TÜRK METAL’DEN DEV BİR PROJE DAHA
TÜRK METAL’DEN DEV BİR PROJE DAHA

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Metal Sendikası arasında Eğitim ve İşbirliği Protokolü” imzalandı. Bu proje ile hem istihdama nitelikli eleman sağlanacak, hem de meslek sahipleri kendilerini geliştirecek.


Türk Metal Sendikası Bursa’da dev bir projeye daha imza attı. Proje ile geçmişte işe başlayıp, mesleki eğitim almamış veya yeterli eğitim alamamış kişilere, Sendika üyelerinin meslek sahibi olamamış çocuklarına ya da farklı nedenlerden dolayı işten ayrılmış olanlara, mesleğinde kendini geliştirmek yenilemek isteyenlere imkân sağlanacak. Bu proje ile istihdama nitelikli eleman yetiştirilecek.

Otomotiv’in başkenti Bursa’da otomotiv sektöründe artan nitelikli eleman ihtiyacını karşılayacak, Bursalı metal işçileri için önemli bir istihdam kapısını aralayacak bu proje Bursa’nın geleceğine bir yatırım olarak değerlendiriliyor.

Bursa’da Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 11 Şubat tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya ile Genel Başkanımız Pevrul Kavlak tarafından imzalanan protokol sendikal camiada ilk olma özelliğini taşıyor.

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak imza töreninde yaptığı konuşmada projenin öneminden bahsetti,  “Bugün burada, umut var, hayat var, gelecek var” diyen Kavlak “Bugün burada, ülkemizi,  sanayimizi,  işkolumuzu kalkındırma, istihdama katkıda bulunma heyecanımız var.  İşgücümüze kalite, işçimize nitelik, gençlerimize yetenek kazandırma heyecanımız var. Bugün burada, iş var,  aş var,  ekmek var. Gencecik insanlar için gelecek, ailesi için huzur, kendisi için güven var.  Bugün,  burada, bu ülkenin bir yurttaşı olarak görevini yerine getirmenin mutluluğu var.  Derde derman olmanın, ihtiyaca çare olmanın, yaraya merhem olmanın mutluluğu var” dedi.  Projeden duyduğu mutluluğu ve gururu ise şu sözlerle ifade etti:

Türkiye'de milyonlarca emekçinin sözcüsüyüm. Çok mücadeleye girdik, çok zafer kazandık. Çok gururlandık. Ama size bütün samimiyetimle söylüyorum, hiç bu kadar mutlu olmadım.  Hiçbir proje, hiçbir zafer, hiçbir toplantı bu kadar mutlu etmedi. Sendikamla,  teşkilatımla, yaptıklarımızla hiç bu kadar gururlanmadım.  Bize bu gururu,  bu mutluluğu yaşatan ülkemizin dört bir yanındaki Türk Metal üyelerine selam olsun.

Projenin amaçlarından da bahseden Kavlak; “Bu projenin sonucunun doğrudan insan olacağının” altını çizdi ve ekledi:

Daha mutlu,  daha huzurlu,  daha güvenli insanlar olacaktır. Buraya, İşsiz olarak gelip iş bulan,  mesleksiz gelip meslek sahibi olan, yeteneklerini geliştirmek için gelip, yeni yetenekler kazanan... Kısacası, umutla gelip, geleceğe güvenle bakan insanlar olacaktır. Bu proje, hayat yarışına bir adım geride başlayanlara, doping olacaktır.

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak projede emeği geçen başta Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul yöneticilerine teşekkür etti.

Proje daha sonra Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya ile Genel Başkanımız Pevrul Kavlak tarafından imzalandı.  Toplantıya Genel Başkan Yardımcımız Mesut Gezer, Genel Mali Sekreterimiz İsmail Dursun ve Bursa’daki şubelerimizin başkanları, işyerlerimizden temsilcilerimiz, şube kurullarımız ve üyelerimiz katıldılar.

Toplantıya katılım da yoğun oldu.  Bursa Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu, Nilüfer İlçe Kaymakamı Mustafa Kılıç, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili          Abdulkadir Karlık, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Sabuncu,  Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Mümin Karacakayalılar, İş - Kur Müdürü Kasım Tilki, Türk-İş 8.Bölge Temsilcisi Sabri Özdemir, Bursa Büyük Şehir Belediyesi Koordinatörü    İsmail Sabun, Bölge Çalışma Müdürü Mehmet Çiftçi, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü               Mustafa Muharrem Tüfekçi, Milli Eğitim Mesleki Eğitimden Sorumlu Şube Müdürü Ömer Faruk Bektaş, Nilüfer Mesleki Eğitimden Sorumlu Şube Müdürü Mehmet Avcı, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Necati Polat, Ak Parti Osmangazi İlçe Başkanı    Ali Yılmaz, Sağlık -İş Başkanı Hasan Dervişoğlu, T. Yol -İş Sendikası Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Osman Karabulut, Orman -İş Başkanı İsmet Terzi, Tümtis Bursa Şube Başkanı Özdemir Aslan, Tes-İş Şube Başkanı Besim Mestan, Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Yusuf Alper,  Yazaki İnsan Kaynakları Departman Lideri İbrahim Yıldırım, Yazaki İnsan Kaynakları Müdürü Elif Aksoy, Chassis Brakes İnsan Kaynakları Müdürü               Arzu Önayman, Matay A.Ş Fabrika Müdürü        Onur Türkmen, Oyak Renault Endüstriyel İlişkiler Yöneticisi Deniz Kabaoğlu, Orhan Holding Başkan Yardımcısı Hakan Doyran, Oyak Renault İnsan Kaynakları Saha Yöneticisi Adnan Sınmaz, Compenanta A.Ş İnsan Kaynakları Müdürü     Cem Beyaz, Borçelik İnsan Kaynakları Müdürü Emin Okan Ermetin, MESS Bursa Temsilcisi Kurulu Başkan Yardımcısı Şükrü Erdem, Magnetti Marelli İnsan Kaynakları Sorumlusu Alper Ayyıldız, Magnetti Marelli İnsan Kaynakları  Okan Vural, Delphi Automotive Eren Oruğ, Delphi Automotive Üretim Müdürü Dilek Başoğlu, Karsan Endüstriyel İlişkiler Yöneticisi             Ersun Şahin, İdari İşler Amiri                Bilal Demir, Canel İnsan Kaynakları Çetin Demir, Cansan İnsan Kaynakları            Şenol Akbaş, Cansan İnsan Kaynakları           Ümit Genç, Grammer İnsan Kaynakları Seyide Katırcıoğlu, Laspar İnsan Kaynakları Selçuk Şentürk, T.K.G İnsan Kaynakları Alev Akbaş, Y.P.S İnsan Kaynakları Nezahat Akişli, Y.P.S İnsan Kaynakları              Nazif Girgin, Farba İnsan Kaynakları  Erdal Erdoğan, Matay Mali İşler Müdürü Münir Ertürk, Matay  Fabrika Müdürü Onur Türkmen, Matay  İnsan Kaynakları İsmail Hakkı Ünal, Matay  İnsan Kaynakları Gökhun Doğan, Sıla Teknik - S.K.T - Ormetal İnsan Kaynakları Ayhan Efe, Tofaş İnsan Kaynakları Müdürü Cem Temizarabacı, Bosch Eğitim Müdürü Şahigan Gurbet, Tofaş İnsan Kaynakları Müdürü Mesut Cengiz katıldılar…

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol