TÜRK METAL ÜYESİ YALNIZ DEĞİLDİR
TÜRK METAL ÜYESİ YALNIZ DEĞİLDİR

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak; İzmir 1 Nolu Şubemizin Genel kurulunda konuştu: BMC yürüyüşüne değinen Kavlak; “BMC emekçilerinin bu onur mücadelesi sırasında, sendika olarak üyelerimizi asla yalnız bırakmadık” dedi.


Genel Başkanımız Pevrul Kavlak 12 Nisan’da İzmir 1 Nolu Şubemizin Genel Kurulunda tarihte büyük işçi eylemlerinin var olduğunu belirterek maden işçilerinin, tekel işçilerinin büyük direnişinden örnekler verdi. Bunlardan sonra en büyük iş yeri eyleminin BMC emekçileri tarafından verilen Türk Metal’in eyleminin olduğuna dikkat çekti. BMC işçilerinin kararlı ve dik bir duruşla sergilediği eyleminin öneminden bahseden Kavlak; “kara, yağmura, soğuğa meydan okuyup, İzmir’den yola çıkan... Dört koldan Türkiye’nin içlerine yürüyen, geçtiği her yeri, adalet ateşi ile yakan, hak ateşi ile kavuran, sermayenin İstanbul’daki kalesini kuşatan, onurlu, yürekli, BMC işçisinin yürüyüşüdür” dedi. Kavlak konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

Bu Türk Metal üyesinin hakkını ararken, ekmeğinin peşinden koşarken, toplumsal barışı ve huzuru nasıl önemsediğinin, birlik ve beraberliğimize zarar gelmesin diye nasıl dikkatli davrandığının fotoğrafıdır.  BMC’li üyelerimizin, İzmir’den Ankara ve İstanbul’a başlattıkları o zorlu yürüyüşte, hiç kimsenin burnu bile kanamadı. Üyelerimiz yol boyunca, yalnız kendi davalarının peşinden gittiler. Bu yürüyüşe, en ufak bir disiplinsizliğe izin vermediler. Günlerce süren bu eylemde, ne polisle, ne jandarmayla karşı karşıya gelmediler. Yol boyunca, Manisa’da, Afyon’da,  Bursa’da, Eskişehir’de, Ankara’da, Gölcük’te, Kocaeli’de Ve İstanbul’da gittikleri her yerde tüm halkımızın takdirini ve desteğini kazandılar. İzmir’den Ankara Ve İstanbul’a yürüdükçe çoğaldılar, yürüdükçe alkışlandılar, yürüdükçe, halkın desteğini arkalarına aldılar.  İşte bu, Türk Metal kültürüdür.  Türk Metal’in, yılların tecrübesinden süzülüp gelen sendikacılık anlayışı ve birikiminin sonucudur. Amacımız hiçbir zaman kırmak, yıkmak yok etmek olmamıştır. Bizim amacımız, üretmek, kazandırmak, kazanmaktır. Bizim amacımız, üretimden payımıza düşeni almaktır. BMC emekçilerinin bu onur mücadelesi sırasında, sendika olarak üyelerimizi asla yalnız bırakmadık. Türk metal olarak, onların bütün ihtiyaçlarını giderdik. Hepsine kol kanat gerdik, sıkıntı çekmesinler diye elimizden geleni ardımıza koymadık. Ankara’da, İstanbul’da misafir ettik, kimseye muhtaç etmedik.  İşte biz böyle bir sendikayız. Birbirine kenetlenmiş, birbirine güvenen, kökleri tarihin derinliklerinde olan ulu bir çınarız.  Selam olsun, o büyük mücadelenin kahramanlarına. Ne mutlu size... Ne mutlu, Ege'nin, İzmir'in yiğitlerine…  Kadın erkek bütün emekçilerine… Onlarla bir ve birlik olana... Ne mutlu bize... Ne mutlu hepimize...

Kavlak konuşmasında Türk Metal’in geçmişte zor günlerde dahi nasıl güçlü durduğunu ve ayağa nasıl kalktığını ise şu sözlerle özetledi:

Kimsenin sırtı yerden kalkmazken, bir tek biz, düzene kafa tuttuk, bir tek biz, ayakta kaldık, bir tek biz, büyüdük güçlendik. Hem de nereden nereye geldik. Leş kargalarının, bittiler, dağılacaklar, yok olacaklar dediği günlerden geldik. Kurulan tuzakları, komploları bozarak geldik. Hatırlayın, bundan 5 yıl önce, genel başkanlığı devraldığım günlerde, bakanlıkta sıradan bir memur bile muhatap bulamazken, şimdi muhataplarımız, cumhurbaşkanı, başbakan, bakanlardır. Biz oradan geldik, zümrüt-ü anka kuşu gibi kendi küllerimizden yeniden doğduk. Ve bunu yaparken asla diz çökmedik. Yalvarmadık. İlkelerimizden taviz vermedik. Yolumuzu, yönümüzü değiştirmedik. Sizi temin ederim, en kötü anda, komplonun, kumpasın en karanlık günlerinde bile, 20'ye yakın müfettişin sendikada kamp kurduğu zamanda bile, umudumu kaybetmedim. Hep kazanacağız dedim. Çünkü geleneğimize güvendim. Dürüstlüğümüze güvendim. Size güvendim, size… Sarımsak yemedik ki ağzımız koksun… sizin o yalanlara, iftiralara inanmayacağınızı biliyordum. Birlik ve beraberliğinizi bozmayacağınızdan emindim. Beni yanıltmadınız. Utandırmadınız, başımı yere eğdirmediniz. O karanlık günlerde, bize verdiğiniz destek, gösterdiğiniz dayanışma, sergilediğiniz birlik beraberlik için, hepinize teşekkür ederim. Sizinle gurur duyuyorum. Sağ olun, var olun

Genel başkanımız Kavlak’ın konuşması sık sık alkışlarla ve sloganlarla kesilirken salonda büyük bir coşku ve heyecan hâkimdi.

Çok sayıda misafirin katıldığı İzmir 1 Nolu Şubemizin 3. Olağan Genel kuruluna Genel başkan Yardımcımız Süleyman Yıldırım ve çok sayıda şube başkanımız katıldı. Ak Parti İzmir Milletvekili Tamer Dağ, CHP İzmir Milletvekili Adayı ve Bornova Eski Belediye Başkanı Kamil Okyay, Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Hüseyin Karakoç, MESS İzmir Bölge Temsilcisi Ender Kızılray, AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Yakup Gülcan, CMS Gaziemir Genel Müdürü Ali İhsan Bayram, CMS Gaziemir İK Yöneticisi Adnan Noyager, BMC Otomotiv Yönetim Kurulu Üyesi Yasin Öztürk,  Cevher Jant Genel Müdürü Tevfik Tüzün, Cevher Endüstriyel İlişxkiler Direktörü Doğan İnceman, Cevher İnsan Kaynakları Yöneticisi Dilek Demirbilek, Ege Endüstri ve Ege Fren Personel İdari İşler Müdürü Aslı Oğuz, Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serdar Odaman ve çok sayıda işyeri temsilcisi ve STK temsilcisi de genel kurula iştirak etti.

Tek liste ile gidilen seçimler sonucunda Şube Başkanlığına Halil İbrahim Tosun, Şube Sekreterliğine Güngör Sunar, Şube Mali Sekreterliğine Şafak Aşınmaz, Şube Teşkilatlanma Sekreterliğine Tansu Bozkurt, Şube Eğitim Sekreterliğine Güven Karadağ seçildi. 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol