TÜRK METAL - ÜNİVERSİTE BULUŞMALARI BURSA’DA
TÜRK METAL - ÜNİVERSİTE BULUŞMALARI BURSA’DA

Uludağ Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Topluluğu’nun davetlisi olarak Genel Sekreterimiz Av. Taliphan Kıymaz, bu yıl 8’incisi düzenlenen “Çalışma İlişkileri Günleri” etkinliğine konuşmacı olarak katıldı. Türk Metal-MESS Ortak Eğitim Sorumlusu Mustafa Kemal Şen'de "Sosyal Medya ve Kariyer" konulu bir sunum yaptı. 22 Şubat 2017 tarihinde gerçekleştirilen etkinliğe, Uludağ Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serpil Aytaç ile Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aysen Tokol, sendikamız Kadın Kolları Bursa Bölge Temsilcisi Selda Tekman ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Çalışma İlişkileri Günleri kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Genel Sekreterimiz Av. Taliphan Kıymaz, Türkiye’de sendikacılığın geçmişi, gelişim süreci, güncel sorunları ve sendikacılıkta Türk Metal örneği üzerine bir konuşma yaptı. Genel Sekreterimiz Kıymaz, konuşmasında sendikamız Türk Metal ile Uludağ Üniversitesi arasında son yıllarda gelişen ilişkilere de dikkat çekerek şunları söyledi. “Uludağ Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü ile son yıllarda birçok ortak projeye imza attık. Bu projeler içinde belki de en önemlisi akademi ile sendikayı, öğrenci ile emekçiyi bir araya getiren Akad’emek öğrenci kurultayları oldu. Uludağ Üniversitesi ile birlikte bu yıl 4’üncüsü düzenleyeceğimiz kurultaya, farklı üniversitelerden binlerce öğrencinin katılımı sağlandı. Akad’emek Öğrenci Kurultayları sayesinde ÇEKO öğrencileri sendikaları ve sendikacıları daha yakından tanımaya başladı. Yine bu kurultaylar sayesinde akademisyenler ve öğrenciler bizleri üniversitelerine davet etmeye başladılar. Sendikamız Türk Metal’in, ÇEKO öğrencileri ile üniversitelerinde buluşma fikri de bu nokta da başladı. İlkini yine bu salonda gerçekleştirdiğimiz etkinliklere sırasıyla, Trakya, Kırklareli, Celal Bayar, Gazi, Karadeniz Teknik, Anadolu ve Akdeniz Üniversitelerinde devam ettik. Gelecek aylarda ise Ankara TED Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi ve Çanakkale 18 Mart Üniversitelerinde ÇEKO öğrencileri ile bir araya geleceğiz. Ben bu projede emeği geçen tüm hocalarıma ve çalışma arkadaşlarıma sizlerin önünde bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” dedi. Genel Sekterimiz Kıymaz, konuşmasının ardından sendikamız Türk Metal ve çalışma hayatı ile ilgili öğrencilerden gelen soruları cevaplandırdı.

Etkinlik kapsamında Türk Metal-MESS Eğitim Sorumlusu Mustafa Kemal Şen’de, "Sosyal Medya ve Kariyer" konulu bir sunum yaptı. Eğitim Sorumlusu Şen, sunumunda sosyal medyanın kariyer üzerinde etkisi ile sosyal medya ve kariyer ilişkisini konu aldı. Program sonunda ise öğrenciler tarafından Genel Sekreterimiz Kıymaz'a ve Eğitim Sorumlusu Şen'e plaket takdim edilirken, sendikamız da günün anısına öğretim üyelerine hediyelerini sundular.

 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol