TÜRK METAL - ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİ’NDE BİR ADIM DAHA
TÜRK METAL - ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİ’NDE BİR ADIM DAHA

Uludağ Üniversitesi öğrencilerinden Türk Metal’e sendikal toplantı daveti gelmesi üzerine Uludağ Üniversitesi’nde bir konferans düzenlendi. Konferansa öğrencilerden büyük ilgi gösterildi.


Sendikamız ile Uludağ Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Öğrenci Topluluğu 19 Aralık 2014 günü üniversitede bir toplantı düzenledi. Bu toplantı ile Sendikamız, üniversite ile işbirliğine bir adım daha eklemiş oldu.

Toplantının konusu “Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu” idi. TÜRK-İŞ Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Naci Önsal verdiği konferansta 7 Kasım 2012 de yürürlüğe giren Kanunun yapılmasını gerekli kılan nedenleri açıkladı ve örnekler vererek Kanunu değerlendirdi.

Öğretim üyeleri, bölüm öğrencileri ve Bursa’da çalışan üyelerimizin bir kısmının katıldığı konferans büyük bir ilgi ile izlendi.

Uludağ Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri topluluğu Başkanı Büşra Türker ise yaptığ konuşmada “Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Öğrencilerinin en önemli çalışma alanlarından biri de sendikalardır. Sendikal toplantılar dizisindeki amaç bölüm öğrencilerinin sendika algısını tanıması ve özümsemesidir” dedi.

Toplantıya katılan Genel Sekreterimiz Yücel Yücel de burada yaptığı konuşmasında; işçi kesiminin Kanun ile ilgili görüşlerini öğrenmek istedikleri için öğrencilere ve öğrenci topluluğuna teşekkür etti. Yücel konuşmasına devamla şunları söyledi.

Bizler emeğin temsilcileri olarak; bilime, akla ve teknolojiye en az küresel ekonomik güçlerin değer verdiği kadar değer vermek zorundayız. Aksi takdirde emeğin sahipleri her zaman aşırı kar ve para hırsına yenik düşecek ve her zaman bir adım geride olacaktır.

Bu doğrultuda Sendikam Türk Metal;  temsil ettiği 200 bine yakın üyesi ile bilimin yuvası ve geleceğimiz olan üniversitelerle yakın iş birliği ve dayanışma içindedir.

Bu yıl Nisan ayında şu an içinde bulunmaktan gurur duyduğum Uludağ Üniversitesi ile iş birliğinde “Akademek Öğrenci Kurultayı’nı” gerçekleştirdik. Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, o kurultayda "Umarım bu kurultay, Üniversiteler ile sendikanın, akademi ile emeğin yeniden bir araya geldiği yeniden birlikte yürümeye başladığı bir dönüm noktası olur. Umudumuz çok, beklentimiz büyüktür" demişti. Bugün umutlarımızın beklentilerimizin gerçekleştiği bir günü yaşıyoruz. Hakikaten de o kurultay bir başlangıç oluşturdu.

Bugün bu üniversitede iki etkinlik gerçekleştiriliyor. Biri bizim destek olmaya çalıştığımız ve Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Öğrenci Topluluğunun daveti ile Değerli hocamız Sn Dr. Naci Önsal'ın 6356 sayılı kanun hakkında sizlere yapacağı sunum, diğeri de  Metal Sanayiinde Çalışan Kadınların Sağlık ve Güvenlik Açısından Risk Faktörlerinin Belirlenmesi Projesi için Uludağ Üniversitesi ile Türk Metal Sendikası arasında bilimsel ortaklık protokolünün  imza töreni. 

Her ikisinin de çalışma hayatına kuşkusuz katkıları olacaktır. 

Türk Metal olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da bu tür girişimlerin her zaman yanında olduğumuzu ve desteğimizin süreceğini özellikle belirtmek istiyorum. 

Bugün Türkiye'deki tüm çalışanları çok yakından ilgilendiren bir konu burda ele alınacak. Alanında Ülkemizin en iyi isimlerinden biri olan Sn Dr. Naci Önsal  6356 sayılı sendikalar ve toplu iş sözleşmesi kanunu hakkında söylenmesi gereken ne varsa bizlerle paylaşacak. 

Bizleri buraya davet eden ve ve bu programda emeği geçen Uludağ Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Öğrenci Topluluğuna teşekkür eder, aranızda bulunmaktan duyduğum mutluluğu belirterek sizleri sevgiyle selamlıyorum. 

Program sonunda öğrencilere katılım sertifikası verildi. İlk sertifikayı Topluluk Başkanı Büşra Türker’e Genel Sekreterimiz Yücel Yücel verdi. Öğrenciler de konuşmacı Dr. Naci Önsal’a yaptığı katkılardan dolayı bir plaket takdim etti. 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol