TÜRK METAL’İN OLDUĞU YERDE UMUTSUZLUK OLMAZ
TÜRK METAL’İN OLDUĞU YERDE UMUTSUZLUK OLMAZ

Genel Başkamız Pevrul Kavlak, sendikamızın düzenlediği genişletilmiş temsilciler meclislerinde temsilcilerimiz ve üyelerimizle buluşmaya devam ediyor. Türk Metal-MESS 2017 grup toplu iş sözleşmesi taslak hazırlık buluşmalarının üçüncüsü olan İstanbul Anadolu Yakası ve Marmara Bölgesi Genişletilmiş Temsilciler Meclisi 12 Temmuz 2017 tarihinde Gebze’de yapıldı. İstanbul Anadolu Yakası ve Marmara Bölgesi Genişletilmiş Temsilciler Meclisimize İstanbul Anadolu Yakası, Sakarya, Kocaeli, Gebze 1, Gebze Dilovası, Çayırova ve Gölcük şubelerimizden gelen temsilcilerimiz ve üyelerimiz katıldı.

Genel Mali Sekreterimiz Uysal Altundağ, üye beklenti anket sonuçları açıkladığı sunumuyla İstanbul Anadolu Yakası ve Marmara Bölgesi Genişletilmiş Temsililer Meclisini başlattı. Genel Mali Sekreterimiz Altundağ’ın açıkladığı anket sonuçları salonda bulunan üyelerimiz tarafından dikkatlice takip edildi. Daha sonra kürsüye Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aziz Konukman çıktı. “Türkiye Ekonomisinde Makro Ekonomik Gelişmeler” adlı sunumunu gerçekleştiren Prof. Dr. Konukman’a, sunumunun ardından üyelerimiz tarafından Türkiye ekonomisine ilişkin sorular yönetildi.

İstanbul Anadolu Yakası ve Marmara Bölgesi Genişletilmiş Temsilciler Meclisi’mizde Prof. Dr. Konukman’a sunumunun ardından kürsüye Genel Başkanımız Pevrul Kavlak çıktı. Genel Başkanımız Kavlak, konuşmasında taslak açıklanmadan bazı arkadaşlarımızın, taslak beklentisinin yüksek olduğunu söylediğini değinerek, “Ne olacaktı? Ne bekliyorlardı? Bizim üyemizin beklentisi elbette yüksek olacak” dedi. Genel Başkanımız Kavlak, konuşmasını şöyle devam etti. “Beklentiyi kim yükseltti? Biz yükselttik, biz. Son bir yılda imzaladığımız müthiş sözleşmelerle beklentileri biz yükselttik. Beklenti yüksek olmasa son dönem imzaladığımız sözleşmeleri boşa imzalamış olurduk. Elbette yüksek olacak. Aksini söyleyenlere kulağınızı tıkayın. Hiçbir istatistik, hiçbir ekonomik tablo sizi umutsuzluğa sürüklemesin. Türk Metal’in olduğu yerde umutsuzluk olmaz. Sizin olduğunuz yerde umutsuzluk olmaz. Olamaz. Biz Türk Metal’iz. Burası başka yere benzemez. Elbette yüksek olacak. Bizim üyemizin beklentisi tabii ki yüksek olacak. Olmasa üzülürüm. Beklentisi yüksek olmazsa bir hata yaptık, umudunu kırdık derim. Çok şükür, şimdi içim rahat. Çok şükür üyelerimizin beklentisi yüksek, demek ki, üyelerimiz bize inanıyor. Demek ki, tüm kalbiyle güveniyor. Onun için beklenti yüksek. Kimseden beklemediğini bizden bekliyor. Herkesten umudunu kesmiş, bizden medet umuyor. Onun için bize düşen, Üyemizin güvenine layık olmaktır. Beklentisini gerçekleştirmektir. Yüzünü yere eğdirmemektir.”

Gebze’de metal işçileri ile bir araya gelen Genel Başkanımıza Pevrul Kavlak’a ilgi yoğundu. Salona girişi ve konuşma sırasında Gebzeli metal işçileri Genel Başkanımıza ve sendikamıza verdikleri güven ve desteği attıkları alkış ve sloganlar ile gösterdiler.

Sendikamızın İstanbul Anadolu Yakası ve Marmara Bölgesi Genişletilmiş Temsilciler Meclisi’ne TÜRK-İŞ İstanbul 1. Bölge Temsilcisi Adnan Uyar ile Genel Başkan Yardımcılarımız Yücel Yücel ve Yusuf Ziya Odabaş’ta katıldı. Türk Metal-MESS 2017 grup toplu iş sözleşmesi taslak hazırlık buluşmalarına yarın (13.07.2017) Bursa’da, Bursa Bölgesi Genişletilmiş Temsilciler Meclisi ile devam edilecek.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol