TÜRK METAL'DEN İSDEMİR'DE GÖVDE GÖSTERİSİ
TÜRK METAL'DEN İSDEMİR'DE GÖVDE GÖSTERİSİ
\011Sendikamız Türk Metal'in İsdemir örgütlenme sürecinde geldiği nokta büyük salon toplantımızla gözler önüne serildi. Genel Başkanımız Pevrul Kavlak'ın konuşmasına büyük ilgi gösteren İsdemirliler "İşte Başkan İşte Sendika" sloganları attı. \011
\011 
\011İsdemir iş yerinde örgütlenme sürecimizde İskenderun'da 22 Aralıkta yaptığımız ikinci toplantımızda da İskenderun Türk Metal'in gövde gösterisine şahit oldu. İsa Taş Plaza'da yapılan İsdemirli emekçilerimizle gerçekleştirdiğimiz yemekli toplantıya büyük ilgi oldu. Genel Başkanımız Pevrul Kavlak'ın yaptığı konuşma salonda coşkuya ve heyecana neden olurken yaklaşık 1500 İsdemirli emekçi tek yürek ve tek bilek olarak haykırdı: İşte Başkan İşte Sendika...
\011 
\011Genel Başkanımız Pevrul Kavlak İsdemirliler ile akşam yemeğinde bir araya geldi. Burada yaptığı konuşmasında İsdemir'deki sendikanın hem etkiyi hem yetkiyi kaybettiğini ifade etti. Kavlak şunları söyledi:
\011 
\011Daha yetkiyi almadan etkili olduk. Bunlar zaten etkisizlerdi, şimdi yetkiyi de kaybettiler. Biz o yetkiyi alacağız. Sonuna geliyoruz. Ey İsdemir işçisi kardeşlerim, Bunlardan aldığınız yetkiyi artık bize verin. Hakkı sahibine teslim edin. Benden sayı isteyen arkadaşlara sesleniyorum: İsdemir’de sahte sendikayla büyük bir mücadeleye girdik. Büyük bir başarıyla mücadelemizi yürüttük. Sonuna geliyoruz. Ancak bu başarıya zafer diyebilmemiz için, Bütün İsdemir emekçilerin Türk Metalli olması lazım. Tek bir işçiyi bile dışarıda bırakmadan örgütlenmemiz lazım.
\011 
\011Kavlak İsdemirli emekçilerden tek bir kişinin bile kalmadan herkesin Türk Metal'e üye olması için söz aldı. Kavlak İsdemirli emekçilere de söz verdi. Yetkinin alındığında İsdemirlilerin özellikle vakıf olayında yenilen haklarının hesabını sorulacağını ve İskenderun'un en büyük sosyal tesisinin yapılacağını ifade etti... 
\011 
\011Kavlak  İsdemir'deki sahte sendikanın yaptığı sözleşmeyi de eleştirerek şöyle konuştu: Sizin yapacağınız sendika terihi olmayacak, Zihniyet tercihi olacak diye… Bakın, bunlari toplu iş sözleşmesinden sonra ne dedi: Yüzde 28 aldık, demediler mi? Gelin hesap yapalım. Bunlar aslında sadece yüzde 11 alabildiler. Araya bakanlar, ricacılar girdi, bizimle eşitleyebilmek için yönetim 3 puan daha verdi. Sonra ne oldu? Son 6 aylık enflasyon açıklandı. 2,8 çıktı? Şimdi hesap ortada… Halep ordaysa arşın burada. Bu hesaba göre, sizin yüzde 28’e ulaşmanız için, Bu altı aylık enflasyonun en az yüzde 12 çıkması lazım. Mümkün mü? Değil. Ama şimdi bu sahte sendikacılar, böyle kritik bir ortamda yalanları açığa çıkmasın diye bunlar yüksek enflasyon duasına bile çıkabilirler.
\011 
\011Kavlak ayrıca İsdemir Vakfındaki yapılan İsdemirli emekçilere yönelik haksızlıkları da sıraladı. Erdemir'i örnek gösterdi. Sahte sendikanın ve vakıf yöneticilerinin bu işi beceremediklerini ifade etti. 
\011 
\011İskenderun İsdemir Bölge Temsilcisi Metin Önde de burada yaptığı konuşmasına "Türk Metal İsdemir'de yok diyenler gelsin bu tabloyu görsün Allah Aşkına"diyerek başladı. Önde "Biz bu yola çıkarken gasp edilen haklarımızı yok sayılan ihtiyaçlarımızı sesimize kulak vermeyen zihniyeti bu fabrikadan kovup üstüne Türk Metal gibi büyük bir çınarı dikmek için yola çıktık" dedi.  Önde konuşmasına şu şekilde devam etti:
 
Ben Türk Metal Genel Başkanı Sayın Pevrul Kavlak ile konuştuktan 5 dakika sonra  Türk Metal'e geliyorum, adam gibi bir adamla tanıştım dedim. bizim mücadelemiz hak ettiğimiz ekmeği almanın mücadelesi. bu mücadeleden sizlerin desteği ile alnımızın akıyla zaferle göğsümüzü gere gere çıkacağız. Bugün burada bir filiz yeşerdi, bir ulu çınarın büyüdüğünü görüyoruz. İşte Türk Metal burada dosta düşmana ilan olunur. 
 
Toplantıya 1500' yakın İsdemir emekçisi gelirken Genel Merkez yöneticilerimiz de İsdemirli emekçilerimizin yalnız bırakmadı. Genel Başkan Yardımcılarımız Muharrem Aslıyüce, Süleyman Yıldırım, Mesut Gezer ile Genel Sekreterimiz Yücel Yücel de salonda bulundu. Şube başkanlarımızın bazıları da İsdemirli emekçilerimizi yalnız bırakmadı. 
 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol