası

Genel Yönetim Kurulu

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol