TÜRK METALLİ OLMANIN FARKINI YAŞAMAYA DEVAM EDECEKSİNİZ
TÜRK METALLİ OLMANIN FARKINI YAŞAMAYA DEVAM EDECEKSİNİZ

Gemlik Şubemizin 3. Olağan Genel Kurul açılış programı 10 Şubat 2018 tarihinde Gemlik’te yapıldı. Genel Kurul konuşmasında üyelerimize daha iyi hizmet verebilme adına çalışmaları başlattığını dile getiren Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, üyelerimizin hayatını kolaylaştırma adına mücadelemizi devam ettireceğimizi belirterek konuşmasına şöyle devam etti. “Evet, sizler daha iyisine layıksınız. Emin olun, layık olduklarınıza kavuşacaksınız. Bakın çalışmaları başlattım.  Önümüzdeki 6 ayda üyemizin, bir bütün olarak röntgenini çekeceğiz. Kimin ne ihtiyacı var. Kim ne istiyor. Kim sendikadan ne bekliyor. Hepsini göreceğiz. Buna göre harekete geçmek için uygulama planı geliştireceğiz. Bu da bitince emin olun üyemizin hayatına dokunacağız. Onun hayatını kolaylaştıracağız. Disiplinli bir örgüt olmanın, dev bir teşkilata sahip olmanın, Türkiye’nin en büyük sendikası olmanın avantajıyla hareket edeceğiz. İşte o zaman hayatın her alanında Türk Metalli olmanın farkını yaşayacaksınız. Çünkü siz böyle yaşamayı hak ediyorsunuz.”

Konuşmasına zaferle tamamladığımız 2017 MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi sürecine değinerek devam eden Genel Başkanımız Kavlak, masada dengeyi bizim lehimize çeviren gücün üyelerimizin alanlar da verdiği mücadeleden geldiğine dikkat çekerek müthiş bir disiplin içinde, birlik beraberlik içinde hareket eden bütün üyelerimize tek tek teşekkür ediyorum diyerek konuşmasına şu şekilde devam etti. “Bir sözleşmeyi belirleyen kuvvet, masadaki dengeyi bozan güç alanda verilen mücadeledir. Eğer sözleşmemiz bugüne kadar imzalanmış en iyi sözleşmelerden biriyse sizin alanda verdiğiniz mücadele sayesindedir. En basit etkinliği bile ses getiren eyleme dönüştürdük. Hatırlayın gazeteler kaşık çalma eylemini bile sayfa sayfa verdi. Niye verdi? Çünkü eylem çok etkili oldu da ondan. Ne yaptıysak adam gibi yaptık. İş duracak dedik, durdurduk. Yürüyeceğiz dedik, yürüdük. Basın açıklaması dedik, 7-8 bin kişiyle yaptık. Onun için kimse, eylemlerimize kayıtsız kalamadı. Buradan bizim eylemlerimize yer veren medya kuruluşlarına da teşekkür ederim. Onlar sayesinde doğru haberin tadını aldık, gururlandık. Ama bunu sağlayan da sizsiniz. Ne yaptıysak başından sonuna kadar müthiş bir disiplin içinde, birlik beraberlik içinde olduk. Eylemlerimize katılan bütün üyelerimize tek tek teşekkür ederim. İyi ki varsınız, iyi ki sizinle birlikteyiz, iyi ki birlikte mücadele ediyoruz.”

Genel Başkanımız Kavlak, geriye dönüp baktığında üzüldüğü tek şeyin BOSCH sözleşmesinden sonra üyelerimizin bize değil de, başkalarını dinleyerek hareket etmeleri olduğunu belirterek, bakın o günlerde Türk Metal’i bölüp parçalamak isteyenler bugün kuyruklarını kıstırıp gittilerini hatırlatarak konuşmasına şu şekilde devam etti. “BOSCH’tan sonra BOSCH’tan daha iyi sözleşmelere imza attık. Biz sendika olarak sözümüzü tuttuk. İşte buna, o gereksiz olayların yaşanmasına üzülüyorum. Gerçi çok kısa sürede toparlandık. Şimdi, eskisinden daha güçlüyüz, çok daha bir ve beraberiz. Sayımız resmen 200 bini aştı. Kısacası aklı sıra Türk Metal’i bölüp parçalamak isteyenler, avucunu yaladı. Sonunda da kuyruğunu kıstırıp gittiler. Taa ki, MESS sözleşmesine kadar. O zamana kadar sesi çıkmayanların, o günlerde biti kanlandı. Biz taslağı açıklayınca televizyon televizyon dolaşıp bu rakam işçiye çok, Türk Metal çok istiyor. Bu kadar zam işçiye fazla dedi. Bakın buradan bugüne kadar paylaşmadığım bir şey söyleyeyim. Arkadaşlarım bana gelip bu adam böyle böyle açıklama yaptı deyince inanmadım, inanamadım. Yok artık dedim. İnternetten izlettirdiler. Gerçekten söylemiş. Yahu, bir insan bu kadar alçalabilir mi? Demek ki alçalabiliyormuş. Biliyorsunuz biz sözleşmeyi imzaladıktan bir saat sonra, bunlar koşa koşa MESS’e gittiler. 15 dakika görüşüp, bizim sözleşmenin fotokopisine imza attılar. Ama oradan çıktıktan sonra yine televizyon televizyon dolaşıp gözümüzün içine baka baka Türk Metal’in aslında bir şey yapmadığını, sözleşmenin kendi eserleri olduğunu söyledi. Hey yalancıların kralı, senin bugüne kadar imzaladığın sözleşmelerin en iyisi Asil Çelik Sözleşmesidir. Bütün Bursa emekçileri buna şahittir. Sen Asil Çelik’te sıfır zamma üç yıllık sözleşme imzaladın. Yetmedi,. Arkasından bir üç yıllık sözleşme daha imzaladın. O da yetmedi, yine Asil Çelik’te son üç yıllık sözleşmeyi de daha geçen yıl, Yüksek Hakem’e gönderdin, öyle imzaladın. Bunun adı ihanettir. Buradaki bütün emekçiler de senin Asil Çelik ihanetine şahittir.  Allahtan korkmaz, kuldan utanmaz. Senin en iyi sözleşmen budur. Şimdi çıkmış MESS’i ben imzaladım. Türk Metal bir şey yapmadı diyorsun. Yahu senin taslağın bile bu kadar değildi. Sen kim MESS sözleşmesini imzalamak kim? Sen bizim için sendikal tarihte kara, hem de kapkara bir noktasın.”

Konuşmasını üyelerimize tamamlayıcı sağlık sigortası ile ilgili bir müjde vererek tamamlayan Genel Başkanımız Kavlak, MESS sözleşmesi kapsamındaki üyelerimizin eş ve çocukları da artık üyemizin yararlandığı tamamlayıcı sağlık sigortası hizmetinden yararlanabilecek dedi. “Evet, MESS söyleşmesiyle yeni bir dönem başladı. Bugün, belki sadece ücretlerdeki etkisini hissediyorsunuz. Ama yarın, yeni idari haklarımızın keyfini süreceksiniz. En çok da tamamlayıcı sağlık sigortasının etkisini göreceksiniz. Allah düşürmesin ama eksikliğini de göstermesin Hastaneye giderken, kaliteli sağlık hizmeti alırken, artık parayı düşünmek zorunda kalmayacaksınız. Tamamlayıcı sağlık sigortası anketlerde kayınvalide kayınbaba vefatındaki izinle birlikte en çok istenen hak olarak ortaya çıkmıştı. Biliyorsunuz, bu hakkı ilk Türk Metal hayata geçirdi. Önce Koç Grubu işyerlerinde, sonra Ereğli’de sözleşmeye koydurduk. Şimdi de MESS’e bağlı işyerinde çalışan bütün kardeşlerim bu hakka sahip, Ama biz burada durmadık. Sözleşmenin ilan edilmesiyle birlikte, üyelerimizden yoğun talep geldi. Biz yararlanıyoruz ama eşimiz çocuğumuz ne olacak, dediler. Haklılar.  Hemen girişimlerde bulunduk. Sonuç da aldık. Buradan müjdeyi veriyorum: MESS sözleşmesi kapsamındaki üyelerimizin eş ve çocukları da üyemizin yararlandığı fiyattan yararlanabilecek. Yani üyelerimiz için işverenler ne ödüyorsa, Üyemiz de o kadar vererek eşini çocuğunu sigorta kapsamına alabilecek. Hatta isterse taksit bile yaptırabilecek. Böylece üyelerimiz, tamamlayıcı sağlık sigortası hizmetinden ailece yararlanacak. Kimsenin gözü arka kalmayacak. Hepinize hayırlı uğurlu olsun. Sizler daha iyilerine layıksınız.”

Gemlik Şubemizin 3. Olağan Genel Kurulu, Gemlik ve Bursa’dan gelen yüzlerce üyemizin Genel Başkanımıza gösterdiği sevgi gösterileri ile başlarken, Genel Kurul boyunca üyelerimizin sevinç ve coşku gösterileri aralıksız devam etti. Genel Başkanımız konuşması, üyelerimizin alkış ve sloganları nedeniyle sık sık kesildi. Genel Kurulda Divan Başkanlığına Genel Başkanımız Pevrul Kavlak seçilirken, Divan Başkan Vekilliklerini Genel Başkan Yardımcımız Mesut Gezer ile İstanbul Anadolu Yakası Şube Başkanımız Halil Faki Erdal yürüttü.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Ficosa Genel Müdürü Karim Elhamel, Ficosa Bursa Fabrika Müdürü Ahmet Akyürek, Ficosa Gemlik Fabrika Müdürü Levent Cansu, Ficosa Türkiye İK Direktörü Emre Akbaba, Kırpart Otomotiv İnsan Kaynakları Müdürü Levent Manay, Kırpart Personel ve Endüstri İlişkileri Yöneticisi Bülent Akış, Borçelik İdari İşler Yöneticisi Cenk Günay, Borçelik Güvenlik ve İdari İşler Ytkilisi Sinan Bozkurt, TÜRK-İŞ 8’inci Bölge Temsilcisi Sabri Özdemir’in yer aldığı genel kurula çok sayıda davetli ve üyemiz katıldı.

Tek aday listesinin olduğu genel kurulda Şube Başkanlığına Kemal Durmaz, Şube Sekreterliğine Halil Dinç, Şube Mali Sekreterliğine Doğan Yıldıran, Şube Teşkilatlandırma Sekreterliğine Ramazan Gedik ve Şube Eğitim Sekreterliğine Hakan Ergen seçildiler.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol