TÜRK METAL, TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NİN KONUĞU OLDU
TÜRK METAL, TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NİN KONUĞU OLDU

Türk Metal Sendikası; Trakya Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümünün daveti üzerine Trakya Üniversitesi’nin konuğu oldu. Genel Sekreterimiz Av. Taliphan Kıymaz Türkiye’de Sendikacılık konusu üzerine bir konuşma yaptı.


Trakya Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü 12 Mayıs’ta İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Fehmi Yıldız Konferans salonunda bir etkinlik düzenleyerek Türk Metal Sendikası ile bir araya geldi. Türkiye’de Sendikacılık ve Kariyer başlığı altında düzenlenen konferans ve söyleşide Genel Sekreterimiz Av. Taliphan Kıymaz Türkiye’de Sendikacılık konusunu, Türk Metal – MESS Ortak Eğitim Projesi Sorumlusu Mustafa Kemal Şen’de Sosyal Medya ve Kariyer konusunda sunum yaptı.

Genel Sekreterimiz Kıymaz; öncelikle Türk Metal Sendikası hakkında bilgi verdi. Türk Metal Sendikasının büyüklüğüne ve önemine dikkat çeken Kıymaz, Türk Metal’in bu yıl sonu itibariyle üye sayısının 200 bini bulabileceğinin altını çizdi. Türkiye’de sendikacılık tarihinin gelişimine de atıfta bulundu. Bu süreçte örgütlenmenin önünde birçok engelin bulunduğunu bu engellerin de çok sayıda faktöre dayandığını, son çıkan düzenlemeler ve gelinen süreçle birlikte de örgütlenmenin daha da zorlaşacağını TÜRK-İŞ ve Türk Metal olarak bu konuda sürekli adımlar attıklarını belirtti.

Emekçilerin neo liberal politikalarla yalnızlaştırıldığını ve ellerinden haklarının alınmak istendiğini ifade eden Kıymaz; sendikalara bu anlamda büyük sorumluluk ve görev düştüğünün de altını çizdi. Kıymaz konuşmasında sadece sorunları sıralamanın bir fayda getirmeyeceğini ve çözüm önerilerinin sunulması gerektiğini, bu çözümlerin hayata geçirilmesi için de birlik ve beraberliğin şart olduğunu vurguladı.

Kıymaz; akademik çevrelerin, üniversitelerin sendikalara sahip çıkması gerektiğini de söyledi. Sendikaların profesyonellere, uzmanlara ve desteğe ihtiyacının bulunduğunu, Türk Metal’in bu doğrultuda birçok adımlar attığını, sık sık üniversitelerle bir araya geldiğini ve her konuda olduğu gibi bu konuda da öncü olduğunu ifade etti.

Gelen soruları da cevaplandıran Kıymaz; Trakya Üniversitesine, öğretim üyelerine ve öğrencilerine teşekkür etti.

Türk Metal Ortak Eğitim Sorumlusu Mustafa Kemal Şen’de Sosyal Medya ve Kariyer konusunda bir sunum gerçekleştirdi. Sosyal medyanın hayatımızda ne kadar önemli yer kapladığını belirten Şen, çalışabilir nüfusun tamamının 10 yıl içinde sosyal medya kullanıcısı olacağını belirtti. Adecco’nun araştırmasından örnek vererek, işverenlerin, işe alım işi yapanların adayların sosyal medya hesaplarını, paylaşımlarını, profillerini incelediğini, işe alımda bu incelemenin kararı etkilediğini söyledi. Bu doğrultuda kariyer yapmak isteyenlerin nasıl bir profil oluşturması gerektiğini de anlatan Şen, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: Bu salonda bulunanlar bulunmayanlara göre bir adım önde olacak. Çünkü çağımız maalesef rekabet çağı. Siz de mezun olduktan sonra büyük bir rekabet içinde bulacaksınız kendinizi, bu süreçte sosyal medyayı mesleki anlamda ne kadar iyi kullanır ve sosyal ağınızı ne kadar kaliteli ve geniş tutarsanız o kadar sizin lehinize olacaktır.

Konuşmaların ardından Trakya Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ayhan Gençler Genel Sekreterimiz Av. Taliphan Kıymaz’a günün anısına plaketini takdim etti. 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol