TÜRK METAL ÜNİVERSİTE BULUŞMALARININ 6.'SI TRABZON'DA YAPILDI
TÜRK METAL ÜNİVERSİTE BULUŞMALARININ 6.'SI TRABZON'DA YAPILDI

Karadeniz Teknik Üniversitesi Girişimcilik ve Pazarlama Kulübü öğrencilerinin ev sahipliğinde sendikamız Türk Metal ile Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü öğrencilerinin altıncı buluşması Trabzon'da yapıldı.


Karadeniz Teknik Üniversitesi Girişimcilik ve Pazarlama Kulübü öğrencilerinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Üniversite-Sendika buluşmalarının altıncısı, 29 Kasım tarihinde Karadeniz Teknik Üniversitesi Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezinde yapıldı. Sendikamız adına etkinliğe Genel Sekreterimiz Av. Taliphan Kıymaz, Türk Metal MESS Ortak Eğitim Sorumlusu Mustafa Kemal Şen, Karadeniz Teknik Üniversitesinden Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Emrullah Demirci ile KOSGEB Trabzon il Müdürlüğünden İl Müdürü Dr. Mehmet TURHAL katıldı.

Karadeniz Teknik Üniversitesinde gerçekleştirilen etkinlikte Genel Sekreterimiz Av. Taliphan Kıymaz, Türkiye'de Sendikacılığın geçmişi,gelişim süreci, güncel sorunları ve sendikacılıkta Türk Metal örneği üzerine bir konuşma yaptı. Konuşmasının ardından da öğrencilerin ve akademisyenlerin sorularını cevaplandırdı. Genel Sekreterimiz Av. Taliphan Kıymaz, sendikamızın geleneksel olarak üniversitelerin Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümü öğrencileri ile buluştuğuna dikkat çekerek; "Türk Metal Sendikası olarak 3 yıldır, Türkiye'de bir ilk olan Akad'emek Öğrenci Kurultayını düzenleyerek, ÇEKO öğrencileri bir araya geliyoruz. Bugüne kadar düzenlediğimiz 3 Kurultay da 1200'ün üzerinde ÇEKO öğrencisi ile buluştuk. Bugün sizlerin aranızda olmamızın en büyük nedenlerinde birisi de Akad'emek öğrenci kurultaylarında sık sık bir araya gelmemiz ve artık birbirimizi daha iyi tanımamızdır. KTÜ'de gerçekleşen bu etkinlik bizim üniversitelerimizde gerçekleştirdiğimiz Sendika-Üniversite buluşmalarının altıncısını teşkil ediyor. ÇEKO öğrencilerinin sendikaya ve sendikacılara olan ilgisinin arttığını görmek bizleri mutlu ediyor" dedi.

Etkinlikte ayrıca Türk Metal Ortak Eğitim Sorumlusu Mustafa Kemal Şen "Sosyal Medya ve Kariyer", KOSGEB Trabzon İl Müdürü Dr. Mehmet Turhal' da  "KOSGEB Destekleri" konusunda sunumlarını gerçekleştirdi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi'ndeki etkinlik Uludağ, Trakya, Kırklareli, Celal Bayar ve Gazi Üniversitelerinden sonra yapılan altıncı Üniversite-Sendika Buluşması oldu. Bir sonraki buluşma ise 9 Aralık 2016 Cuma günü Eskişehir Anadolu Üniversitesinde gerçekleştirilecek.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol